reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
tak jest delikatna i zwiewna i nawet jak mi brzuch urośnie do gigantycznych rozmiarów nadal bedzie dobra bo jest ladnie dopasowana i ma duzo luzu w brzuszku ;-) a kolorek wlasnie taki rewelacyjny na lato :)

dziewczyny moze ktoras z was ma stycznosc badz widziala i wie cos o wozku
bb* VECTOR 4 Lite* wózek ESPIRO * 3 w 1 + fotelik (641542190) - Aukcje internetowe Allegro
podoba mi sie ale nei wiem czy spełni moje oczekiwania... na zdjeciach i w opisach wszystko jest takie idealne ... eh
Kasia ja widzialam ten wozek w sklepie i musze przyznac ze zwrocil moja uwage po pierwsze kolorki sliczne,mega lekki i gondola tez sporo cena nie wygurowana:-)spacerowka duza:-)jest wersja z pompowanymi kolami i piankowymi:-)jak masz mozliwosc to idz do sklepu obejrzec ten wozek:-)gdyby mial 3kola to bym go wziela!!
Gosiu, na allegro jeszcze nie patrzylam za takim kombinezonem, ale to zrobie :)
A sobie przed chwila dokupilam na allegro jeszcze 2szt bolerek-stwierdzilam, ze przydadza mi sie na chlodniejsze dni do sukienek i bluzeczek. Ja wybralam biale i czarne, bo do wszyskiego pasuja:)
NAJTANIEJ NOWE SEXI BOLERKO_BOLERKA 19 KOLOROW (631492877) - Aukcje internetowe Allegro
ja mam bolerko ale takie jakby robione na szydelku kupilam sobie w Stanach ale ma krotki rekaw i jest czarny:-)

czytam i czytam i tak ja ubranek itp sie nie boje.... to juz mam metlik w glowie co do mebli :(
przedstawie Wam opcje i jestem ciekawa Waszego zdania:
zalozenie maly/a bedzie spac do ok 1-1,5 roku z nami w sypialni potem w swoim pokoju
i teraz zaczynaja sie schody - w sypialni mam juz komode, wstawie na pewno lozeczko i wiecej nie dam rady pomiescic ale wydaje mi sie ze powinno wystarczyc, choc czy malemy jego komode tez upchac?
zastanawialam sie jakie lozeczko mniejsze czy wieksze? chyba mniejsze bo i tak z zalozenia potem bedzie spac u siebie
i teraz problem kupic komode czy nastawke? czy cos takiego na zwykla komode jest, lub sa nastawki na lozeczeka czy zdaje to egzamin?
czy kupic zestaw caly szafa, komoda lozeczko - i te dwie pierwsze juz w jego pokoju postawic?
czy czekac z zakupem tego jak juz bede wieksze lozko kupowac :( i wtedy caly pokoj zrobic
pokoj dzieciecy jest maly i nie chce go zagracic i weszlo by mi normalne lozko, biurko, komoda albo szafa... i co wtedy.....
poradzcie cos :)

czytam i czytam i tak ja ubranek itp sie nie boje.... to juz mam metlik w glowie co do mebli :(
przedstawie Wam opcje i jestem ciekawa Waszego zdania:
zalozenie maly/a bedzie spac do ok 1-1,5 roku z nami w sypialni potem w swoim pokoju
i teraz zaczynaja sie schody - w sypialni mam juz komode, wstawie na pewno lozeczko i wiecej nie dam rady pomiescic ale wydaje mi sie ze powinno wystarczyc, choc czy malemy jego komode tez upchac?
zastanawialam sie jakie lozeczko mniejsze czy wieksze? chyba mniejsze bo i tak z zalozenia potem bedzie spac u siebie
i teraz problem kupic komode czy nastawke? czy cos takiego na zwykla komode jest, lub sa nastawki na lozeczeka czy zdaje to egzamin?
czy kupic zestaw caly szafa, komoda lozeczko - i te dwie pierwsze juz w jego pokoju postawic?
czy czekac z zakupem tego jak juz bede wieksze lozko kupowac :( i wtedy caly pokoj zrobic
pokoj dzieciecy jest maly i nie chce go zagracic i weszlo by mi normalne lozko, biurko, komoda albo szafa... i co wtedy.....
poradzcie cos :)
ja bym sie wstrzymała z kupnem całego kompletu mebli.
Z nadstawką na komodę to wszystko zalezy od tego jaką masz tą komodę. Do niektórych np z black-red- white sa nadstawki, do niektórych innch pewnie też. O nadstawkach na łóżeczko nie słyszałam, ale ja bym sie bała cokolwiek na nim postawić. Jesli możesz swoją komode odstąppić dziecku to nie musisz kupowac drugiej.

Kilolek ja sie w swoich szafach nie mieszcze ;(((( np producent pali ma na lozeczka nastawke popatrz na ich strone jakbys miala czas...
Marlene - Meble dla dzieci PALI.pl
tamte mebelki strasznie mi sie podobaja... komode mamy rzeczywiscie z brw, ale nigdzie nie widzialam ich nadstawek....
teraz zglupialam zadstawka to to samo co przewijak???? nadstawka daje ta boczna krawedz ale glownie po to aby przewijac.... juz sie sama zakrecam :|

Kasiiula ja tego wozka na zywo nie widzialam, bo przyznam ze my za wozkami sie nie rozgladamy. Ale albo nie doczytalam w opisie albo poporstu sie myle, ale jesli mozesz to zwroc uwage czy odchlaja sie plecy wozka do pozycji lezacej, chodzi mi o to czy da sie zrobic spacerowke zupelnie na plasko, czy zawsze bedzie na wysokosci pupki kat 90st, tak np jest w quinny i mnie to bardzo przeszkadzalo jak 2 lata temu kupowalam wozek.
Wiem ze to tez pewnei zalezy od dziecka, no i od spojrzenia na sprawe samych rodzicow, ale nasz maluch spedzil w wozku mase czasu, a ze byl duzy plus kombinezony to my juz w wieku 4,5 miesiaca przechodzilismy do spacerowki. Poza tym czesto latem spal w wozeczku w ogrodku, czy jak bylismy na wczasach nad morzem. My mamy wozek mutsy, nie byl tani, do lekkich tez nie nalezy, no ale ja jestem bardzo zadowolona i nie zaluje wyboru.
No ale fakt jest taki ze przez te 2 lata pojawilo sie mase nowych wozkow, wiec zycze milego ogladania :-)
Alez sie rozpisalam, moze jednak przeczytasz ;-)

Katarzyna - w pierwszej chwili nie skojarzylam o co chodzi z tą nadstawką. To na łóżeczko to zwykły przewijak, zakładany na łóżeczko i rzeczywiscie na komode tez mozna załozyc. Ja mialam na łóżeczko i bylam bardzo zadowolona, bo mogłam zdjąć jak nie był potrzebny i postawic w kąt. Mysle ze na komode jest mniej praktyczny, bo w to miejsce mozesz tam poustawiac np kosmetyki, pieluszki, oliwki itp. A w łóżeczku male dziecko sie "topi" wiec nawet jak z jednej strony jest przewijak to malenstwo mozna polozyc z drugiej i w ten sposob nic nad nim nie wisi:tak:(chociaz raczej ciezko zeby taki przewijak spadl bo ma od dolu zabezpieczenia). Jesli jednak bys sie zdecydowala na przewijak na komodzie to musisz wziasc pod uwage na wysokosc komody, czy nie bedzie za wysoko albo za nisko przewijac.:tak:

Jesli chodzi o miejsce na ubranka to rzeczywiscie na poczatku wystarczy komoda, ja mialam wszystkie ubranka w 2 szufladach, trzecia byla na posciele a czwarta na lekarstwa, pieluchy tetrowe itp. Ale juz po kilku miesiacach jak rozmiarowo troche sie zwiekszyly ubranka ciezko bylo i musialam wygospodarowac na posciele i inne rzeczy polke w naszym regale. Teraz ubranka ledwo sie mieszcza w 4 szufladach:tak:

Ja właśnie się zastanawiam czy kupić mojej prawie dwulatce nowe dorosłe łóżko czy dokupić jeszcze jedno łóżeczko ? Plusem tego łóżeczka mojej Zuzki jest to że z tych większych i w tej chwili przerobiliśmy je już na tapczanik bez szczebelków takie łóżeczka są droższe ale myślę że do ok 5 lat wystarczą
Któraś z was pisała że zamierza spać z dzieckiem w sypialni do 1,5 roku mówiąc szczerze ja tak długo bym nie wytrzymała z małym lokatorem moja Zuzia śpi u siebie od kiedy zaczęła przesypiać całą noc czyli od ok 3 miesiąca :sorry2:
co do wózka to ja nie będę kupować nowego mam Mutsy i chociaż jest dość ciężki jest chyba jednym z lepszych na rynku chociaż dość drogi minusem jest dość mała gondolka nam wystarczyła do ok 3,5 miesiąca mam też spacerówkę Maclaren-a i jest bardzo fajna chociaż też nie tania jak na wózek tego typu dziecko może w nim jeździć od chyba 4-tego miesiąca bo rozkłada się do pozycji leżącej i ma taką specjalną wkładkę redukcyjną

reklama
Ja właśnie się zastanawiam czy kupić mojej prawie dwulatce nowe dorosłe łóżko czy dokupić jeszcze jedno łóżeczko ? Plusem tego łóżeczka mojej Zuzki jest to że z tych większych i w tej chwili przerobiliśmy je już na tapczanik bez szczebelków takie łóżeczka są droższe ale myślę że do ok 5 lat wystarczą

Ja bym chyba nie kupowala jeszcze doroslego(zanim do niego dorosnie to lozko zniszczeje), a drugie lozeczko to tez szkoda pieniedzy. My naszemu smykowi na 2 latka kupilismy lozeczko Mamut, i mysle, ze dziecko spokojnie w nim pospi do 6-7 a nawet 10lat. Ma dlugosc spania 160cm, szerokosc materaca 71,5cm, a ogolna szerokosc z bokami 88cm.

Do góry