reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Moja Zuzia :-) miała tydzień temu 20.09 ale nie zmieniłam jeszcze suwaczka a Helenka kiedy będzie miała urodziny jeszcze nie wiem :-p
hihi sorki. Dziewczyny mi się pomysliły. Na suwaczku masz "córka" i nie wiedziałam która jest która ;-)

A dziewczyny, które kupowąły chustę do noszenia wiązaną? Próbowałyście już? I jak Wam idzie? Ja cały czas uczę się kołyski ciagle mi jeden za długi ogon zostaje. Zastanawiam się czy ja to opanuję??

reklama
No to niezle,moj syn w styczniu bedzie mial 4 latka i nosi ubrania na 104,w niektore 98 tez jeszcze wchodzi :)

rzeczywiście 104 to bardzo dużo ale to pewnie też zależy od rozmirówki moja Zuzka teraz nosi 98 i wydaje mi się że to bardzo dużo ale ona jest bardzo wysoka cały czas jedzie na 97 centylu i od rówieśników jest wyższa średnio o głowę:sorry:

No to niezle,moj syn w styczniu bedzie mial 4 latka i nosi ubrania na 104,w niektore 98 tez jeszcze wchodzi :)
no moi chopcy obaj wielcy. Po dziadku! Ale też ffakt, ze ja na zakupy chodzę z centymetrem, bo rozmiarom na metkach nie wierzę zupełnie. Jest straszna róznica między firmami. Kuba to ma przede wszystkim bardzo dlugie kończyny, szczególnie nogi. Do niedawna kupowałam mu mniejsze bluzeczki na 98 ale teraz już biorę na 104 i troszkę podwijam rękawki, bo mi kasy szkoda, co 2 miesiące nowe ubranka kupować.

Dzięki dziewczyny! Przy prasowaniu będę te metki sprawdzać :-)

Mam jeszcze jedno pytanie czy ochraniacz na łóżeczko też prałyście i rożek? Mam pościel od mamo-tato, cały komplet i zamierzam dziś jeszcze nastawić i nie wiem czy to prać też czy nie :-( I czy można w pralce??
Marudzę, ale kurcze nie chcę zepsuć :-(

Mam jeszcze jedno pytanie czy ochraniacz na łóżeczko też prałyście i rożek? Mam pościel od mamo-tato, cały komplet i zamierzam dziś jeszcze nastawić i nie wiem czy to prać też czy nie :-( I czy można w pralce??
ja wszystko prałam w pralce, nie raz. I jest ok. Też mam z mamo-tato

Dziewczyny, może głupie pytanie, ale co tam! Czy wycinacie metki z ubranek tych co będą przy ciałku maleństwa?? Np, bluzie, kaftaniki?? Czy to podrażnia? Niektóre mają w środku więc to raczej nie, ale te przy szyjce z tyłu?
Dzięki!

Nie ma głupich pytań - szczególnie na forum ;-)
Słyszałam różne opinie mam o metkach - jedne wycinają bo z góry zakładają, że dziecko będzie uwierać, inne obcinają we wszystkich ubranakach bo w jednym konkretnym dziecko było podrapane. Ja uważam że jak ze wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek - nie ma co obcinać na zaś we wszystkich ciuszkach. Słyszałam że jak obcina się wszystkie metki to czasami trzeba obcinać juz zawsze bo np. 7 latek okazuje się nieprzyzwyczajony do drapiącej metki. Od jednej mamy słyszałam tez patent o zaklejaniu plastrem bawełnianym bo czasami faktycznie po ucięciu jest gorzej.

oo bardzo ciekawią mnie te bluzki. One takie kopertowe czy z jakimiś rozcięciami? Można to gdzieś w necie zobaczyć?

Bluzek dla karmiących jest dużo i w sieciówkach i w necie - czasami mają rozcięcia z boku, czasami w poprzek, moga być kopertówki. Kilka linków:
http://www.juniorkowo.pl/bluzka-mirabelle-natibaby-p-311.html
http://www.szafamamy.pl/page.php?m=Main&f=Assortment&id_ass=161&

tez mam od mamo-tato
ochraniacz rozek a nawet przewijak pralam - nic sie nie stalo - tylko Pani od mamotato zalecila mniejsze wirowania, wiec u mnie na 400 chodzilo :)

reklama
Do góry