reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
dzisiaj przyszła moja pierwsza sukienka.. cholera za duża... to znaczy, oczywiste jest, że jest za duża w brzuchu- bo nie mam jeszcze brzucha... ale jest za duża w barkach... tylko w biuście dobra :-p

to sie bardzo ciesze teraz jestem przekonana do niego w 100% pojade jeszcze do nas do hurtownii zobaczyc moze beda mieli to sama sie przyjrze a jak nie to i tak go kupie raczej :) dzieki gosiu :)

Noooo, muszę przyznać że też mi się bardzo spodobał.Ty to masz oko:-) Ma trochę wspólnego z tym z Maked'u o którym myślałam wcześniej Wózek dziecięcy Palex model PERFECT +fotelik nr 01 [wielofunkcyjny] - 1,049.00 PLN : Maked : Wózki Łóżeczka Krzesełka Foteliki Zabawki dziecięce ale dodatkowo jest lżejszy co bardzo cieszy wózek Babyactive Jet Picasso 2009 kolor nr 7 (642757706) - Aukcje internetowe Allegro
Już napisałam do sprzedawcy czy robią też wysyłkę za granicę.. ;-)

Dzięki dziewczyny za rady, ale niestety żaden wózek w stylu tego, który pokazała Kilolek nie wejdzie mi do windy. Nie pamiętam jakiej szerokości są drzwi, ale mój mąż dokładnie to wszystko wymierzył i z tego co pamiętam to takie wózki są za szerokie o jakieś 10 cm. Szkoda, bo taki byłby najlepszy - można znaleźć niedrogo ładny i funkcjonalny model i do tego dzieci są koło siebie.
Na dole też nie mam gdzie zostawić, bo z wejścia wchodzi się prosto na schody wąskim korytarzem. Widocznie za Gierka nie rodziło się tyle bliźniąt...
Właśnie przepatrzyłam wózki na allegro - nie znalazłam nic, co byłoby odpowiednich rozmiarów (i w dobrej cenie). Dobrze, że chociaż ze spacerówkami nie ma takiego problemu.
wiesz, a moze inaczej... wyjmujesz nosidełka z takiego wózka i składasz wózek.... no nie jest to najprostsze rozwiązanie i najwygodniejsze, ale zawsze coś. Spokojnie w tych nosidelkach możesz postawić na podłodze dzieci na chwilkę, bo mają od spodu deskę (sama mam takie i stawiałam na podłodze jka zakładałam buty np.)

Oto robocze zdjęcia pokoiku dziecięcego. Na razie bez naklejek i mebli

w rzeczywistości nie jest tak żółto raczej zielonkawo

Kikolek - super!!! Bardzo mi sie podoba:tak: Ale jak tak piszesz to az sie boje tego naszego malowania, myslałam ze to łatwiej będzie:nerd:

jejku jak fajnie. ja się zajmę urządzaniem jak będę miała gdzie. dopiero w sierpniu będziemy szukać nowego domu dla naszej rodzinki.

co do zakupów dla mamusi - znalazłam kilka ofert z super ciuszkami ciążowymi i do tego niedrogimi. zastanawiam się czy już zamawiać i jeszcze poczekać aż mi brzusio bardziej urośnie.

jak czytam o tych wozkach to mi juz glowa puchnie nie tylko od rodzai i nazw ale od cen!! :szok:

Mi bratowa powiedziała że jakby miała jeszcze raz kupić wózek to na pewno nie wydawałaby tyle kasy, bo i tak po 9 miesiącach trzeba kupić spacerówkę lekką za 150 zł i częściej się z niej korzysta. Ja postanowiłam za wózek 2w1 wydać do 1000 zł.
no wlasnie ja tez nie chce wydac kupy kasy na wozek. chcialabym sie zmiescic w 1000zl. :nerd:

reklama
Dziewczyny mam ogromną prośbę.
11 lipca mam wesele brata, będę wówczas w 22 tygodniu ciąży (przełom 5/6 miesiąc).

Mam problem z kreacją. Chciałabym ładnie wyglądać. Nie chcę iść w spodniach i tunice tylko w jakiejś sukience.
Sukienka musi być za kolano, wręcz dobrze ma zakrywać kolana, ponieważ mam naprawdę krzywe nogi :-)

Nie umiem w necie nic sobie wyszukać.

Myślałam, że jak pójde do normalnego sklepu z sukienkami i przymierzę rozmiar większy niż nosiłam normalnie to będzie akurat .... a tu dupa....
Rozmiar 40 jest na mnie dobry w brzuchu, a w klatce piersiowej pływam:szok::wściekła/y::-(

Proszę pomóżcie !!!

Do góry