reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

No - właśnie nadeszły z dawna oczekiwane pieluchy wielorazowe, tym sposobem zakupy uważam za zakończone - cała wyprawka już jest (łącznie z moją) :-)

Gratuluje, ja mam jeszcze kilka malych pierdolek do dokupienia, typu koszula dodatkowa do szpitala, termometr do wanienki i normalny no i nianie zeby slyszec i widziec malucha :)

reklama
kochane właśnie ogladalam gazetke z realu co od jutra ma byc sa body niemowlece 56-86 niby 100% bawełna po 1.99 jak komus brakuje :)

a pozatym fajne dresiki sa tez :)
w tej gazetce to widzialam tez jakies nowe pampersy w bialym opakowaniu znacie? tam cena newbaby 78 szt 49 zl

kochane właśnie ogladalam gazetke z realu co od jutra ma byc sa body niemowlece 56-86 niby 100% bawełna po 1.99 jak komus brakuje :)

w tej gazetce to widzialam tez jakies nowe pampersy w bialym opakowaniu znacie? tam cena newbaby 78 szt 49 zl
ja byłam dzisiaj w TESCO i kupiłam właśnie te nowe bo innych nie było z 1, wydaje mi się że różnią się środkiem tam jest taka jakby siateczka:) a tak pozatym to pieluszka jak pieluszka tylko że ich jest więcej niż tych zwykłych w paczce ale cena też większa:)

z długim czy z krótkim rękawem te body?
A te nowe pampersy mam 2 sztuki jako próbke dostalam. Na moje to się istotonie od starych nie różnią. Jakims nawilżeniem chyba z tego co czytałam. Nie pamiętam co prawda co mają w śroodku zwykłe 1, a mam je na dnie torby ale wydaje mi się, ze też siateczkę, bo to na smółkę. Ale może sie mylę

z długim czy z krótkim rękawem te body?
A te nowe pampersy mam 2 sztuki jako próbke dostalam. Na moje to się istotonie od starych nie różnią. Jakims nawilżeniem chyba z tego co czytałam. Nie pamiętam co prawda co mają w śroodku zwykłe 1, a mam je na dnie torby ale wydaje mi się, ze też siateczkę, bo to na smółkę. Ale może sie mylę

krótkim bodajże ale byly tez z długim na dole gazetki
http://www.real.pl/img/gazetki/265/realxkw40xventi.pdf

mnie najtrudniej skompletowac było kaftaniki i koszulki. Najwięcej mam body i pajaców, a najmniej spiochów. Wydaje mi się, że śpiochy najmniej popularne są.
Mam też tylko jedna koszulę do szpitala jak na razie, a ze 3 by się przydały, chyba :)))

reklama
Gratuluje, ja mam jeszcze kilka malych pierdolek do dokupienia, typu koszula dodatkowa do szpitala, termometr do wanienki i normalny no i nianie zeby slyszec i widziec malucha :)

klaudzia, ja tez musze dokupic termometr, ale bardziej spac po nocach nie daje mi niania. myslalas o takiej z detektorem ruchu? ktora monitoruje oddech dzieciatka i alamuje jesli dzieciatko nie rusza sie dluzej niz 20sek. kilka moich kolezanek stwierdzilo, ze w nastepnego dzidziusia zainwestowalyby w takie urzadzenie, gdyz nasluchiwanie czy malenstwo oddycha sprawialo, ze nie przesypialy na spokojnie nawet godziny.

Do góry