reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Ja właśnie też przerabiam ten temat :) Monitor jest na pewno potrzebny dla wcześniaczków, maluszków z problemami górnych dróg oddechowych i świrniętych mamusiek jak ja (za dużo naczytałam się o nagłej śmierci łóżeczkowej). Zastanawiam się tylko czy wybrać Angelcare czy Snuza....

:))) to ja nie kupuję :))) chyba, że będą spełnione warunki 1 i 2, ale tego nie chcę :)))

reklama
Bylam dzis w Realu za tymi pamersami ale nie bylo rozmiaru 2. Fakt, jest weekend a ja bylam po 12tej, wiec male szanse. Promocja trwa do onca wrzesnia, wiec podskocze w poniedzialek lub wtorek rano, moze uda mi sie je nabyc:)

Bylam dzis w Realu za tymi pamersami ale nie bylo rozmiaru 2. Fakt, jest weekend a ja bylam po 12tej, wiec male szanse. Promocja trwa do onca wrzesnia, wiec podskocze w poniedzialek lub wtorek rano, moze uda mi sie je nabyc:)

pisłąm juz wczesniej ja zjezdziłam az 3 reale bo w 2 nie było tych new baby tylko te wieksze.... takze może byc ciezko no chyba ze dokładaja co jakis czas....

Gosia to masz już wózek ? :-)

Laski kupiłyście juz te cholerne laktatory ???
Ja nie wiem czy wziąć ten Avent czy Tommee Tippyy.....:-(

Butelki i smoczki uspokajacze mam Tommee, sterylizator tez pewnie kupię Tommee żeby butelki się mieścily do niego.

Tylko boję sie tego laktatora-bo prawie każdy chwali tylko Avent.....

Czy leżaczki są konieczne ?
Czy karuzela "musi być" Fisher Price za ponad 100 zł ?
Czy podgrzewacz kupujecie uniwersalny z mozliwości podłączenia w aucie ?
Jaki sterylizator? do mikrofali czy elektryczny ?
Czy konieczne opakowanie termo coś tam? :-)
Czy taka poduszka będzie dobra? http://www.allegro.pl/item753707098_polecana_poduszka_do_spania_i_karmienia_190cm_prod.html

Kuźwa ile tej kasy idzie, a jeszcze mieszkanie trzeba wykończyć....

Ostatnia edycja:

Butelki i smoczki uspokajacze mam Tommee, sterylizator tez pewnie kupię Tommee żeby butelki się mieścily do niego.

Czy taka poduszka będzie dobra? Polecana PODUSZKA do spania i karmienia 190cm PROD (753707098) - Aukcje internetowe Allegro

Lezaczki nie sa konieczne! Mozesz wykorzystac zamiast lezaczka fotelik samochodowy. Lezaczek tylko ulatwia sprawe, jest lzejszy no i czesto ma funkcje hustawki.

Karuzela nie musi byc fisherprice za ponad 100zl :-D mozesz kupic jaka tylko Ci sie podoba! dzidzi wszystko co sie rusza bedzie sie podobac!

Podgrzewacz kupie z aventa tylko po to zeby mi sie miescily butelki no i uzywany tutaj to koszt kilku funtow. ale jak bede miec mozliwosc kupie tez taki do auta, tylko dlatego ze czesto bedziemy podrozowac, ale to jeszcze moze poczekac, nie wiem ile bede karmic piersia.

Sterylizator, ja mam elektryczny parowy ale dlatego ze byl na promocji, mysle ze zwykly do mikroweli tez sie sprawdzi w 100% :-)

Poduszka jest supcio!!! i napewno wystarczy taka hehe :-D zawsze mozesz wykorzystac zwykla poduszke do spania.

a co do laktatorow to ja mam z tomee tippee bo byl tanszy :-) a jak ma nam cos odciagnac pokarm to mysle ze duzej roznicy nie bedzie!

Czy taka poduszka będzie dobra? Polecana PODUSZKA do spania i karmienia 190cm PROD (753707098) - Aukcje internetowe Allegro

Tak Olu mam wozio:-)buzzika kolorek niebieski:)
Laktator wiesz co ja tez mialam taki dylemat jak Ty bo wszyscy chwala aventy ale przeczytalam opinie i lepsze ma TT wiec ja kupie reczny TT bo i butelki takie bede miec i smoczki:-)tu masz opinie o TT laktatorze http://cokupic.pl/opinie/TOMMEE-TIPPEE-Laktator-reczny-z-butelka-150ml-ze-smoczk0m/024fa1a35ac539aa a tu o avencie http://www.ceneo.pl/;015403588-10.htm gdzies mialam wiecej opini wlasnie negatywnych o avencie:-(

Lezaczek nie jest konieczny ja przy Mai nie mialam i bylo ok:-)

Sterylizator dostalam elektryczny i wg super sprawa:-)

Karuzele nie musi byc Fishera ani powyzej 100zl moja Maja w ogole sie karuzela nie interesoala a miala canpola poza tym karuzela jest do momentu az dziecko nie zacznie siadac i za nia ciagnac..nawet na pudelku pisze do 5mcy przynajmniej na tej co ja mam:-)

Podgrzewacz ja mam canpola chyba jeden z tanszych..i nie jest samochodowy..zawsze mozesz zagrzac wode w termosice i rozrobic mleko jak potrzebujesz albo herbatke

Poducha tez sie zastanawiam nad nia...ale jak nie bede mogla karmic to kasa w bloto:-(

Ola taki mam wozio:-)kolorek:-)

Załączniki

• gondola prawy bok.jpg
    gondola prawy bok.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 24
  • HPIM3631.jpg
    HPIM3631.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 30
Ostatnia edycja:

LEŻACZEK - tez myślałam zeby kupic, ale z kołyską i taki do 18kg, żeby był na dłuzej.
KARUZELA - na początek to zbedny wydatek, szczegolnie za 100zł, bo dziecko widzi do 30cm, a cos mrugajacego i grajacego nad głową może go zwyczajnie denerwowac.
PODGRZEWACZ - mam aventa kupiony na carbudzie wiec z angielska koncowka, to musze dokupic przejscie, a Ty jak kupisz zwykły, to chyba zawsze mozna dokupic koncowke do auta?
STERYLIZATOR - mam do mikrofali lub na tabletki. To kwestia tego co Tobie bardziej odpowiada.
OPAKOWANIE TERMICZNE na butelki sie przyda jeśli bdziesz ich uzywac, jesli nie to po co ci??
PODUSZKE kupilam, ale zdecydowanie mniejsza i z kulkami w srodku. Na taka duza przede wszystkim nie mam miejsca, a do karmienia w zupelnosci wystarczy.

Tak ogólnie, to gdyby nie zakupy mojej siostry w anglii, to nie wiem czy od razu bum sie zdecydowała na zakup stery, podgrzewacza i takich drozszych rzeczy. Z karuzeli tez zrezygnowałam przynajmniej na pierwszy miesiac. Mam małego misia z pozytywka, ktora teraz puszczam do brzuszka i jesli cos bedzie nie tak to sprobuje dzidzi właczyc tego misia i zobacze jak zareaguje. A kosztował 20zł, a nie 100.
Tez bylam tak napalona, ze musze miec wszystko przed porodem, ale teraz juz wiem, ze nie wykorzystam wszystkiego od razu wiec juz przystopowałam. Na prawde można kupic pewne rzeczy, gdy na prawde okaza sie potrzebne.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A laktator połozna nam polecała NUKa. Ale nie wiem jak u was, ale ja mam w szpitalu poradnie laktacyjna i mozna sie umowic na wizyte i wyprobowac, ktory laktator najbardziej odpowiada. Juz po porodzie oczywiscie.
Ale wiadomo, ze skoro mam butelki aventa i tommee to nie kupie laktatora NUKa...takze dobrze jest dopasowac do butelek jakie sie ma. Tak mi sie wydaje

Do góry