reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

w sypialni mam juz komode, wstawie na pewno lozeczko i wiecej nie dam rady pomiescic ale wydaje mi sie ze powinno wystarczyc, choc czy malemy jego komode tez upchac?
zastanawialam sie jakie lozeczko mniejsze czy wieksze? chyba mniejsze bo i tak z zalozenia potem bedzie spac u siebie
i teraz problem kupic komode czy nastawke? czy cos takiego na zwykla komode jest, lub sa nastawki na lozeczeka czy zdaje to egzamin?
czy kupic zestaw caly szafa, komoda lozeczko - i te dwie pierwsze juz w jego pokoju postawic?
czy czekac z zakupem tego jak juz bede wieksze lozko kupowac :( i wtedy caly pokoj zrobic
pokoj dzieciecy jest maly i nie chce go zagracic i weszlo by mi normalne lozko, biurko, komoda albo szafa... i co wtedy.....
poradzcie cos :)

Ja bym kupila lozeczko tradycyjne, mniejsze. Jesli (tak jak piszesz w nastepnym poscie)nie miescicie sie z wlasnymi rzeczami, to dokupilabym komode(albo regal jakis-wyzszy a wezszy aby nie zajmowal miejsca) ale do tych mebli co juz macie-jak dziecko bedzie mialo swoj pokoj, Wam zostanie w sypialni regal pasujacy do mebli i bedzie na Wasze rzeczy, a dziecku urzadzicie pokoik w nowe meble w jednym stylu:tak:
My tak zrobilismy przy synku. Dokupilismy komode do naszego kompletu, ona zostala u nas, a synek ma juz inne mebelki:-D

reklama
ja mojemu synkowi kupiłam łożko rozkładane na podłoge bede miała pewnośc ze z niego nie spadnie a maluszek przejmie łożeczko po braciszku i po problemie.

Przwijak na łóżeczko jak najbardziej wygodny a na komodzie można wtedy trzymac kosmetyki pieluszki i takie tam pierdółki do pielegnacji maluszka

passingby ale masz kocura :szok: ja to sie kotow boje a ten twoj to jakis gigant ;-)

ja jeszcze nic dla dzidizusia nie kupilam zanim zaczne skupowac musze zrobic miejsce w szafce albo w komodzie. mam wrazenie ze ciagle mi brakuje miejsca w szafie na moje ciuchy i meza a tu jeszcze trzeba bobasa zmiescic :-p

musze zrobic miejsce w szafce albo w komodzie. mam wrazenie ze ciagle mi brakuje miejsca w szafie na moje ciuchy i meza a tu jeszcze trzeba bobasa zmiescic :-p

ja też nie kupuję żadnych mebli muszę zrobić miejsce w naszych szafach
zresztą conajmniej połowy nie nosimy zwłaszcza moja córeczka
więc napewno zrobi się miejsce jak zrobię generalny przegląd

My tez nie dokupujemy teraz mebli, nie mamy takiej potrzeby. Poprzesuwamy, poprzekladamy, znajdzie sie miejsce na rzeczy malenstwa :) Juz zaczelam to robic :)

ja rozpocznę akcję w poniedziałek:-)
ja już rozpoczęłam, ale idzie mi kiepsko i długo to jeszcze potrwa.
Na razie powynosiłam więszość książek z gabinetu. Jutro dokończę i poproszę męża żeby wyniósł meble. Potem będę szykować do malowania.
To takie mile porzadkowanie:-D
A zanajc zycie to juz we wrzesniu, a najpozniej w pazdzierniku bede miec ciuszki poukladane na miescu:-D a torbe do szpitala spakowana na 100% 1.5miesiaca wczesniej(tak mialam w pierwszej ciazy:-D)
już nie mogę się doczekać pakowania tej torby chociażby :-)

Ostatnia edycja:
ja to narazie choc mam 4 torbyu ubran to leza na gorze w szafie i nie wyciagam nie przepieram hehe bo jak teraz zaczne to juz do konca bede co jakis czas heheheh wiec narazie nie zaczynam :D:D:D:D

reklama
dziewczyny wiecie co czas tak szybko leci
niektóre za chwilkę będą już na połówce
dlatego chcę teraz sobie powoli porobić
no i póki jestem na chodzie
w pierwszej ciąży co chwilkę leżałam plackiem albo w szpitalu albo w domku i wszystko spadło na męża łącznie ze zorgaznizowaniem ciuszków łóżeczka praktycznie wszystkiego nie mogłam nic wybrać :baffled: i było mi troszkę żal
teraz nie chcę takich niespodzianek co przygotuję to z głowy
będę spokojniejsza :tak:

Do góry