reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Ja kupilam juz dwie chusty - jedna elastyczna i jedna kieszonke. Poki co nie wiem jeszcze jak sie je stosuje, ale mam nadzieje uczyc sie juz na malym:-)

ale elastyczna mozna tez wiazac na kieszonke :tak:

Ja kupie elastyczna, bo ponoc latwiejsza na poczatek. A na tkana wymienie przed latem.

reklama
Ja teraz bede kupowac chuste. A jaka masz elastyczna czy tkana? No i ponoc kolyska nie powinna byc stosowana przed pierwszym usg bioderek, wiec na poczatek kieszonka - moze byc stosowana od pierwszych dni. Na szczescie mam kumpele, ktora mi pomoze. Nosila swoja mala tylko w chuscie od urodzenia (rodzila zima) i jestem w szoku jak latwo i szybka sie mota. A ja niestety musze kupic chuste w tajemnicy bo moj Pan Przemadrzaly sie na nia nie zgadza :wściekła/y:
kupiłam tkaną, bo chcę żeby tez na starszaka czami była, a tkane mają większe obciążenie dopuszczalne. Po usg bioderek to wszelkie kangurowania (chociaż rózne źródła różnie podają), bo kołyska to chyba własnie takie położenie jak w kieszonce w każdym razie o to mi chodziło o takie ułożenie jak w hamaczku. Jeszcze zielona lekko w temacie jestem.

jezu... mój nigdy nie kupił naszym dzieciom żadnego urbranka :eek: a moje zakupy zawsze traktuje jak jakies fanaberie :no: zazdroszczę Katrenki!!!
Ja włąśnie kończę licytować bujaczek... ciśnienie mi skoczyło od tego
mój mnie zaszokował klka miesięcy temu jak z delegacji dziecku misia przywiózł :szok:

kupiłam tkaną, bo chcę żeby tez na starszaka czami była, a tkane mają większe obciążenie dopuszczalne. Po usg bioderek to wszelkie kangurowania (chociaż rózne źródła różnie podają), bo kołyska to chyba własnie takie położenie jak w kieszonce w każdym razie o to mi chodziło o takie ułożenie jak w hamaczku. Jeszcze zielona lekko w temacie jestem.

mój mnie zaszokował klka miesięcy temu jak z delegacji dziecku misia przywiózł :szok:

chodzi o to, ze w hamaczku dziecko ma nozki razem (co nie jest wskazane), a w kieszonce jak zabka. tu masz przyklady wiazan:
<= to kieszonka z tkanej

<= a to z elastycznej

Ponoc bardzo trudno sie motac na poczatek tkana, dlatego boje sie ja kupic, chociaz bardziej mi sie podobaja :sorry:

chodzi o to, ze w hamaczku dziecko ma nozki razem (co nie jest wskazane), a w kieszonce jak zabka. tu masz przyklady wiazan:

Ponoc bardzo trudno sie motac na poczatek tkana, dlatego boje sie ja kupic, chociaz bardziej mi sie podobaja :sorry:

ja na początek kupuję chustę lulu, bo wystarczy do niej włożyć dzidziusia i gotowe. No i łatwo z niej karmić, co nie jest bez znaczenia.
A nózki w żabkę trzeba układać jak lekarz po badaniu bioderek zaleci, a nie każdemu bobaskowi :tak: nie ma co na zapas rehabilitować zdrowego dzieciaczka..

reklama
My mamy już praktycznie wszystko, komoda do przewijania jak P złożył tak dalej stoi już miesiąc, bo stwierdziłam, że musi się wywietrzyć zapach drewna(przecież nie będę dziecka zaczadzać :cool2:). A teraz to bez sensu składać heh.
Wczoraj kupiłam na allegro fotelik, stwierdziłam, że czy teraz czy za miesiąc to bez różnicy a oferta chyba dobra bo ze śpiworkiem :tak:Fotelik Maxi Cosi Cabrio ImageLine (756081987) - Aukcje internetowe Allegro
Mam też termometr dla maluszka ale taki do ucha bo mierzy w 1sec. i stwierdziłam, że chyba lepiej się sprawdzi przy malutkim dziecku. A przy okazji my też skorzystamy :)
Zostały jeszcze do kupienia adaptery do fotelika no i parę rzeczy kosmetycznych, plus pampersy. No i torba do wózka. A tak do jestem zwarta i gotowa !:-) Te moje przygody już i mnie i P nauczyły trochę, i wolimy być gotowi zawczasu bo nie wiadomo, czy malutka nie zechce nas wcześniej zaskoczyć znienacka :cool2:
I o dziwo P przestał marudzić i zrzędzić "a po co już, jeszcze czas, a czemu aż tyle, a inni jakoś kupowali później" bo sam się przekonał, że nie znamy dnia ani godziny :sorry:

A te chusty super, ja też planuję kupić ale poczekam z tym do narodzin małej. Żeby już na niej "mierzyć" :)

Do góry