reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

wygralam wczoraj na ebayu moses basket za jedyne £5.

a dzisiaj podgrzewacz za £1.20, ale tommy t,a butelki mam z aventu. myslicie,ze beda pasowac? :sorry:
śliczny ten basket:tak: ja też mam...
kremowy taki :-) dostaliśmy od szefa D mojego.... heh... a nawet nie planowaliśmy kupować... tak samo jak było z kołyską....:sorry:
ciekawe co jeszcze nam szef kupi dla dzidzi;-):cool2:

z podgrzewacem nie pomogę bo się nie znam

reklama
Dziewczyny ja dostałam taki moses basket od koleżanki, tylko zastanawiam się co ja mam z nim zrobić? po co on właściwie jest?
Sorki, może głupie pytanie, ale nie mam pojęcia

klaudzia super ten Twój dino.... naprawde bombowy....

super ten Twój dino.
JA też chcę taki :tak:

widze, ze ty siejesz pogrom na ebayu jesli chodzi o czadowe ubranka... fajowy....:tak:

strój niczym z bajki "Tabaluga" nie wiem czy ktoś oglądał... ale ja ją uwielbiałam kiedyś:-D:tak:
śliczny :cool2:

Dziekuje dziewczyny :-)

Katrenki, chyba wylapuje wszystko co oryginalne, zreszta uwielbiam fotografie i te stroje napewno sie przydadza do zdjeciuszek hehehe :-D:-) Sa takie stroje ktore bardzoooo mi sie podobaja ale nie ma ich w sprzedazy lub maja masakryczne ceny... a na jeden raz nie oplaca sie ich kupowac. Co innego gdybym miala studio fotograficzne hehe

Dziewczyny ja dostałam taki moses basket od koleżanki, tylko zastanawiam się co ja mam z nim zrobić? po co on właściwie jest?
Sorki, może głupie pytanie, ale nie mam pojęcia
koszyczki sa bardzo praktyczne, bo sa lekkie i mozesz przenosic dzidzie z pomieszczenia do pomieszczenia, tam gdzie ty tam dzidzia :laugh2:

hej co do koszyczkow to sie zgadzam z wami.sa rewelacyjne.starczaja na jakies 3 misiace(nasza Amelka niebawem z niego wyrosnie)ale to wygoda niesamowita.i zajmuja malo miejsca w sypialni,dobra wysokosc zeby bez wysilku siegnac do maluszka w nocy(nasz stoi przy lozku)i jak ide pod prysznic to zabieram koszyczek ze soba-mala spi i sie inchaluje a ja sie pluskam:-):-D:-D

ja wlasnie poluje na ebay taki koszyczek :tak: marzy mi sie z bujanym stojaczkiem:-D
poza tym wyszukuje modne ubranka ale juz na 3-6 msc bo do 3 miesiecy wszystko juz mam zaluje ze wczesniej nie kupowalam na ebay bo czasami mozna kupic cos ekstra bardzo tanio:happy: tak jak kolezanka moses basket kupila;-)
wczoraj kupilam taki komplecik z upsy daisy za 2 funty;-)

Załączniki

• !B,z7,7!BGk~$(KGrHgoOKikEjlLmcfMhBKtLoUUvRg~~_12[1].jpg
    !B,z7,7!BGk~$(KGrHgoOKikEjlLmcfMhBKtLoUUvRg~~_12[1].jpg
    24 KB · Wyświetleń: 26
Gosia to masz już wózek ? :-)

Laski kupiłyście juz te cholerne laktatory ???
Ja nie wiem czy wziąć ten Avent czy Tommee Tippyy.....:-(

Butelki i smoczki uspokajacze mam Tommee, sterylizator tez pewnie kupię Tommee żeby butelki się mieścily do niego.

Tylko boję sie tego laktatora-bo prawie każdy chwali tylko Avent.....

Czy leżaczki są konieczne ?
Czy karuzela "musi być" Fisher Price za ponad 100 zł ?
Czy podgrzewacz kupujecie uniwersalny z mozliwości podłączenia w aucie ?
Jaki sterylizator? do mikrofali czy elektryczny ?
Czy konieczne opakowanie termo coś tam? :-)
Czy taka poduszka będzie dobra? Polecana PODUSZKA do spania i karmienia 190cm PROD (753707098) - Aukcje internetowe Allegro

Kuźwa ile tej kasy idzie, a jeszcze mieszkanie trzeba wykończyć....

Olica,
Laktator bedziemy chwalic dopiero po uzyciu, a tak kazdy chawli to co kupil:) Ja mam reczny TT, bo byl w promocji za pol ceny i kolezanka miala taki sam i chwalila, a tak nap[rawde one sa strasznie podobne, wiec kup ten, ktory bedzie tanszy:)
Lezaczka nie kupuje bo to zbedy wydatek i tylko dodatkowe miejsce zajmuje, fotelik do auta bede miala w domu i on ma opcje bujania, wiec nie ma sensu kupowac oddzielnego lezaczka. Ja zamierzam tylko dokupic taka zaczepke do wozka ze zwierzaczkami, to bede ja przypinac do fotelika zeby dzidzia miala sie czym zajac. A po 3 m-cu kupie hustawke jakas grajaca z bajerami:)
Karuzela to pytanie retoryczne. Oczywiscie nie musi byc z Fishera, kup jaka bedzie ci odpowiadala. Ja jeszcze nie mam lozeczka, nie wiem co mi bedzie pasowalo, ale nie chce nabzdziac za duzo, sa np. te baldachimy z kokardami zwisajacymi itp. to jeszcze jak doczepisz karuzele, to wszystko bedzie tylko dzidzie rozpraszac. Karuzele zawsze mozna zamowic kilka tyg. po porodzie, nie musisz sie spieszyc:)
Podgrzewacz kolezanka mi kupila z Aventu na carbudzie za 50p (2.40zl) choc butelki mam z TT, ale one pasuja do podgrzewacza Aventu. Nie ma podlaczenia do auta, ale ja nie potrzebuje, co innego jakbym byla w Polsce i miala jezdzic w kilkugodzinne trasu do rodzicow, mieszkam na wyspach, bede dzidzie tylko zabierac na spacerki wiec nie mam potrzebu podlaczania do auta. Przemysl czy bedziesz tego uzywac.
Opakowanie termo to podobno super sprawa jak idziesz nawet na spacerek, ja jeszcze nie myslalam czy kupie, ale mysle ze warto, choc niekoniecznie:)
Sterylizator mam z TT do mikrofali, po pierwsze dlatego ze byl w promocji za pol ceny, po drugie jest latwiejszy i szybszy w uzyciu niz elektryczny. Ale jaki wybierzesz to na pewno sie sprawdzi:)
Podusia super, ale jak dla mnie za duza. Ja tez chcialam kupic podobna, ale mi znajoma odradzila, bo podobno nie jest to takie wygodne. Chyba wiec bede uzywac zwyklej podusi do karmienia.

A kasy idzie sporo, wiadomo, zastanow sie tylko czy tego wszystkiego potrzebujesz zanim kupisz. Wszystko mozna dokupic z czasem, jak bedzie potrzeba.

reklama
Do góry