reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Bura jestes Aniolem :-) Nawet nie pomyslalam zeby ja uszyc, a szkoda mi pieniedzy zeby ja kupowac bo tu sa bardzo drogie takie bajery. No nic trzeba bedzie babcie zatrudnic :-D
Cieszę się, że mogłam pomóc :-)
Z tego, co piszą mamy bliźniąt, to noszenie w chuście 2 maluchów jest o wiele wygodniejsze niż taszczenie wielkiego wózka. Ja jednak jakoś sobie tego nie wyobrażam :blink::-D

reklama
Pomożecie?! ;)
Prosze o wyrozumialosc, gdyz nie jestem jeszcze zbyt w temacie zakupowym, co najwyzej ciuszki ;)
wlasnie wrocilam z carrefoura, widzialam tam husteczki pampers sensitive po 8zl/paczke (63szt.), widze podobna cena jest na allegro, wiec stad moje pytanie... to "normalna" cena tych husteczek czy promocja? po ile Wy kupujecie te husteczki?
dzieki!
pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
Hej! Piszecie o chustach do noszenia dzieci. A nie myślałyście, żeby sobie uszyć? Jeśli któraś ma maszynę (lub kogoś kto szyje), to naprawdę nie jest żaden problem. Sama zamierzałam sobie taką uszyć, ale potem okazało się, że to bliźniaki, więc zrezygnowałam.
Dla zainteresowanych podaję linka do strony z instrukcją jak szyć: oooooOPPAMAMA - chusty i mi�kkie nosid�a
myślałam o uszyciu, już 2 lata temu. Mam maszynę i umiem szyć ale trochę się obawiam. Zwłaszcza, ze chciałabym w tej chuście czasami nosić 2-latka. Kupna ma atesty, a jesli ja kupię zly amteriał i mi sie porwie, dziecko wypadnie itd najczarniejszy scenariusz :szok: no i umnie na tym zad... jjest tylko jeden sklep tekstylny, a wybór mają dośc ograniczony jeśli chodzi o takie rzeczy. Sama już nie wiem.

Pomożecie?! ;)
Prosze o wyrozumialosc, gdyz nie jestem jeszcze zbyt w temacie zakupowym, co najwyzej ciuski ;)
wlasnie wrocilam z carrefoura, widzialam tam husteczki pampers sensitive po 8zl/paczke (63szt.), widze podobna cena jest na allegro, wiec stad moje pytanie... to "normalna" cena tych husteczek czy promocja? po ile Wy kupujecie te husteczki?
dzieki!
pozdrawiam!
chyba normalna. Ja na bazarze płacę 6,50 za sztukę. A w sklepie
w rossamanie płacila ostatnio 28zł za 4-pak

Ostatnia edycja:
Pomożecie?! ;)
Prosze o wyrozumialosc, gdyz nie jestem jeszcze zbyt w temacie zakupowym, co najwyzej ciuszki ;)
dzieki!
pozdrawiam!
Srednio one kosztuja ok 10-12 zl. W Rossmanie jest do czwartku chyba promocja, ze 4pak takich chusteczek kosztuje 24.99zl, wiec wyjdzie ciut taniej:tak:

myślałam o uszyciu, już 2 lata temu. Mam maszynę i umiem szyć ale trochę się obawiam. Zwłaszcza, ze chciałabym w tej chuście czasami nosić 2-latka. Kupna ma atesty, a jesli ja kupię zly amteriał i mi sie porwie, dziecko wypadnie itd najczarniejszy scenariusz :szok: no i umnie na tym zad... jjest tylko jeden sklep tekstylny, a wybór mają dośc ograniczony jeśli chodzi o takie rzeczy. Sama już nie wiem.
Czytałam gdzieś, że jest jedna prosta metoda, żeby sprawdzić wytrzymałość takiej chusty - zawiesić na czymś i samemu usiąść... Jeśli pod nami materiał się porwie, to pod dzieckiem na pewno też nie :happy2: Z tego, co widziałam np na Allegro, to w większości chusty są szyte na zamówienie przez krawcowe i żadnych atestów nie mają. Trzeba uważnie patrzeć w opisie aukcji, a najlepiej kupować u sprawdzonego producenta.

A ja dzisiaj dostałam wanienkę. Ciocia mi dała, bo kupiła dla swojej wnusi, ale okazało się, że już mają inną. Ale nie jestem do końca zadowolona, bo chciałam zwyczajną wanienkę, a nie taką profilowaną. No bo jak w tym obrócić dziecko na brzuszek? Wydaje mi się, że to musi być strasznie niewygodne. Może któraś z Was kupuje tego typu wanienkę, albo używała wcześniej? Powiedzcie, co o tym sądzicie:

reklama
Mysle, ze jest ok. Ja wprawdzie uzywalam najzwyklejszej, duzej(do tej pory moj 3latek lubi w niej posiedziec i ma miejsce), ale ta przyda Ci sie. Z obracaniem na brzuszek-hmmm, wlasciwie my nigdy nie obracalismy malego na brzuszek. Mylismy normalnie na pleckach na wkladce do wanienki, a potem lekko go unosilismy i mylismy pod spodem plecki. Nie chodzilam do szkoly rodzenia i nawet nie wiem, jakbym miala synka tak trzymac...wiem, wiem, moze sie wydawac to dziwne, ale maly byl zawsze czysciutki, zdrowiutki i zyje :) A raz probowalam go umyc tak jak w szpitalu i prawie mi sie wyslizgnal i wiecejj nie probowalam...

Do góry