reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
Dzięki dziewczyny !
W takim razie kupię tylko laktator Tommee a resztę zobaczę po porodzie :-)

Gosia kosmiczny ten Twój Buzzio :-)
hehe nom kosmiczny ale zarabiscie mi sie podoba:-)dzis moja prawie 3letnia corka wlazla do gondoli zamontowanej na stelzau i kazala sie wozic hehe:-)
Gosia!! Fajowy wózio i kolorek :tak::tak:

dziekuje:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gosiu na Twoje zyczenie moj dino :-)

z tylu i z przodu ;-) rozmiar na metce pisze 0-3 miesiaca, ale wymiarami pasuje bardziej na 3-6 z czego sie ciesze bo na 0-3 mam dosc kolorowych ubranek

Załączniki

• DSC02215.JPG
    DSC02215.JPG
    52,6 KB · Wyświetleń: 33
  • DSC02217.JPG
    DSC02217.JPG
    51 KB · Wyświetleń: 31

Laski kupiłyście juz te cholerne laktatory ??? ja dostalam AVentu i musialam dokupic butelki choc mialam innej firmy zeby gwint pasowal wiec jezeli masz buteli TT to i lektotor tez bym kupila TT :]
Czy leżaczki są konieczne ? nie sa koniecznie ja dostalam temu mam pewnie bym nie kupila sama bo to nie pierwszej potrzeby mozesz powiedziec np zeby dziadkowie kupili na swieta toz zaraz swieta :) i odejdzei wydatek a nie beda ci kupowac zbednych pierdul na swieta dla dziecka :) albo mzesz uzywac jak klaudzia pisala fotelika :)
Czy karuzela "musi być" Fisher Price za ponad 100 zł ? mi to sie podoba za 200 :D z projektorem i z pilotem hehe wiec czekam do swiat i zamowie u dziadkow bo na poczatek dla dziecka to nei trzeba takich zabawek :)
Czy podgrzewacz kupujecie uniwersalny z mozliwości podłączenia w aucie ? z wtyczka do auta jest mysle praktyczny a pewnie cena rozni sie nie duzo wiec wybralabym z ta wtyczka sama mam takis tanszy wspadku dostalam i z teho co wiem to do sloiczkow bo waski i aventu butelki nie wejda
Jaki sterylizator? do mikrofali czy elektryczny ? do mikrofali tanszy pewnie i tez dobry zapewne musisz zerknac aby wchodzily twoje butelki :)
Czy konieczne opakowanie termo coś tam? :-) przyda sie na spacerki choc pewnie nie trzymaja dlugo ciepla ale chociaz troche pewnie zakupie choc nie odrazu ;]
Czy taka poduszka będzie dobra? ja nie bede miala zadnej ale mysle ze ta bedzie bardzo wygodna :)

na allegro ceny sa masakryczne z tego co widzialam, ale na ebayu moglabym kupic nawet za 1/4 ceny albo mniej :tak:

Gosiu wygralam ostatnio tego dinozaura niebieskiego co mi linka poslalas, przyszedl w zeszlym tyg. Jest superowy. Dziekuje za linka :* :* :* :*
super ten Twój dino.
JA też chcę taki :tak:

Gosia to masz już wózek ? :-)

Laski kupiłyście juz te cholerne laktatory ???
Ja nie wiem czy wziąć ten Avent czy Tommee Tippyy.....:-(

Butelki i smoczki uspokajacze mam Tommee, sterylizator tez pewnie kupię Tommee żeby butelki się mieścily do niego.

Tylko boję sie tego laktatora-bo prawie każdy chwali tylko Avent.....
Ja jak najbardziej chwalę TT!

Gosia to masz już wózek ? :-)

Laski kupiłyście juz te cholerne laktatory ???
Ja nie wiem czy wziąć ten Avent czy Tommee Tippyy.....:-(

Butelki i smoczki uspokajacze mam Tommee, sterylizator tez pewnie kupię Tommee żeby butelki się mieścily do niego.

Tylko boję sie tego laktatora-bo prawie każdy chwali tylko Avent.....

Czy leżaczki są konieczne ?
Czy karuzela "musi być" Fisher Price za ponad 100 zł ?
Czy podgrzewacz kupujecie uniwersalny z mozliwości podłączenia w aucie ?
Jaki sterylizator? do mikrofali czy elektryczny ?
Czy konieczne opakowanie termo coś tam? :-)
Czy taka poduszka będzie dobra? Polecana PODUSZKA do spania i karmienia 190cm PROD (753707098) - Aukcje internetowe Allegro

Kuźwa ile tej kasy idzie, a jeszcze mieszkanie trzeba wykończyć....

Ja mam laktator TT i też słyszałam o nim dobre opinie. Poza tym ma też przejściówkę na zwykłe butelki więc myślę, że jest uniwersalny.
Leżaczek chcę kupić bo wiem od kilku koleżanek, że się bardzo przydaje. Też jednak chcę wziąść taki do 18 kg żeby mieć na dłużej.
Co do karuzeli to też upatrzyłam sobie Fisher Price. Wiem, że mozna kupić tańszą lecz z drugiej strony mam zamiar zostawić ją dla drugiej dzidzi. Jeśli nawet zdecyduję sie ja sprzedać do karuzela Fisher Price trzyma ładnie cenę.
Jeśli chodzi o podgrzewacz to ja kupuję z wtyczką do samochodu bo troszke będziemy jeździć a poza tym jak pracowałam w restauracji to bardzo często przyjezdni rodzice prosili o podgrzanie jakiejś kaszki czy zupki w gorącej wody. Ja jestem z tych co to nie lubi się prosić i wolę być samowystarczalna. Cena zaś tego z wtyczką do auta praktycznie się nie różni więc czemu nie wziąść?
Co do sterylizatora to kupiłam do mikrofali w komplecie z butelkami. Te elektryczne jak dla mnie za drogie. Poza tym potem można pokrywkę od sterylizatora mikrofalowego używać jako przykrycie do podgrzewania potraw.
Termoopakowanie już kupiłam używane z Fisher Price za 9,90 ale chcę jeszcze kupić TT bo w zimie na dłuższy spacerek się przyda :)))
Co do poduszki to nie mam zdania bo ja jakoś nie mogę się przekonać. Nie wiem czy nie można jej zastąpic zwykłą poduszką? Szkoda mi na to pieniążków. Może jeszcze zmienie zdanie, zobaczymy...
A co do pieniążków na wykonczenie to wiem o czym mówisz bo mieszkam na nowym mieszkaniu już od 2 lat a ciągle w salonie mam goły beton a kuchni w sumie brak bo mam tylko blat na suporeksach z wyciętą dziurą na płytę. Obok stoi zmywarka do zabudowy, oczywiście świecąca gołą blachy bo przeciez na betonie mebli nie postawię :))) No i lodówka obok i to moja kuchnia... Jednak pieniążki, które dostanę za urodzenia dziecka (becikowe i ubezpieczenia z pracy) mam zamiar całe przeznaczyć na meble kuchenne bo już mnie drażni ciągła budowa w domu... Ale co zrobić jak funduszów wciąz za mało... Trzeba cierpliwie czekać na jakiś dodatkowy przypływ gotówki :)))

Gosiu na Twoje zyczenie moj dino :-)

z tylu i z przodu ;-) rozmiar na metce pisze 0-3 miesiaca, ale wymiarami pasuje bardziej na 3-6 z czego sie ciesze bo na 0-3 mam dosc kolorowych ubranek
strój niczym z bajki "Tabaluga" nie wiem czy ktoś oglądał... ale ja ją uwielbiałam kiedyś:-D:tak:
śliczny :cool2:

a jesli chodzi o podgrzewacze do butelek to ja mam tylko do auta pod zapalniczkę się podpina a w domciu to będę na bierząco działać;-)
sterylizatora też nie mam i nie będę mieć...:tak:
laktator też mam ten zwytkły najtańszy najmniejszy.. jeśli będzie mi potrzebny to dopiero zacznę się rozglądać za jakimś konkretnym

reklama
wygralam wczoraj na ebayu moses basket za jedyne £5.

a dzisiaj podgrzewacz za £1.20, ale tommy t,a butelki mam z aventu. myslicie,ze beda pasowac? :sorry:

Do góry