reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Ja pierzynkę mam po 12 letnim bracie, taką pikowaną, więc nie ma ona jakiejś niebotycznej wysokości czy grubości. To pikowanie ją tak trochę spłaszczyło. Robiona była na wymiar w takiej pracowni gdzie szyją kołdry , poduszki itd.
Tylko to było 12 lat temu :-)
Muszę ją tylko odświeżyć i będzie super.

Pamiętam jak Konrad pod nią spał i nie zginął pod spodem :-)
Każdy ma tam jakies swoje upodobania, ale mnie sie akurat te spiworki w ogóle nie podobają, jakoś tak wyobrażam sobie, że krępują ruchy, a te zapięcia na ramionkach przeszkadzają dzidzi w swobodnym poruszaniu się.

reklama
Mnie jakos tez te spiworki nie przekonują, ciepło w nóżki ale wydaje mi sie ze w ramiona, ręce może być zimno:eek: to tez takie moje głupie upodobania.
Ale dziewczyny mają racje ze w poscieli dziecko ginie:tak: Przy Zuzi używałam rozka i tym rozkiem przykrywałam a w lato kocykiem,tyle ze musialam te rozki prac jak sie jej ulało albo czyms innym pobrudziła. Teraz sobie wydziwiłam ze chce posciel do wózka ale nie mogłam znaleźć takiej własnie zeby miala zdejmowane poszewki albo zeby takie poszewki mozna było dokupić, wiec kupiłam rozek taki gruby do przykrywania a do niego dokupiłam podusie 40/60 czyli standardową jak przy poscieli. No i kupiłam zwykłe poszewki na posciel 80/120 i musze poskracać poszewki na ten rozek:szok: Tak sobie to pięknie wymyśliłam, gorzej sie za to zabrać:-p
Kupiłam tez poszewki na dużą poduszke i porobiłam z nich poszewki na rożek, bo mam jeden polarowy, uzywany po Zuzi i teraz wygląda przeslicznie jak nowy:tak:
Kupilismy tez wszystkie kosmetyki i uzupelnilismy ubranka, zostalo tylko łózeczko ale chce turystyczne a te mam nadzieje teraz po lecie troche stanieją, wiec sie wstrzymuje.
No i przeraza mnie to ze Wy macie juz to wszystko poprane a ja nic jeszcze nie poprałam. Chyba powoli zaczne, teraz jak jest ciepło to moze takie grubsze rzeczy jak posciel, kocyki, a za ubranka to sie chyba od pazdziernika wezmę. No bo przeciez później nie bede siedziala i czekała na poród, musze sobie prace rozłozyć:-D

Pochodziłam dziś 3 godziny po sklepach, godzinę spędziłam w samej Ikei i wiecie, co – nie mam już siły na nic. Masakra.
Chciałam kupić zasłony do sypialni, ale nic nie znalazłam ciekawego.
W ikei znalazłam fajny przewijak, taki mały i zgrabny. Skoro mam komodę z przewijakiem to chyba nie muszę takiego wielkiego kupować jak na łóżeczko, nie?
Czy ktos korzystał/kosztysta z tego przewijaka z ikei za 19.90?
Z listy wyprawkowej kupiłam tylko paklaki 50szt. oraz patyczki dzidziuś. Ech…tyle czasu a takie mizerne te zakupy!!!!
A i po obejrzeniu pościeli i kołderek do łóżeczka, mam pytanie. Czy taka mała dzidzia jak się urodzi to śpi pod kołdrą??? Oglądałam kołdry 110×135 i takie ogromne sie wydają!!!! Może lepszy będzie taki śpiworek do spania?
ja wcale nie kupuje pościeli. Najpierw maly będzie spał w rozku, a póżniej w śpiworku

A i po obejrzeniu pościeli i kołderek do łóżeczka, mam pytanie. Czy taka mała dzidzia jak się urodzi to śpi pod kołdrą??? Oglądałam kołdry 110×135 i takie ogromne sie wydają!!!! Może lepszy będzie taki śpiworek do spania?

ja nie bede miala poscieli bo duzo doswiadocznych mam mowi ze za duze sa i dzieci wlasnie gina w nich wiec stawiam na kocyk wrazie czegos mozna zawsze jechac i kupic a no i zamiast w taka posciel zainwestuje w posciel do wozka i odrazu bedzie wrazie czego wlasnie do wozka jakby zimniej bylo ...

Mnie jakos tez te spiworki nie przekonują, ciepło w nóżki ale wydaje mi sie ze w ramiona, ręce może być zimno:eek: to tez takie moje głupie upodobania.
Ale dziewczyny mają racje ze w poscieli dziecko ginie:tak: Przy Zuzi używałam rozka i tym rozkiem przykrywałam a w lato kocykiem,tyle ze musialam te rozki prac jak sie jej ulało albo czyms innym pobrudziła. Teraz sobie wydziwiłam ze chce posciel do wózka ale nie mogłam znaleźć takiej własnie zeby miala zdejmowane poszewki albo zeby takie poszewki mozna było dokupić, wiec kupiłam rozek taki gruby do przykrywania a do niego dokupiłam podusie 40/60 czyli standardową jak przy poscieli. No i kupiłam zwykłe poszewki na posciel 80/120 i musze poskracać poszewki na ten rozek:szok: Tak sobie to pięknie wymyśliłam, gorzej sie za to zabrać:-p
Kupiłam tez poszewki na dużą poduszke i porobiłam z nich poszewki na rożek, bo mam jeden polarowy, uzywany po Zuzi i teraz wygląda przeslicznie jak nowy:tak:
Kupilismy tez wszystkie kosmetyki i uzupelnilismy ubranka, zostalo tylko łózeczko ale chce turystyczne a te mam nadzieje teraz po lecie troche stanieją, wiec sie wstrzymuje.
No i przeraza mnie to ze Wy macie juz to wszystko poprane a ja nic jeszcze nie poprałam. Chyba powoli zaczne, teraz jak jest ciepło to moze takie grubsze rzeczy jak posciel, kocyki, a za ubranka to sie chyba od pazdziernika wezmę. No bo przeciez później nie bede siedziala i czekała na poród, musze sobie prace rozłozyć:-D

Ja nawet jeszcze wszystkich ubranek nie mam kupionych, w ogóle to mało mam - dopiero zaczynam kompletować wszystko, dlatego poszłam na zwolnienie między innymi :)))
Za pranie to się wezmę ale chyba gdzieś dopiero za 3 tygodnie, jak się wybiorę - nie jesteś sama :))))

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi na moje pytanie dot. poscieli. Zrobię tak, że na początku w rożku będzie młody spał, a później albo pod kołderką albo pod kocykiem - zobaczymy jak wykdzie. Pościel do łóżeczka tak czy siak sie przyda, więc kupię teraz - tym bardziej że jest już wybrana :)))

A materycki jakie macie? Kokos? Gryka? a może Pianka?

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi na moje pytanie dot. poscieli. Zrobię tak, że na początku w rożku będzie młody spał, a później albo pod kołderką albo pod kocykiem - zobaczymy jak wykdzie. Pościel do łóżeczka tak czy siak sie przyda, więc kupię teraz - tym bardziej że jest już wybrana :)))

A materycki jakie macie? Kokos? Gryka? a może Pianka?
ja ostateznie mam sam kokos i to niestety po starszym synku. Chciałam kupić kokos-pianka-gryka ale sie finansowo nie wyrobiłam. Jak mi się uda to do listopada jeszcze kupię. A na razie wyprałam ten i musi starczyć. Starszemu kupiłam kokos-pianka-gryka juz do większego łóżeczka i musze przyznać, że jest bardzo wygodny (czesto nna nim leżę jak młodemu bajki czytam ;-))

reklama
Do góry