reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Odnosnie materacyków, to ja wczoraj postanowiłam po raz pierwszy wyprac porządnie materac Zuzi (kokos - pianka-gryka), wczesniej prałam tylko na sucho. Oczywiscie pianka ze srodka sie wyjmuje i kokos tez ale gryka jest zaszyta. Wrzuciłam to do wanny zeby troche namoczyc. Wchodze za kilka minut a tam we wannie mi sie herbatka z tej gryki zaparzyła:-D Woda cała brązowa (materaz czesciowo tez) i cuchnie herbatą w całej łazience:-D Jakos spłukałam z tego materaca ale musiałam sie ostro namęczyć:tak: Ciesze sie tylko ze nie wrzuciłam go do pralki albo nie namoczyłam w bardzo gorącej wodzie:tak::-D
Tak na przyszłosc to moze macie jakies sposoby na pranie tych materacy? Bo ja sie chyba drugi raz nie odważę tymbardziej ze ciezko potem ten kokos wpakowac do srodka:no:

A tak pozatym to Zuzia spala całe zycie na gryce, jakos na to nie wpadlam ze kokos jest na poczatek:zawstydzona/y:. Ale jak najbardziej polecam bo po 2 latach nic sie nie odkształciło, jest jak nowy i jeszcze dla braciszka pewnie posłuzy:tak:
u mnie ta gryka jest osobno tzn taki jakby dodatkowy materacyk z gryki. Jak zdejme ttą jakby "powloczkę" materaca to jest warstwa kokosa, warstwa pianki i ta obszyta gryka, więc nie mam problemu.

reklama
ślizne, uwielbiam takie rzeczy. Mam coś podobnego. Kupiłam starszemu na ebayu

superanckie :-) widzialam je tez na ebayu, tlyko zalezalo mi na dlugim rekawku i rozmiarze 0-3 :) na wiekszego juz upatrzylam stroj lewka i dinozaura :-) no i teraz bede polowac na kombinezonik pandy :-):-):-)

wiecie co chodzilam dzis po aptekach i chcialam kupic husteczki alc. do pepuszka i widze, ze moge zapomniec....powiedzieli, ze oni tu uzywaja tylko wody na waciku do przeczyszczenia.... a jak zapytalam o cos do higieny intymnej zeby sie szybciej goilo po porodzie powiedzieli, ze mam w szpitalu zapytac po porodzie napewno mi cos doradza....a obie pomyslalam halo!!!!po porodzie to ja chce to odrazu miec i uzywac....co za dziwny kraj....:confused2:

no to norma, ja tez szukalam takich rzeczy i dupa... nic tu nie ma, zapytam moja polozna przy nastepnej wizycie ale watpie zeby ona cos doradzila. a gdzie tego szukalas?

To dobrze, że nie widzisz co sie u mnie dzieje... Szuflada zapełniona ubrankami powyżej 3 miesięcy a z szafy wszystko juz wylatuje... Ale co tam, za takie pieniądze to można brać , najwyżej na allegro pójdą :)))

ja chetnie odkupie to co dzis kupilas:-)odbior osobisty:-)u mnie sie jeszcze zmiesci;-)

no to norma, ja tez szukalam takich rzeczy i dupa... nic tu nie ma, zapytam moja polozna przy nastepnej wizycie ale watpie zeby ona cos doradzila. a gdzie tego szukalas?
w superdrug, boots zapytalam w koncu farmaceuty...ale takie 70% alc husteczki sa na ebayu hyba je zamowie, sa identyczne jakich uzywa sie w szpitalu...jak bym wiedziala to bym sobie poprostu przyniosla......ale razem z przesylka kosztuja okolo 3funciki wiec nie ma tragedii, sa w kartoniku po 100 sztul, ale ich rozmiar jest malutki moze 3na 3 cm ale do pepuszka beda ok a z czyms do gojenia do tez zapytam polozna na nastepnej wizycie zobacze co powie.

w superdrug, boots zapytalam w koncu farmaceuty...ale takie 70% alc husteczki sa na ebayu hyba je zamowie, sa identyczne jakich uzywa sie w szpitalu...jak bym wiedziala to bym sobie poprostu przyniosla......ale razem z przesylka kosztuja okolo 3funciki wiec nie ma tragedii, sa w kartoniku po 100 sztul, ale ich rozmiar jest malutki moze 3na 3 cm ale do pepuszka beda ok a z czyms do gojenia do tez zapytam polozna na nastepnej wizycie zobacze co powie.

moglabym prosic o linka do tych chusteczek? a nie daloby rady kupic w buteleczce zamiast nasaczone chusteczki? ostatnio ktos pisal ze nie sa takie dobre jak poprostu paleczka do uczu nasaczona samemu. ;-)

dziekowa :-) poszukam w buteleczce, moze cos znajde, jak cos to dam znac ;-)

wlasnie znalazlam: Rubbing Alcohol - IPA 70% - Isopropyl Alcohol 70% 100ml on eBay (end time 09-Oct-09 17:33:54 BST)

to najtansza oferta i w najmniejszej buteleczce, po sprzedaja nawet litrami :szok: ale 100ml w zupelnosci wystarczy :) mam nadzieje ze ten jest ok bo wyglada jakos "groznie" po opakowaniu.
Moze ktoras z dziewczyn w Polsce zerknie na ta buteleczke i powie czy jest ok?

Ostatnia edycja:
dziekowa :-) poszukam w buteleczce, moze cos znajde, jak cos to dam znac ;-)

wlasnie znalazlam: Rubbing Alcohol - IPA 70% - Isopropyl Alcohol 70% 100ml on eBay (end time 09-Oct-09 17:33:54 BST)

to najtansza oferta i w najmniejszej buteleczce, po sprzedaja nawet litrami :szok: ale 100ml w zupelnosci wystarczy :) mam nadzieje ze ten jest ok bo wyglada jakos "groznie" po opakowaniu.
Moze ktoras z dziewczyn w Polsce zerknie na ta buteleczke i powie czy jest ok?
Zupełnie nie znam się na chemii :-( W Polsce kiedyś używano spirytusu skażonego, a teraz już tylko normalny. Nie wiem czy "isopropyl" to określa... Chemiczki, help !! Ale jeśli miałby to być normalny spirytus, to cena coś niska :cool:

reklama
no prosze...nie docenialam cie :-D z tego co pisza to mozna tego uzywac od dezynfekcji skory po czyszczenie drukarek.....chyba nie zrobi dzidzi kuku co?

no tak pisze ze do dezynfekcji jest idealny, patrzylam na inne aukcje o tej samej nazwie i tez tak pisalo, wiadomo nie napisza ze do czyszczenia pepka bo oni tu pewnie wogole nie czyszcza :/ wpisalam teraz w kazdej mozliwej wersji na ebayu i zawsze te oferty wyskakuja wiec powinno byc ok :-)

Zupełnie nie znam się na chemii :-( W Polsce kiedyś używano spirytusu skażonego, a teraz już tylko normalny. Nie wiem czy "isopropyl" to określa... Chemiczki, help !! Ale jeśli miałby to być normalny spirytus, to cena coś niska :cool:

wiesz w Anglii zreguly wszystko jest o wiele taniej... wiec cena raczej bym sie nie sugerowała ale dalej prosimy o pomoc :-)
a okreslenie isopryl to bedzie raczej tylko nazwa samego produktu bo w slowniku nie ma takiego okreslenia :)

Do góry