reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

To takie mile porzadkowanie:-D
A zanajc zycie to juz we wrzesniu, a najpozniej w pazdzierniku bede miec ciuszki poukladane na miescu:-D a torbe do szpitala spakowana na 100% 1.5miesiaca wczesniej(tak mialam w pierwszej ciazy:-D)
ja tak samo! torba musi byc spakowana wczesniej a to ze wzgledu na to ze ja to jestem panikara i gdyby maluszek postanowil przyjsc np miesiac wczesniej a ja nie gotowa to bym chyba oszalala. :zawstydzona/y:

reklama
Mnie trochę wkurza gadanie teściowej, że ona to dopiero zacznie się rozglądać za czym kolwiek dla malucha po 7miesiącu, bo nie chce zapeszać. Ja rozumiem, że niektórzy wierzą w te przesądy itd. ale ja nie mam zamiaru trafiać do szpitala itp. bo jestem pewna, że mojemu maleństwu nic ani to nic się nie stanie. Gdyby miało tak być to stało by się już w 1szym mscu, kiedy to wyczynowo jeździłam po lesie na rowerze i uprawiałam milion innych sportów. I już.
A jak ostatnio byłam na zakupach, i kupiłam(no nie wytrzymałam:-D)takiego słodkiego malutkiego bodziaka, to na mnie spojrzała jakbym popełniła największe na świecie przestępstwo. A przecież mówią, że najważniejsze jest podejście do sprawy - a ja mam takie, że nic się nie stanie :tak:
Dlatego np. mam upatrzony już wózek ale kupimy dopiero za jakieś 3msce. Dziecko będzie się woziło w Casualplay`u S4 ;-) Zakochałam się w tym wózku, poza tym nie ma żadnych złych opinii, a naprawdę starałam się jakieś znaleźć.

p.s. dziewczyny, to kiedy w sumie można poznać płeć ? Bo widzę, że niektóre z was w 15 tyg. a już znają :sorry2: ja wg usg mam teraz 15 tyg i 2 dni jakoś

p.s. dziewczyny, to kiedy w sumie można poznać płeć ? Bo widzę, że niektóre z was w 15 tyg. a już znają :sorry2: ja wg usg mam teraz 15 tyg i 2 dni jakoś
mi w sumie dokor powiedziala ze prawdopodobnie chlopczyk ale nie jest pewna i na nastepnej wizycie bedzie pewna wiec wtedy bede w 18 tyg. :happy2:

A masz moze jakiegos linka do tego wozeczka co sobie upatzylas? ;-)

Mnie trochę wkurza gadanie teściowej, że ona to dopiero zacznie się rozglądać za czym kolwiek dla malucha po 7miesiącu, bo nie chce zapeszać. Ja rozumiem, że niektórzy wierzą w te przesądy itd. ale ja nie mam zamiaru trafiać do szpitala itp. bo jestem pewna, że mojemu maleństwu nic ani to nic się nie stanie. Gdyby miało tak być to stało by się już w 1szym mscu, kiedy to wyczynowo jeździłam po lesie na rowerze i uprawiałam milion innych sportów. I już.
A jak ostatnio byłam na zakupach, i kupiłam(no nie wytrzymałam:-D)takiego słodkiego malutkiego bodziaka, to na mnie spojrzała jakbym popełniła największe na świecie przestępstwo. A przecież mówią, że najważniejsze jest podejście do sprawy - a ja mam takie, że nic się nie stanie :tak:
Dlatego np. mam upatrzony już wózek ale kupimy dopiero za jakieś 3msce. Dziecko będzie się woziło w Casualplay`u S4 ;-) Zakochałam się w tym wózku, poza tym nie ma żadnych złych opinii, a naprawdę starałam się jakieś znaleźć.

moja ciotka jest taka sama...moj M chcial niedawno pampersy kupic bo byla super promocja i stwierdzil ze sie oplaca...ciotka go tak zbesztala ze chlopak sam juz niewie co ma myslec i niechce zapeszac:baffled:ja to czekam na 5 czerwca i jesli mi moj ginekolog nic specjalnego nie stwierdzi..ze jest gorzej itp...to z pewnoscia tezx juz zaczne cos kupowac:-)wsumie juz troche kupilam..ale jak narazie to wszystko lezy w kartonie w piwnicy i czeka na pranie,prasowanie i ukladanie:tak:

Ja ciuszki mam po pierwszym dziecku,wszystko znosilam na strych jak wyrastal.
Treraz poznosilam posegregowalam rozmiarami.Gdzies tak w 7-8 miesiacu poznosze zeby poprzepierac i poprasowac.Tez wzielam sie za to teraz poki mam sile i jest wszystko ok.Mam wszystko oprocz wozka :)Chyba ,ze bedzie dziewczynka wtedy te bede sprzedawac zeby pokupowac dziewczeca bo te to typowo chlopiece.A no i niechcemy wiedziec co bedzie ;)
Pokoiku niebedziemy narazie robic dzidzi,narazie wstawi sie lozeczko do naszej sypialni.Zyby miec go ciagle na sluchu i widoku,jak przyjdzie czas pokoik sie urzodzi,bo jest wolny narazie spia tam goscie jak przyjezdzaja do nas.

A ja zamierzam kupić chustę
chustomania Sztuka wiązania
Kubie kupiłam dopiero jak miał kilka miesięcy i bardo żałuję. Tyle, że wtedy kupiłam kieszonkę, a teraz zamierzam kupic wiązaną. W razie potrzeby przyda się też dla starszego.

hmm w sypialni mamy juz jedna komode :) w kolejna bym sie znowu nie pakowala :| to lozeczko bedzie zwykle + przewijak, zastanowie sie nad komoda.... safy chyba malemu wogole nie bede kupowac bo jednak balabym sie ze na niego spadnie w pozniejszym etapie zycia... a i pokoik dzieciecy nie bedzie za duzy, jak dodam komode, lozko i biurko to bedzie juz mial zagracone :(
na razie ogladalam lozeczka - kosztowaly ok 300 zl... tylko chcialam miec takie na kolkach a ono znowu ok 700 kosztuje :(

poza tym musze przesledzic Wasze posty o wozkach bo za duzy wybor wszystkiego :(
mam jednak jedno pytanko - jak chodzilismy jedne wozki byly robione pod okres zimowy, inne byly bardziej otwarte... przywiazujecie do tego wage? wogole nie wiem jak to jest ze spacerami dzieci listopadowych :(

A masz moze jakiegos linka do tego wozeczka co sobie upatzylas? ;-)
Teraz wizytę u ginki mam na 4 czerwca, może od razu usg będzie...:sorry2:
A to wózek S4 Casualplay 2009 spacerówka + gondola Mako + fotelik Baby Zero [17070] - 2673.00 zł : dino sklep dla dzieci : wózki, foteliki, maxi cosi,jane, mutsy, casualplay, łóżeczka
A to oficjalna stronka firmy CasualPlay :blink:

moja ciotka jest taka sama...moj M chcial niedawno pampersy kupic bo byla super promocja i stwierdzil ze sie oplaca...ciotka go tak zbesztala ze chlopak sam juz niewie co ma myslec i niechce zapeszac:baffled:ja to czekam na 5 czerwca i jesli mi moj ginekolog nic specjalnego nie stwierdzi..ze jest gorzej itp...to z pewnoscia tezx juz zaczne cos kupowac:-)wsumie juz troche kupilam..ale jak narazie to wszystko lezy w kartonie w piwnicy i czeka na pranie,prasowanie i ukladanie:tak:
Mi się wydaje, że takie jest już te ich pokolenie. Moja mama, która też miała takie zabobonne podejście ma 53lata(teściowa 52), więc nie jest wcale taka młoda, ale zmieniła zdanie i sama coś czasami kupi, to jakieś skarpetki, a to body:tak: A najśmieszniejsze jest to, że sama ciągle po internecie buszuje i szuka kołysek, mat edukacyjnych itd. :-D

Kubie kupiłam dopiero jak miał kilka miesięcy i bardo żałuję. Tyle, że wtedy kupiłam kieszonkę, a teraz zamierzam kupic wiązaną. W razie potrzeby przyda się też dla starszego.
Ja też planuję kupić chustę, ale właśnie nie wiem czy lepsza wiązana czy kółkowa. Bo w tej wiązanej mamy całą gamę możliwości usadzenia dziecka tak jak chcemy, a w tej kółkowej chyba nie...Ale sama nie wiem.
A poza tym chcę kupić nosidełko z takim miękkim oparciem, nie sztywne, na tv babyboom pokazywali w tym klipie o chustach właśnie:blink:

ej no fajna taka chusta a to musi byc jakas specjalna bo mi sie tu takie po szafie warlaja i widzialam pelno takich chustek na bazarku tyle czy to nie bylyby za krotkie. a z drugiej strony na tych zdieciach jak ta dzidzia byla na plecach to mialam wrazenie ze zaraz wyleci. :angry:

ja jakos nie mam zbytnio zaufania do tych wozkow z 3 kolami wygladaja jak delikatne zabawki ktore sie szybko psuja a moze po prostu mi sie tak wydaje :cool2: z reszta na moja okolice taki wozek absolutnie sie nie nadaje balabym sie ze mi to pierwsze kolko odpanie :shocked2:

reklama
ja jakos nie mam zbytnio zaufania do tych wozkow z 3 kolami wygladaja jak delikatne zabawki ktore sie szybko psuja a moze po prostu mi sie tak wydaje :cool2: z reszta na moja okolice taki wozek absolutnie sie nie nadaje balabym sie ze mi to pierwsze kolko odpanie :shocked2:

Ja też myślałam, że ten wózek to po prostu drogie cacko co ma wyglądać. Ale znajomi mają go już 2,5 roku i jest po prostu świetny! Koleżanka przez 2lata raz w tygodniu chodziła biegać do lasu(po ścieżkach)z wózkiem właśnie no bo dziecka nie zostawi w domu. Żyli i żyją bardzo aktywnie, ich wózek przeszedł naprawdę dużo i szczerze mówiąc ani razu nic im się nie popsuło.
Jedyną wadą może być to, że rączka w wózku się nie przekłada. Ale dla mnie akurat to nie problem. Mogę do malucha zaglądać przez budę heh ;-)
Nie znalazłam też w internecie żadnej złej opinii o tym wózku, za to o Quinny i Mutsy(moje pierwsze typy) bardzo dużo...
No ale wiadomo, każda z nas jest inna i każda ma inne priorytety, nawet przy wyborze wózka :-D

Ostatnia edycja:
Do góry