reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Ja żadnych śpiochów welurowych ani polarowych nie mam i mieć nie zamierzam. Ciuszki przylegające do ciała uznaję tylko w 100% z bawełny.

reklama
Ten kocyk "składany" co wam pokazywałam to w wersji śpiworka też mi się nie podoba i moja kuzynka nie wydziwia z taką plątaniną, ale fajne jest to że można dzidziusia tak jakby w naleśnik:)cool2:) zapiąć. Nie jak w rożku tylko luźniej a też się nie rozkopie ani nic ;-)
Co do weluru to mam chyba parę rzeczy, ale one mi się podobają i w ogóle lubię welur:zawstydzona/y: Mam np. świetny pajacyk ale wiadomo, że na gołe ciało zakładać go nie będę tylko pod spód jeszcze bodziak. Ja dzisiaj planuje w końcu wyskoczyć na jakieś zakupy, powinnam dostać w końcu swoje pieniądze z zusu...:dry: Nawet niech nie próbują mnie oszukać bo już jestem zdesperowana do takiego stopnia, że chyba bym ich pozabijała :wściekła/y::-)

Dziewczyny o ten welur pytalam w tym sensie czy jak bedziecie wychodzic na dwór z dzidzią to na zwykly np pajacyk czy zalozycie jakies cieple spiochy lub cieply pajacyk?
Czy macie takie jakies cieplejsze rzeczy?

Czy wystarczy sam kombinezon na zimę i koc?

Dziewczyny o ten welur pytalam w tym sensie czy jak bedziecie wychodzic na dwór z dzidzią to na zwykly np pajacyk czy zalozycie jakies cieple spiochy lub cieply pajacyk?
Czy macie takie jakies cieplejsze rzeczy?

Czy wystarczy sam kombinezon na zimę i koc?
Ola ja jeszcze nie mama, ale jak rozmawialam z wprawionymi mamami to bede ubierac body i welurki i na to kombinezon... mam tez takie sliczne spodenki :)))) planuje z bobasem na spacery zima chodzic codziennie w miare jak temp. pozwoli a jak nie pozwoli to werandowanie itp.... wiem ze bedzie potrzebowac cieplych ciuszkow wiec welurkow mam sporo... bawelniane glownie do domu... dostalam jeszcze z frotki duzo... ale jakos wlasnie tej frotki scierpiec nie moge :):-)

No właśnie z frotki to ja ścierpię tylko prześcieradło :)
O tych welurkach myslałam żeby ubrac na te bawelniane rzeczy.

To muszę chyba pokupić jakieś welurkowe półśpiochy albo śpiochy... no sama nie wiem.
Bo mam same takie cienkie bawełniane:
-śpioochy
-kaftaniki
-body z długim rękawem
-pajace

ja sobie Olu wszystko rozpisalam co potrzebuje a ile czego mam - chociaz jak potem to czytam i spisuje to mi sie myli juz co spiochem jest a co pajacem hehe :D
wszystko mam podzielone np. body z dlugim rekawem, z krotkim, pajac welurowy, pajac bawelniany, spiochy bawelniane, welurowe, do tego dochodza czapeczki bawelniane i cieple (na razie brak na wyjscie ze szpitala i na spacerki), lapki niedarpki, skarpetki, rekawiczki do swpiworka bez nakladek na lapki, potem leca rowniez spiworki do spania, na zewnatrz - tj, cieply zimowy i przejsciowy itd :)))))))))))

cześć dziewczyny, kiedyś pisałam o tej poduszce do spania i karmienia, że ją zamówiłam. Spisuje się rewelacyjnie. Kręgosłup mnie nie boli po nocy, pierwszy raz odkąd mi brzuch wyskoczył :))))
Na prawdę polecam!

Ola, ja słyszałam różne opinie o niedrapkach. Ja kupię jedne, jak będą potrzebne, kupię więcej :))

reklama
ja sobie Olu wszystko rozpisalam co potrzebuje a ile czego mam - chociaz jak potem to czytam i spisuje to mi sie myli juz co spiochem jest a co pajacem hehe :D
wszystko mam podzielone np. body z dlugim rekawem, z krotkim, pajac welurowy, pajac bawelniany, spiochy bawelniane, welurowe, do tego dochodza czapeczki bawelniane i cieple (na razie brak na wyjscie ze szpitala i na spacerki), lapki niedarpki, skarpetki, rekawiczki do swpiworka bez nakladek na lapki, potem leca rowniez spiworki do spania, na zewnatrz - tj, cieply zimowy i przejsciowy itd :)))))))))))
Ja też się zastanawiam co to śpioch a co to pajac. Wiem tylko, że rampers to taki z odkrytymi stopkami.

Do góry