reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

No - właśnie nadeszły z dawna oczekiwane pieluchy wielorazowe, tym sposobem zakupy uważam za zakończone - cała wyprawka już jest (łącznie z moją) :-)

Gratuluje, ja mam jeszcze kilka malych pierdolek do dokupienia, typu koszula dodatkowa do szpitala, termometr do wanienki i normalny no i nianie zeby slyszec i widziec malucha :)

reklama
kochane właśnie ogladalam gazetke z realu co od jutra ma byc sa body niemowlece 56-86 niby 100% bawełna po 1.99 jak komus brakuje :)

a pozatym fajne dresiki sa tez :)
w tej gazetce to widzialam tez jakies nowe pampersy w bialym opakowaniu znacie? tam cena newbaby 78 szt 49 zl

kochane właśnie ogladalam gazetke z realu co od jutra ma byc sa body niemowlece 56-86 niby 100% bawełna po 1.99 jak komus brakuje :)

w tej gazetce to widzialam tez jakies nowe pampersy w bialym opakowaniu znacie? tam cena newbaby 78 szt 49 zl
ja byłam dzisiaj w TESCO i kupiłam właśnie te nowe bo innych nie było z 1, wydaje mi się że różnią się środkiem tam jest taka jakby siateczka:) a tak pozatym to pieluszka jak pieluszka tylko że ich jest więcej niż tych zwykłych w paczce ale cena też większa:)

z długim czy z krótkim rękawem te body?
A te nowe pampersy mam 2 sztuki jako próbke dostalam. Na moje to się istotonie od starych nie różnią. Jakims nawilżeniem chyba z tego co czytałam. Nie pamiętam co prawda co mają w śroodku zwykłe 1, a mam je na dnie torby ale wydaje mi się, ze też siateczkę, bo to na smółkę. Ale może sie mylę

z długim czy z krótkim rękawem te body?
A te nowe pampersy mam 2 sztuki jako próbke dostalam. Na moje to się istotonie od starych nie różnią. Jakims nawilżeniem chyba z tego co czytałam. Nie pamiętam co prawda co mają w śroodku zwykłe 1, a mam je na dnie torby ale wydaje mi się, ze też siateczkę, bo to na smółkę. Ale może sie mylę

krótkim bodajże ale byly tez z długim na dole gazetki
http://www.real.pl/img/gazetki/265/realxkw40xventi.pdf

mnie najtrudniej skompletowac było kaftaniki i koszulki. Najwięcej mam body i pajaców, a najmniej spiochów. Wydaje mi się, że śpiochy najmniej popularne są.
Mam też tylko jedna koszulę do szpitala jak na razie, a ze 3 by się przydały, chyba :)))

reklama
Gratuluje, ja mam jeszcze kilka malych pierdolek do dokupienia, typu koszula dodatkowa do szpitala, termometr do wanienki i normalny no i nianie zeby slyszec i widziec malucha :)

klaudzia, ja tez musze dokupic termometr, ale bardziej spac po nocach nie daje mi niania. myslalas o takiej z detektorem ruchu? ktora monitoruje oddech dzieciatka i alamuje jesli dzieciatko nie rusza sie dluzej niz 20sek. kilka moich kolezanek stwierdzilo, ze w nastepnego dzidziusia zainwestowalyby w takie urzadzenie, gdyz nasluchiwanie czy malenstwo oddycha sprawialo, ze nie przesypialy na spokojnie nawet godziny.

Do góry