reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

wiecie co te ciuszki to w ogole wszystkie jakis takie..ja zabralam sie za pranie i prasowanie na 0-3miesiaca bo taka tu rozmiarowka i kurcze mam wrazenie, ze niektore kaftaniki to sa prawie pol wieksze niz inne a rozmiar niby ten sam....bez sensu w ogole...czapeczek tez mam kilka a kazda inna....chyba trzeba na oko poprostu.....:dry:

reklama
to fakt, ja wszystko meirzę jedne do drugich i sama układam rozmiarami, nie patrzę na metki. A ffakt, ze w waszym rozmiarrze 0-3 mieści sie nasze zarówno 56 jak i 62 pewnie dlatego sa różne. Ja mam trochę takich ciuszków i musiałam je sama porozdzielać, choć większośc raczej na 62 była, bo niby te mniejsze to newborn, ale mam też jedne newborn co sa na 68 :dry:

pyszczek - łądny ten biustonosz, wygląda solidnie. Ty go kupowałaś w necie? można go obejrzeć i PRZYMIERZYĆ w jakimś sklepie? Bo ja bez mierzenia nie mogę :rofl2:

Royanna - Mój synio się urodził w zimie, miał obwód głowy 36 cm i nosił właśnie czapeczkę zimową na 40cm , bo pod nią miał jeszcze czapeczkę bawełnianą ..

dziś tak się dziwnie nieswojo czułam, że postanowiłam jednak zgromadzic wszystko. I zrobiłam pierwszy zakup dla dzidzi - beżowy rożek z kokosem :-) teraz juz mi zakupy pójdą z górki

Ale ten mis to wyjsciowy kombinezonik:tak: a te pandy, diabelki to chyba raczej domowe:-D

Moja panda jest wlasnie na wyjscie ;-)przynajmniej tak pisala babka, zobaczymy jak przyjdzie :tak:

Dziewczyny,kupowalyscie w koncu te staniki do karmienia? Bralyscie o rozmiar wieksze miseczki? Bo ja musze w koncu kupic i nie wiem czy brac duzo wiekszy.

Ja tez kolekcjonuje ciuszki po malusiu, po lumpeksach malo chodzilam, w sumie kupilam moze z 3 ciuszki. Ale w tym pikny pajacyk na zime, taki bialy ze skajki na wierzchu, jak mi sie uda to wkleje zdjecie.
Reszte kupuje po malusiu jak mi sie cos spodoba, ciagle mam wrazenie ze malo i malo, a gora w siateczkach rosnie. Potem tylko bede prac:)

Ja stanika szukam rozpinanego w przodzie, ale o normalnym wygladzie tak jak pisala IzaBK tylko tu znalezc rozpinane w przodzie to poprostu MASAKRA, musze poszukac na ebayu. Moze cos znajde, bo te typowe do karmienia nie odpowiadaja mi ani troszke.

Acha, Klaudzia i Katrenki, kupowala ktoras z was taki specjalny kosz na pieluszki, na te tasmy co od razu je sprasowuja i pakuja? Ile z takie tasmy pieluch sie opakuje? Bo nie wiem czy warto to brac, te tasmy wymienne sporo potem kosztuja...

Ja kupilam w tesco na promocji. Powiem Ci ze jest to jeden z lepszych zakupow jaki zrobilam, tymbardziej ze u nas to tanio wychodzi, a wklady pozniej wcale nie sa drozsze od kubelka, kosztuja okolo 3 funtow w tesco wiec nie jest zle :) nie jestem pewna na ile starcza wklad ale zerkne pozniej i poczytam. Jezeli chodzi o to czy bedzie smierdzialo pozniej gdy dzieci zaczna jesc wszystkie papki itp to raczej nie ma szans, pozatym nie musisz wykorzystac calego wkladu zeby wyrzucic te zuzyte, kubelki maja funkcje obcinania zuzytych pampersow wiec np. mozesz wyrzucic po 5 zuzytych pampersach :) ja polecam!

ja nigdy nie używałam biustonoszy do karmienia, bo one są cienkie i po pierwsze kiepsko trzymają dużą pierś a po drugie widać w nich przez bluzkę wkładki laktacyjne.. Używałam jak zawsze sztywnych staników na fiszbinach, albo płytkich bardotek, albo rozpinanych z przodu.:tak: w takie też zaopatrzę się tym razem jak mi się rozmiar ustali

Ja wlasnie chce rozpinane z przodu, tylko u nas nigdzie nie moge znalezc :-:)-:)-(

a ja sie pochwale moim zakupem z ebay-a :happy:
%21B,DRHQwCGk%7E$%28KGrHgoH-D%21EjlLl0oH%28BKpqoF4W1w%7E%7E_35.JPG

sliczna mata :)

Dziewczyny, macie jakieś doświadczenia z monitorem oddechu? Któraś używała może przy poprzednim dzieciątku albo słyszała jakieś opinie? Ja chcę kupić, ale nie wiem czym się kierować przy wyborze.

Dzis w Dzien Dobry TVN wypowiadal sie facet na temat gadzetow dla dzieci i bardzo polecal taki monitor oddechu, ja poszukam na ebayu, jak znajde jakis uzywany w miare normalnej cenie to napewno zastanowie sie nad kupnem ;-)

Ja obawiam się, że na monitor mnie nie stać chwilowo :-( Ale za to zaszalałam na allegro i kupiłam jeszcze dodatkowe ciuszki i karuzelkę :-) Chociaż tyle:-)
Jeszcze muszę ciepłe ze dwie czapeczki dokupić, ale w sklepie we Wrocku widziałam tylko obwód główki 40 cm najmniejszy i Pani twierdziła, że to dla niemowlaka niby. Ale szczerze mówiąc nie chce mi się w to wierzyć! Przecież to strasznie dużo!!!

Supcio zakupki! a karuzelka bajerancka, bardzo mi sie podoba :-)

IzaBK nie kupowałam tego biustonosza w necie, tylko znalazłam go w necie żeby Wam pokazać :) Ja tez bez mierzenia nie lubię kupować, a szczególnie bielizny! :tak: A swój dostałam w La Vantilu, oczywiście drożej, no ale coś za coś :)

ja dziś dostałam mój podgrzewacz do butelek, mozna powiedzie ze to pierwszy zakup...w sobote jedziemy z meżem na wieksze zakupy tzn tak mi sie wydaje bo zalezy co znajdziemy....

aha mam pytanko jak myslicie czy jest sens od razu kupowa butelki antykolkowe czy raczej na poczatek zwykłe, bo widziałam taka antykolkowa i zastanawiam sie czy kupic....

Kupiłam antykolkową z dr brown's. Nie zaszkodzi a lepiej dmuchać na zimne:) wole dopłacić te kilka złotych i mieć jedną butelkę konkretną zamiast kupować najpierw zwykłe, potem antykolkowe bo to tylko strata kasy. Tak się mi przynajmniej wydaje. Tym oto sposobem mam 2 butelki jedną z dr. browns 240ml i drugą z canpol mniejszą, ale nawet nie sprawdzałam jaka jest pojemność, chyba 120ml ale nie jestem pewna:) aaa... Pani w sklepie odradziła mi kupowanie butelek z avent'a bo podobno bardzo się popsuli z jakością, nie wiem ile w tym prawdy:)

ja też chce kupic z canpola ale chciałam 2 mała 125ml i duza ze smoczkiem antykolkowym 250ml ni i jedna dużą antykolkową 250ml..... myslę ze wystarczy najwyżej jak beda potrzebne 2 małe to dokupię....

reklama
ja tez kupilam antykolkowe bo akurat byly w promocji z toomee tippee ale tez mysle ze lepiej kupowac odrazu te niz zwykle a potem te bo w sumie to wyda sie wiecej wiec zadna oszczednosc.....

Do góry