reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

mysle, ze te wszystki misiowe kombinezoniki i czapeczki z uszkami sa najslodsze na swiecie...:tak:
ja dla odmiany jestem uzalezniona od ebaya....
a w ogole zdziwilam sie otatnio bo D przyszedl do domu z bucikami i powiedzial, ze byly takie slodkie, ze musial je kupic jak zobaczyl...a myslalam, ze to my babki tylko tak mamy...

reklama
ja też chce kupic z canpola ale chciałam 2 mała 125ml i duza ze smoczkiem antykolkowym 250ml ni i jedna dużą antykolkową 250ml..... myslę ze wystarczy najwyżej jak beda potrzebne 2 małe to dokupię....
spokojnie wystarczy

niunians
Już w międzyczasie znalazłam :tak: jak niżej.. Myślę że na początek wystarczy.
Buy Avent Newborn Starter Kit. at Argos.ie - Your Online Shop for .
A swoją drogą - te z aventu są silikonowe czy lateksowe? Jaka jest różnica dla dzidzi?? :sorry2:
avent ma silikonowe. Lateksowe sie szybbciej niszczą i rbia się takie jak "rozgotowane".

Dziewczyny tak po prawdzie to teraz wszystkie smoczki są "antykolkowe" tzn mają etn odpowietrzacz. Co najwyzej nie maja te bardzo starego typu na najzwyklejsze butelki, jakich jeszcze używałay nasze mamy. Te wszystkkie poskręcane butelki to pic na wodę. dr brown's to jest faktycznie butelka antykolkowa i chyba jedyna z prawdziwego zdazenia tzn żeczywiście rózni sie od innych, ma dużo lepszy system odpowietrzania ale ja bym nie radzila bez potrzeby kupować, bo jest upiornie ciążliwa. Wystarczy jakikolwiek antykolkowy smoczek.

spokojnie wystarczy

avent ma silikonowe. Lateksowe sie szybbciej niszczą i rbia się takie jak "rozgotowane".

Dziewczyny tak po prawdzie to teraz wszystkie smoczki są "antykolkowe" tzn mają etn odpowietrzacz. Co najwyzej nie maja te bardzo starego typu na najzwyklejsze butelki, jakich jeszcze używałay nasze mamy. Te wszystkkie poskręcane butelki to pic na wodę. dr brown's to jest faktycznie butelka antykolkowa i chyba jedyna z prawdziwego zdazenia tzn żeczywiście rózni sie od innych, ma dużo lepszy system odpowietrzania ale ja bym nie radzila bez potrzeby kupować, bo jest upiornie ciążliwa. Wystarczy jakikolwiek antykolkowy smoczek.

Kilolek powiedz mi co znaczy że jest upiornie ciążliwa??:) Bo nie bardzo rozumiem:-)

Kilolek powiedz mi co znaczy że jest upiornie ciążliwa??:) Bo nie bardzo rozumiem:-)
a więc tak:
- ma te koszmarne rurkki i otwoorkki i siitteczka it o wszystko trzeba czyścić bardzo dokładnie, bo tam sie mleko osadza i grzyby robią
- nie jest szczelna i nawet jak zalozysz kapsel i wsadzisz do torby np albo sie po prostu przewrócii to mleko najzwyczajniej z niej wyplynie
- przez ten system odpowietrzania nie mozna wlac nic cieplejszego niż do natychmiastowego wypiciia (np. wody jak wychodzisz z domu i chcesz żeby dlużej byla ciepła) bo sie wytwarza podcisnienie i wypływa tymi rurkami o tworkami wszystkimi
- bez tych rurek wszystkich nie można jej używać, bo lecii mleko spod nnakretki zmaiast smoczkiem
- do kaszki się nei nnadaje, bo kaszka zapycha rurki.

Ale poza tym to jest super!! Super dla malucha, który ma kolki, bo mnie osobiście szlak trafial, ale wolałam sie podenerwować niż żeby dziecko się męczyło. Jak tylko minął okres kolkowy zaraz przestawiałam na inne butelki.

Dziewczyny - czy te z Was które zamierzają kupic łózeczko turystyczne juz kupiłyscie?? Bo mi dzisiaj przyszło, tak jak myslałam one mają dosc twarde dno i chcialam dokupic do niego materac, zreszta inaczej ciezko by bylo przescieradelko zalozyc. Ale tak sie zastanawiam bo to podwieszane dno jest dosc wysoko i jak poloze jeszcze materac nawet najcienszy to nie wiem czy nie bedzie za wysoko:baffled: No a Wy co zamierzacie??

Dziewczyny - czy te z Was które zamierzają kupic łózeczko turystyczne juz kupiłyscie?? Bo mi dzisiaj przyszło, tak jak myslałam one mają dosc twarde dno i chcialam dokupic do niego materac, zreszta inaczej ciezko by bylo przescieradelko zalozyc. Ale tak sie zastanawiam bo to podwieszane dno jest dosc wysoko i jak poloze jeszcze materac nawet najcienszy to nie wiem czy nie bedzie za wysoko:baffled: No a Wy co zamierzacie??

mysle ze nie bedzie zbyt wysoko ja materac napewno bede dodatkowo kupowala i przeciez na tym wyzszym to jak dzidzius lezy bo jak zacznie siadac tzreba obnizyc a jakie lozeczko kupilas? moze ono ma podwyzszenie jakos dosc wysoko ... bo te co ja chce to jest "normalne"

A ja zrobiłam nieplanowany zakup na allegro. Miałam zamiar kupić jakieś spodnie dla Małej ale w końcu dorwałam coś takiego:)
Polarek Baby + ocieplane spodenki COOLCLUB+ gratis (737681730) - Aukcje internetowe Allegro

MagdaP3011 - śliczne!!!! :-) Żywe kolorki i takie cieplutkie :-)

Ja chyba od allegro powoli się uzależniam :-) Mój wczorajszy zakup (teraz juz mam 1 czapeczkę :-))

Dziewczynki sliczne ciuszki. Ja sama tez sie uzaleznilam od ebaya. Nie moge sie powstrzymac od kupowania heheheh

a więc tak:
- ma te koszmarne rurkki i otwoorkki i siitteczka it o wszystko trzeba czyścić bardzo dokładnie, bo tam sie mleko osadza i grzyby robią
- nie jest szczelna i nawet jak zalozysz kapsel i wsadzisz do torby np albo sie po prostu przewrócii to mleko najzwyczajniej z niej wyplynie
- przez ten system odpowietrzania nie mozna wlac nic cieplejszego niż do natychmiastowego wypiciia (np. wody jak wychodzisz z domu i chcesz żeby dlużej byla ciepła) bo sie wytwarza podcisnienie i wypływa tymi rurkami o tworkami wszystkimi
- bez tych rurek wszystkich nie można jej używać, bo lecii mleko spod nnakretki zmaiast smoczkiem
- do kaszki się nei nnadaje, bo kaszka zapycha rurki.

Ale poza tym to jest super!! Super dla malucha, który ma kolki, bo mnie osobiście szlak trafial, ale wolałam sie podenerwować niż żeby dziecko się męczyło. Jak tylko minął okres kolkowy zaraz przestawiałam na inne butelki.

Dziekujemy za profesjonalna rade. Napewno bede pamietac o tym jak maly bedzie mial kolke (tfu tfu odpukac oby nie mial) :-):-):-)

kochana pościel jest śliczna....:-D normalnie się napatrzeć nie mogłam...
wkleję focię specjalnie dla Ciebie tylko najpierw muszę się zmotywować bo nawet mi się nie chce :-p
ale wkleję ...
i powiem Ci że kolory są ładniejsze niż na stronce....
chociaż jak czytałam opinie to pisali co niektórzy że te kolory jakieś wyblakłe czy coś poplamione....:no: nie wierzę... coś pozmyślali
ja nawet poprosiłam o mały dodatek za który powinnam zapłacić 9zł dodatkowo a nie zapłaciłam nic :-p

To ja cierpliwie poczekam na pozytywną motywację i na moje zdjęcie pościeli ;-).
No i jeśli jesteś tak zadowolona to ja poproszę dokładny adres tej stronki i też zakupie u tego sprzedawcy, bo w końcu już nie wiem na którą się zdecydowałas.

To ja cierpliwie poczekam na pozytywną motywację i na moje zdjęcie pościeli ;-).
No i jeśli jesteś tak zadowolona to ja poproszę dokładny adres tej stronki i też zakupie u tego sprzedawcy, bo w końcu już nie wiem na którą się zdecydowałas.
jutro będzie motwacja :-p nie dam Ci za długo czekać... hehe
a zdecydowałam sięna pościel tą z pandami,delfinkami i kubusiami :tak::-D
wkleję i zdjęcia i poszukam stronki dla ułatwienia i również wkleję :tak:

reklama
A ja dziś do łóżeczka materac w koncu dokupiłam, jednak kok-pianka-gryka. Rogala z kulkami w srodku do karmienia i na parapet lampeczke, żeby zapalic jakies małe śwoatlo przy łóżeczku, bo tylko kąt dla dzidzi bedzie nie pokoj. Aha, no i wkłady, koldre i poduszke, ale poduszki i tak nie bede uzywac na poczatek, bo dzidzia na płasko śpi.

Do góry