reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
Kilka dni temu w hurtowni Bajka przymierzałam staniki, ale wiadomo, że trzeba kupić większy niż ma się cycki obecnie :)
I nie mogłam nic wybrać, bo poprostu nie wiedzialam ile większy wziąć....
W dodatku w tej hurtowni wszystkie były koszmarnie brzydkie-takie namioty, że szkoda gadać....
W hurtowni nie można pewnie przymierzyć, co ? A w sklepach z bielizną patrzyłaś ?

Ja normalnie nosze 80B. Teraz kupilam 80c i jest ciut ciasniejszy pod biustem, w biuscie ciut luzniejszy. Ale mysle, ze po porodzie w pierwszych dniach bedzie ok, bo pod biustem mi pare cm zjedzie, a nawal pokarmu(mam nadzieje, ze bedzie pokarm)spowoduje wypelnienie. Pozniej bede korzystac z rozmiaru jak wczesniej, czyli 80b i takie chce dokupic jeszcze 2 staniki. Po pierwszym porodzie nie zmienil mi sie rozmiar podczas karmienia, jedynie w pierszym tyg byly cyce cut wieksze zanim laktacja sie unormowala.

Tzn przymierzałam tak wiesz.... na koszulkę :-)
W sklepach z bielizną nie patrzyłam...
Jedynie w hurtowniach z art. dla dzieci.

Pyszczek kupila wlasnie w zwyklym sklepie z bielizna ladny biustonosz do karmienia wiec moze tam poszukaj najpierw bo na allegro to roznie moze byc z rozmiarem trafisz albo nie??:cool::cool:

Royanna tzn, ze jak piersi po porodzie nabrały mleka to zmieściłas się w ten stanik, który miałaś w ciaży czyli 80C ?

Ja sądziłam, że po porodzie solidnie cycki się powiększą, na tyle, że nie wejdę w swój stanik , który noszę obecnie :szok: Oczywiście do czasu karmienia piersią, bo potem to raczej cycki maleją :-)

No nic dzięki dziewczyny, rozejrzę się w takim razie po sklepach...

Ja sądziłam, że po porodzie solidnie cycki się powiększą, na tyle, że nie weje w swój stanik , który noszę obecnie :szok:

Nie koniecznie mi w poprzedniej ciąży fakt biust urósł i ale po porodzie już nie (nie licząc nawału pokarmu w trzeciej dobie ) więc można powiedzieć że podczas karmienia miałam taki rozmiar jak pod koniec ciąży potem w miare jak rzadziej karmiłam oczywiście się zmniejszał po 1,5 roku był nawet mniejszy niż przed ciążą

U mnie moje piersi wcale sie nie powiekszyly duzo. Duzo czyli o jeden rozmiar na poczatku(ok 1tyg) a poetm tylko ciut, czyli ok 1/2 rozmiaru tak wiec bez problemu nosilam elastyczne staniki w moim przedciazowam rozmiarze. Ale to naprawde roznie bywa. Teraz piersi tez mi duzo nie urosly...

Robie wlasnie ostatnie zakupy na allegro... i w sumie jestem lekko skolowana... szukam kombinezonu, takiego na wyjscie Tomka ze szpitala, no i zeby mu posluzyl do konca zimy.
I tutaj moje skolowanie... najrozsadniej wybrac 62 czy jednak 68?
Uslyszalam ostatnio tak skrajne opinie, ze coraz gorzej wybrac. No a to taki zakup, ktorego sie nie da zrobic po narodzinach, bo nie bedzie jak malego przywiezc do domku...

reklama
Dziewczyny pomóżcie !!!
Chcę kupić ten cholerny stanik do karmienia...
Skąd mam wiedziec jaki wziąć rozmiar ??????

Przed ciążą:

Piersi 90 cm
Obwód pod 78 cm
Nosiłam staniki 75C

Teraz 34 tydzień:

Piersi 100 cm
Obwód pod 84 cm (wiadomo brzuch mam wysoko)
Noszę teraz stanik 80C

Czy waszym zdaniem ten stanik będzie na mnie dobry ?
BIUSTONOSZ MAMA-EKO*do karmienia czarny/biały 75I (753379237) - Aukcje internetowe Allegro

Obwód pod biustem: 73 - 78 cm
Obwód w biuście: 103 - 105 cm
ja kupiłam dwa takie proste, bylejakie na bazarze po 10zł na rozmiar jaki mam obecnie, a jakies 2 tygodnie po porodzie kupię sobie cos porządnego, bo boję sie, zę nie będą dobre jak kupię teraz.

Robie wlasnie ostatnie zakupy na allegro... i w sumie jestem lekko skolowana... szukam kombinezonu, takiego na wyjscie Tomka ze szpitala, no i zeby mu posluzyl do konca zimy.
I tutaj moje skolowanie... najrozsadniej wybrac 62 czy jednak 68?
Uslyszalam ostatnio tak skrajne opinie, ze coraz gorzej wybrac. No a to taki zakup, ktorego sie nie da zrobic po narodzinach, bo nie bedzie jak malego przywiezc do domku...
ja mam 2, bo wiem, ze 62 nie starczy do końca zimy, a 68 na poczatek będzie dużo za duży. ALe ja mam duże dzieci.

Do góry