reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

No wlasnie, ja w tesco ostatnio z tomee tippee kupilam: laktator reczny, sterylizator taki do mikofali, wkladki laktacyjne 50szt, smoczki dwa na 0-3 m-ca i 3 buteleczki na 260ml (bo w sumie 3 buteleczki na 150ml byly gratisem do sterylizatora i laktatora:)). Nie wiesz do kiedy ta promocja? Pewnie byla tylko w weekend...

wydaje mi sie ze dopoki nie wyprzedadza tych wszystkich rzeczy :) bo wsumie to ta promocja jest just dobrze ponad miesiac jak nie dluzej ;-);-)

Sylaba smoczek jest rewelacyjny hehhe czego to juz ludzie nie wymysla <lol>

a tu moja zdobycz z ebaya: jeszcze nie przyszla bo dopiero wczoraj zakupilam :)

Załączniki

• tygrysek.jpg
    tygrysek.jpg
    42,2 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Dziewczyny z Anglii!!
Pamietacie moze jakie sa ceny na tej promocji na Tommee Tippee laktatora i sterylizatora?? Jesli faktycznie dobre ceny to moze siostre poprosze bo mieszka w coventry i moze gdzies podjedzie. A ten sterylizator, to do mikrofali jest??

Odnosnie materacyków, to ja wczoraj postanowiłam po raz pierwszy wyprac porządnie materac Zuzi (kokos - pianka-gryka), wczesniej prałam tylko na sucho. Oczywiscie pianka ze srodka sie wyjmuje i kokos tez ale gryka jest zaszyta. Wrzuciłam to do wanny zeby troche namoczyc. Wchodze za kilka minut a tam we wannie mi sie herbatka z tej gryki zaparzyła:-D Woda cała brązowa (materaz czesciowo tez) i cuchnie herbatą w całej łazience:-D Jakos spłukałam z tego materaca ale musiałam sie ostro namęczyć:tak: Ciesze sie tylko ze nie wrzuciłam go do pralki albo nie namoczyłam w bardzo gorącej wodzie:tak::-D
Tak na przyszłosc to moze macie jakies sposoby na pranie tych materacy? Bo ja sie chyba drugi raz nie odważę tymbardziej ze ciezko potem ten kokos wpakowac do srodka:no:

A tak pozatym to Zuzia spala całe zycie na gryce, jakos na to nie wpadlam ze kokos jest na poczatek:zawstydzona/y:. Ale jak najbardziej polecam bo po 2 latach nic sie nie odkształciło, jest jak nowy i jeszcze dla braciszka pewnie posłuzy:tak:

wydaje mi sie ze dopoki nie wyprzedadza tych wszystkich rzeczy :) bo wsumie to ta promocja jest just dobrze ponad miesiac jak nie dluzej ;-);-)

Sylaba smoczek jest rewelacyjny hehhe czego to juz ludzie nie wymysla <lol>

a tu moja zdobycz z ebaya: jeszcze nie przyszla bo dopiero wczoraj zakupilam :)

Klaudia slodki tygrysek:-)

Dziewczyny z Anglii!!
Pamietacie moze jakie sa ceny na tej promocji na Tommee Tippee laktatora i sterylizatora?? Jesli faktycznie dobre ceny to moze siostre poprosze bo mieszka w coventry i moze gdzies podjedzie. A ten sterylizator, to do mikrofali jest??

Monia Coventry to niedaleko mnie :) a co do cen to nie jestem w 100% pewna ale laktator chyba 10 funtow co w przeliczeniu wedlug kursu sredniego 46zl jezeli chodzi o sterylizator to nie pamietam dokladnie ale ja kupowalam z aventa i elektryczny (parowy) kosztowal 25 funtow razem z 2 butelkami i wieloma dodatkami (smoczki, smoczki do butelek, tabletki do sterylizacji, szczotka do czyszczenia itp) z tomee tipee napewno beda tansze bo sa do mikroweli wiec mysle ze kolo 15 funtow (70zl)
Przekaz siostrze ze jezeli nie ma w Tesco to teraz ASDA zrobila promocje (dzis dostalam ulotke) na wiele rzeczy dla maluszkow w tym laktatory i sterylizatory po 10funtow!
Coventry jest dosc duzym miastem i tesco i asde napewno maja!

Klaudzia - uroczy tygrysek :)))))))))))))))))))))))))

dziekuje ;-) mysle ze bedzie ladniejszy jak juz go zaloze mojemu tygryskowi :-)

Odnosnie materacyków, to ja wczoraj postanowiłam po raz pierwszy wyprac porządnie materac Zuzi (kokos - pianka-gryka), wczesniej prałam tylko na sucho. Oczywiscie pianka ze srodka sie wyjmuje i kokos tez ale gryka jest zaszyta. Wrzuciłam to do wanny zeby troche namoczyc. Wchodze za kilka minut a tam we wannie mi sie herbatka z tej gryki zaparzyła:-D Woda cała brązowa (materaz czesciowo tez) i cuchnie herbatą w całej łazience:-D Jakos spłukałam z tego materaca ale musiałam sie ostro namęczyć:tak: Ciesze sie tylko ze nie wrzuciłam go do pralki albo nie namoczyłam w bardzo gorącej wodzie:tak::-D
Tak na przyszłosc to moze macie jakies sposoby na pranie tych materacy? Bo ja sie chyba drugi raz nie odważę tymbardziej ze ciezko potem ten kokos wpakowac do srodka:no:

A tak pozatym to Zuzia spala całe zycie na gryce, jakos na to nie wpadlam ze kokos jest na poczatek:zawstydzona/y:. Ale jak najbardziej polecam bo po 2 latach nic sie nie odkształciło, jest jak nowy i jeszcze dla braciszka pewnie posłuzy:tak:
Własnie wczoraj czytalismy z meze na necie o materacach troche i pisali, że gryka farbuje. Wejdz na google i moze znajdziesz cos odnosnie czyszczenia materacy. Nie wiem... moze w pralni trzeba to zrobic?? Trzeba poszukac...

Monia Coventry to niedaleko mnie :) a co do cen to nie jestem w 100% pewna ale laktator chyba 10 funtow co w przeliczeniu wedlug kursu sredniego 46zl jezeli chodzi o sterylizator to nie pamietam dokladnie ale ja kupowalam z aventa i elektryczny (parowy) kosztowal 25 funtow razem z 2 butelkami i wieloma dodatkami (smoczki, smoczki do butelek, tabletki do sterylizacji, szczotka do czyszczenia itp) z tomee tipee napewno beda tansze bo sa do mikroweli wiec mysle ze kolo 15 funtow (70zl)
Przekaz siostrze ze jezeli nie ma w Tesco to teraz ASDA zrobila promocje (dzis dostalam ulotke) na wiele rzeczy dla maluszkow w tym laktatory i sterylizatory po 10funtow!
Coventry jest dosc duzym miastem i tesco i asde napewno maja!

Dzieki za info. Sprawdze po ile na allegro te laktatory i jesli faktycznie bedzie to dobra cena to do niej napisze, bo sterylizator to moze na carbudzie znajdzie, a laktator chce nowy, nie uzywany. Ostatnio kupila podgrzewacz do butelek aventa za 3funty i do tego koles dorzucił jakies dwa pokrowce na butelki czy cos takiego, nie wiem dokładnie, ale mowiła, ze była zaskoczona, ze cos tam jeszcze dał. Tylko, że juz bez pudełka, ale nic nie wiedac ze uzywany.

Dzieki za info. Sprawdze po ile na allegro te laktatory i jesli faktycznie bedzie to dobra cena to do niej napisze, bo sterylizator to moze na carbudzie znajdzie, a laktator chce nowy, nie uzywany. Ostatnio kupila podgrzewacz do butelek aventa za 3funty i do tego koles dorzucił jakies dwa pokrowce na butelki czy cos takiego, nie wiem dokładnie, ale mowiła, ze była zaskoczona, ze cos tam jeszcze dał. Tylko, że juz bez pudełka, ale nic nie wiedac ze uzywany.

nie ma za co... no sterylizator to napewno na carbudzie kupi i to za grosze :)

reklama
A to mje zdobycze z wyprawy do lumpeksiku(wszystko po 1 lub 2 zł)

Załączniki

• STA73486.jpg
    STA73486.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 44
  • STA73493.jpg
    STA73493.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 57
Do góry