reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
hmm w sypialni mamy juz jedna komode :) w kolejna bym sie znowu nie pakowala :| to lozeczko bedzie zwykle + przewijak, zastanowie sie nad komoda.... safy chyba malemu wogole nie bede kupowac bo jednak balabym sie ze na niego spadnie w pozniejszym etapie zycia... a i pokoik dzieciecy nie bedzie za duzy, jak dodam komode, lozko i biurko to bedzie juz mial zagracone :(
na razie ogladalam lozeczka - kosztowaly ok 300 zl... tylko chcialam miec takie na kolkach a ono znowu ok 700 kosztuje :(

poza tym musze przesledzic Wasze posty o wozkach bo za duzy wybor wszystkiego :(
mam jednak jedno pytanko - jak chodzilismy jedne wozki byly robione pod okres zimowy, inne byly bardziej otwarte... przywiazujecie do tego wage? wogole nie wiem jak to jest ze spacerami dzieci listopadowych :(
kóleczka do łóżeczka można dokupić osobno na allegro, kosztują ok. 30zł
a wózek to faktycznie trzeba patrzeć żeby nie był zbyt cienki i żeby miał duży daszek, zeby nie padało do wózka. No i gondola musi być większa, bo maluch dłużej w niej pojeździ niż letniaczek. My przesiedlismy się w spacerówkę z początkiem maja czyli Kuba miał pół roku. W niektórych malusich gondolkach nie zmieści się półroczny facecik. No i dzieciaczka w zimę trzeba mocno opatulać, więc potrzeba na to miejsca.
Ja też planuję kupić chustę, ale właśnie nie wiem czy lepsza wiązana czy kółkowa. Bo w tej wiązanej mamy całą gamę możliwości usadzenia dziecka tak jak chcemy, a w tej kółkowej chyba nie...Ale sama nie wiem.
A poza tym chcę kupić nosidełko z takim miękkim oparciem, nie sztywne, na tv babyboom pokazywali w tym klipie o chustach właśnie:blink:
kókowa starczy na krócej, ale na pewno jest prostsza w obsłudze. Ja chcę kupić już teraz, zeby na wakacje zabrać i Kubę w niej na plaże przez las nosić, bo wózek zbytnio na plażę się nie nada. No i później żeby wykorzystywać dla obojga dzieci.

ej no fajna taka chusta a to musi byc jakas specjalna bo mi sie tu takie po szafie warlaja i widzialam pelno takich chustek na bazarku tyle czy to nie bylyby za krotkie. a z drugiej strony na tych zdieciach jak ta dzidzia byla na plecach to mialam wrazenie ze zaraz wyleci. :angry:
Niekoniecznie! Na tej stronie co podawałam jest zakładka o chustach świata. Na całym świecie kobiety plączą dzieci w chusty. Właściwie to bardzo stara metoda, kilka wieków starsza od wózków. Najlepiej zapytaj kogoś starszegow rodzinie męża, jakąś babcię, na pewno będzie wiedziała jakich u nich używają chust. Ale najpewniej zwykłych, takich jakimi się okrywają. Musisz tylko zwrócić uwagę by przepuszczała powietrze. Na początek moze być każda. W internecie znajdziesz instrukcję wiązania. A później jak maluszek podrośnie trzeba zwrócić uwagę by była wytrzymała.

To tylko tak skomplikowanie wygląda. I na pewno mozna to zrobić w jedną osobę. Tylko najpierw zakłada się chustę, a potem wkłada dziecko. W dużych miastach są nawet kursy wiązania chust.

Marta ja wlasnie chce buzza wiem ze ma on rozne opinie ale jednak napalilam sie na niego chodz czasami sie zastanawiam czy dobrze robie??a co Ci w sklepie powiedzieli na jego temat??

W sklepie bardzo długo rozmawiałam ze sprzedawczynią i powiedziała mi, że - mimo, że bardzo dobrze się sprzedają - to na Buzzy i niektóre wózki Mutsy jest najwięcej skarg, że to coś się zacięło, a tu coś odpadło. I podobno dość często oddają do serwisu z powodu popsutych kółek. Mi buzz podobał się bardzo. Ale właśnie też podobno często psują się przednie kółka i są dość "twarde"(jadąc po lesie czy wyboistej drodze a nawet kostce brukowej wózkiem "telepie").

az sobie wyszukalam ten wozek Buzz zeby zobaczyc co to za wynalazek. wyglada jak statek :-) a to siedzonko dla dzidzi wyglada jak z plastkiu, nie wiem czy wlasnie takie nowoczesne wozki sa wygodne na pewno robia wrazenie wygladem ale czy zeczywiscie sa prktyczne. ja obstaje przy 4 kolach musze chyba zaczac sie rozgladac za cenami tutaj bo jak widze za wozek 2000 zl to mnie przeraza :szok:

kilolek:)ja wlasnie pare dni temu widzialam fajna dziewczyne z taka wlasnie chusta i bejbusiem w srodku:-)fajnie to wygladalo,poniewaz chuste sobie dopasowala do swojego ubrania...i wsumie to wygladalo jak komplet:tak:odrazu jak napisalas o tej chuscie,weszlam na internet w jaki sposob wiazac te chusty i jak by bylo bezpiecznie...niewiem jak to w praktyce,ale pomyslowe to,gdy rece juz bola,ale trzeba by bylo sie gdzies na miasto wybrac samochodem i z dzidziusiem przy piersi:-)super pomysl..chyba sie tez na to skusze:tak:

A ja mam male pytanie. Czy wiecie gdzie oprocz allegro moge kupic ladna sukienke ciazowa na wesele? W lipcu jade do Polski, a tu w Anglii nie ma poprostu nic, a styl ktory teraz tu sie nosi nie ma szans na duzy brzuszek. Noi nienajdrozsza bo wiem ze wyjde w niej tylko raz. :-)

reklama
Klaudia zajdz do zary, tylko nie kupuj nic ciążowego tam, tylko poszukaj w "normalnych" sukienkach... oni mają sporo tunik, a ty jesteś bardzo szczuplutka.
ewentualnie ja kupiłam sobie tunikę w tatuum (a nie spodziewałam się kompletnie).

a na allegro nie polecam kupować jednak sukienek wieczorowych, bo najnormalniej w świecie nie możesz jej zmierzyć...

co innego łaszki, bluzeczki i inne szmatki, które najwyżej komuś oddasz, albo coś

Do góry