reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
Pochodziłam dziś 3 godziny po sklepach, godzinę spędziłam w samej Ikei i wiecie, co – nie mam już siły na nic. Masakra.
Chciałam kupić zasłony do sypialni, ale nic nie znalazłam ciekawego.
W ikei znalazłam fajny przewijak, taki mały i zgrabny. Skoro mam komodę z przewijakiem to chyba nie muszę takiego wielkiego kupować jak na łóżeczko, nie?
Czy ktos korzystał/kosztysta z tego przewijaka z ikei za 19.90?
Z listy wyprawkowej kupiłam tylko paklaki 50szt. oraz patyczki dzidziuś. Ech…tyle czasu a takie mizerne te zakupy!!!!
A i po obejrzeniu pościeli i kołderek do łóżeczka, mam pytanie. Czy taka mała dzidzia jak się urodzi to śpi pod kołdrą??? Oglądałam kołdry 110×135 i takie ogromne sie wydają!!!! Może lepszy będzie taki śpiworek do spania?

Pochodziłam dziś 3 godziny po sklepach, godzinę spędziłam w samej Ikei i wiecie, co – nie mam już siły na nic. Masakra.
W ikei znalazłam fajny przewijak, taki mały i zgrabny. Skoro mam komodę z przewijakiem to chyba nie muszę takiego wielkiego kupować jak na łóżeczko, nie?
Z listy wyprawkowej kupiłam tylko paklaki 50szt. oraz patyczki dzidziuś. Ech…tyle czasu a takie mizerne te zakupy!!!!
A i po obejrzeniu pościeli i kołderek do łóżeczka, mam pytanie. Czy taka mała dzidzia jak się urodzi to śpi pod kołdrą??? Oglądałam kołdry 110×135 i takie ogromne sie wydają!!!! Może lepszy będzie taki śpiworek do spania?

Ja przewijaka nie kupuję w ogóle.
A do łózeczka to kołderkę tak ale śpiworek też zobacze czy sie sprawdzi.
Zastanawiam się nad rożkiem.Ja już mam mętlik w głowie straszny.
Za 2 tyg wesele, za 3 tyg malowanie, sprzątanie i te zakupy jeszcze....

Wczoraj chciałam sobie kupić bluzę taką fajną i owszem były ale gdzie z takim brzuchem się zapiąc w M nie weszłam. L też odpadła i dopiero XL...Wygladam jak wielka ropucha bo bluza jest zielona innej nie było...ale cieplusio przynajmniej

ja mam ten przewijak..on jest caly bialy..mialam go dla Mai i teraz tez bede uzywac tylko dokupie przykrycie z zaba z ikei do niego:-)a jaka masz komode??

Ja jestem przeciwniczką śpiworków.
Sama nie lubie spac w śpiworze dlatego moja dzidzia będzie spała pod kołderką a dokładniej pod pierzynką :-)

Łożeczko mam 70x140 , wiec kołderka jest do niego dopasowana.

Sama nie lubie spac w śpiworze dlatego moja dzidzia będzie spała pod kołderką a dokładniej pod pierzynką :-)

a gdzie kupilas pierzynke taka zeby pasowala do poscieli??

ja mam ten przewijak..on jest caly bialy..mialam go dla Mai i teraz tez bede uzywac tylko dokupie przykrycie z zaba z ikei do niego:-)a jaka masz komode??

o to fajnie :))) dziś własnie widziałam to przykrycie z żabą :))) też mi się podoba. Komodę mam drewexu - seria max.
W takim razie jutro wrócę do ikea :)))

ja łóżeczko mam 60x120. Ola a nie wydaje ci się, że ta pierzynka taka wielka jest w porównaniu z dzidzią??? Ja się boję, że ona zginie pod tą kołderką :) Nie mam żadnego doświadczenia z dziećmi i stąd moje dziwne pytania :))))

ja bede korzystac ze spiworkow ale poscielke tez mam i jezeli tylko maluchowi nie bedzie przeszkadzac (a mysle ze jezeli od poczatku bedzie przyzwyczajony to nie bedzie) a spiworki przynajmniej wyciagajac do karmienia bedzie mial cieplutko :) kolderkna na poczatku napewno bede tylko lekutko przykrywac i pewnie tylko wtedy gdy nie bedzie mial spiworka lub w dzien ;-)

reklama
Do góry