reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Royanna wlasnie tego sie boje, ze samego bobasa na chwile nie zostawie... a wiem ze to przesada a z monitorem chyba bym sie bezpieczniej czula... ale znowu one strasznie drogie - 500zl :(

reklama
Royanna wlasnie tego sie boje, ze samego bobasa na chwile nie zostawie... a wiem ze to przesada a z monitorem chyba bym sie bezpieczniej czula... ale znowu one strasznie drogie - 500zl :(
To bierz go z soba w foteliku, lezaczku, gondoli wozka i bedzie dobrze:tak:
Ja tez bym miala monitor gdyby koszt byl znacznie mniejszy, a tak po prostu mnie nie stac, a jest tyle rzeczy, ktore trzeba a nie nalezy miec...

To bierz go z soba w foteliku, lezaczku, gondoli wozka i bedzie dobrze:tak:
Ja tez bym miala monitor gdyby koszt byl znacznie mniejszy, a tak po prostu mnie nie stac, a jest tyle rzeczy, ktore trzeba a nie nalezy miec...
dzieki Royanna.. trzeba bedzie tylko czy mu to nie bedzie przeszkadzac... wiem ze dowiem sie dopiero po porodzie... ale coraz wiecej rzeczy mnie zastanawia... tesciu sie ze mnie smieje ze ja to juz mam w apteczce paracetamol dla niemowlaka - staram sie wszystko przewidziec :(

dzieki Royanna.. trzeba bedzie tylko czy mu to nie bedzie przeszkadzac... wiem ze dowiem sie dopiero po porodzie... ale coraz wiecej rzeczy mnie zastanawia... tesciu sie ze mnie smieje ze ja to juz mam w apteczce paracetamol dla niemowlaka - staram sie wszystko przewidziec :(
Na te kilka, kilkanascie minut bobaskowi fotelik nie zaszkodzi:tak:.
A miec paracetamol nie glupia sprawa. Ja chyba za pierwszym razem tez mialam w razie czego. Bo co, jak w nocy zacznie sie temperatura? Owszem, do lekarza, ale trzeba ja tez zbic, aby drgawek nie bylo...

Hej :-)
Ja tez myslalam o monitorze przy pierwszym dziecku, ale z perspektywy czasu wiem, ze dobrze ze go nie kupilam i teraz tez nie bede tego robic. Co innego przy wczesniakach lub chorych maluszkach. Chociaz i tak wstawalam co jakis czas zeby sprawdzic czy dzidzia oddycha, ale tylko przez jakies 3 dni. Potem juz nie panikowalam.

A doradzcie mi co lepiej kupic: baldachim z tkaniny czy moskitiere:

PRZEPIĘKNA MOSKITIERA / BALDACHIM OD MAMO-TATO (742844397) - Aukcje internetowe Allegro

Bo w sumie jak bedzie prawdziwy baldachim, to nie bedzie problemu z zapaleniem swiatla i tak dalej, ale ta moskitiera jest taka piekna ;-)

Glupia jestem, bo posciel juz kupilam, ale na razie bez baldachimu bo nie moglam sie zdecydowac i teraz okazalo sie ze producent nie ma w ofercie samego baldachimu :eek:

PRZEPIĘKNA MOSKITIERA / BALDACHIM OD MAMO-TATO (742844397) - Aukcje internetowe Allegro

Bo w sumie jak bedzie prawdziwy baldachim, to nie bedzie problemu z zapaleniem swiatla i tak dalej, ale ta moskitiera jest taka piekna ;-)
Dziunko ja wystrzegam sie baldachimow czy moskitier - wg mnie to zbedne kurzolapy, ale kazdy ma swoje zdanie :) jak pomysle ze trzeba to prac co dwa tygodnie brrr :)
Dziunko kup co tobie sie najbardziej podoba :)

Glupia jestem, bo posciel juz kupilam, ale na razie bez baldachimu bo nie moglam sie zdecydowac i teraz okazalo sie ze producent nie ma w ofercie samego baldachimu :eek:

Ja miałam moskitierę, wyglądała lżej :-) traktowałam ją wyłącznie jako ozdobę, nigdy nie zasuwaną, moje dziecko zrestą wcale nie spało w swoim łóżeczku... prałam tak jak firanki- raz na pół roku :cool2:

reklama
Tez nie kupowalam przy pierwszym dziecku, ale teraz widze, z doswiadczenia mojej mamy, ktora ma i baldachim dla malego i moskitiere, ze to naprawde dobra rzecz. Łózeczko ma w pokoju, kolo swojego lozka i taki baldachim z materialu super sie sprawdza. Mozna i zapalic swiatlo i wlaczyc telewizor i nic nie swieci malemu w buzie. A jesli chodzi o moskitiere, to dokupila ja w wakacje, bo juz nie mogla dac sobie rady z owadami i sprawdzala sie znakomicie.

A ja nie wiem co kupic, bo na chwile obecna mam jeszcze za duzo wydatkow, zeby kupic i to i to i zastanawiam sie co lepiej na poczatek.

Do góry