reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Cleo śliczne buciki, akurat na zimę się nadadzą i będzie małej cieplutko :tak:

Dziewczyny, planuję kupić taki kocyk, co myślicie ? Moja kuzynka ma takie coś tyle że jakąś firmówkę, ale bardzo sobie chwali i w ogóle się z tym kocykiem nie rozstaje :blink:PROMOCJA śpiworek kocyk rożek becik okrycie 3w1 (710839931) - Aukcje internetowe Allegro
Nie podoba mi się w wersji śpiworek. Dziecko ma skrępowane rączki. Ale może to tylko tak na zdjęciu :confused:

reklama
Cleo buciki rewelacja!!!!! nie dość, że piękne to jeszcze cena super :-)

Marta_szc no własnie na zdjęciu widać, że dzieciątko ma w tym skrępowane rączki! ale pewnie da się to jakoś inaczej zawiązywać :-)

A mi właśnie z allegro przyszły śpioszki z kaftanikami, łapki niedrapki i kocyk "EMPERIA" SUPER MIĘCIUTKIE KOCYKI MIX!! (695243263) - Aukcje internetowe Allegro tyle, że ten kocyk jest dość cienki. no, ale za tą cenę to się w sumie spodziewałam, że gruby to on nie będzie! Kurczę nie mam pojęcia jaki kocyk do wózka na zimę kupić? widziałam w "smyku" takie grube puchate, ale nie dość, że duże, to wydaje mi się, że jednak do wózka za grube! w końcu dziecko będzie miało ubranko, kombinezon i jeszcze osłona od gondolki też chroni dziecko przed zimnem! a nie chciałabym małej przegrzewać, więc może i ten kocyk nie będzie za cienki? no kurczę mam tu dylemat w tej kwestii ;-)

I jak te rzeczy z Emperii??

Dziewczyny ja na pierwsze 3 miesiące mam tylko BAWEŁNIANE śpiochy, kaftaniki, pajacyki, body z długim rękawem i kombinezon na zimę.

A czy jakies WELUROWE rzeczy kupujecie?
Macie jakieś sweterki, bluzy, grube spiochy lub grube pajace?
Czy to jest konieczne?

Bo chyba to za mało włozyc do kombinezonu dziecko w spiochach i kaftaniku.....

Dziewczyny ja na pierwsze 3 miesiące mam tylko BAWEŁNIANE śpiochy, kaftaniki, pajacyki, body z długim rękawem i kombinezon na zimę.

Czy to jest konieczne?

rzeczy z Emperii wyglądają ładnie :-) solidnie, ale to się okaże "w praniu" :-)
Ja mam rzeczy welurowe i z polarku - bluzy, sweterki, gruby pajacyk , ale nie kupiłam tego, tylko dostałam :-)

Czy to jest konieczne?

to zależy jjak gruby masz kombinezon i czym będziesz przykrywać. Ja np. w zimę zakłądałam tylko kaftanik i śpioszki bawełniane, bo miałam bardzo gruby kombinezon i do tego kocyk akrylowy składany podwójnie (własciwie całe dziecko było nim owinięte, bo taki duzy był) i maluszkowi było akurat. Ani nie marzl ani się nie grzał.

Sama osobiscie nie kupowalam zadnych rzeczy z weluru, bo wydaje mi sie ze one zazwyczaj sa nie bawelniane no i nie chcialabym malenstwa ubierac w sztuczne rzeczy. Do wozka na szczescie spiwor dostane od kolezanki, naturalny w wełny, bo normalnie sa dosc drogie.

reklama

Czy to jest konieczne?

Śpiochy welurowe wg mnie są niepraktyczne. W zimie pod kombinezon za ciepłe, a w mieszkaniu zwykle tez jest ciepło. I nie ma ich kiedy założyc. Mam jedną parę bo dostałam, ale nie wie czy będę je używac.
Ja pod śpiworek mam kilka bluz i sweterków, mimo wszystko same body i kaftanik to za mało.

Do góry