reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

a to ja znowu do otulacza nie mam przekonania, u nas mowi sie ze rozek jest glownie po to aby ulatwic trzymanie malucha mamie i innym osobkom... ma pomoc w nieodchylaniu glowki do tylu ip... a wklad kokosowy jeszcze bardziej pomaga jak maluch sie wygina spooooro ... :)

reklama
a ja poluję na otulacz - podobno dzieci lepiej się w nim czują niż w rożku.
Np coś takiego Otulacz,śpiworek z bawełny organicznej BEŻOWY (709912726) - Aukcje internetowe Allegro
myślałam nad tym, ale po starszym mam 4 rożki, wiec jjuż ni będę niepotrzebbnie inwestować. A w Świecie Dziecka widziaąłm te otulacze po 39 zł. Specjalnie patrzyłam, bo cena jak na nich wydala mi się szokująco niska.

Dziewczyny, a po co w rożku mata kokosowa? Co ona daje?
to jest takie usztywnienie pod plecki. Niby na kręgosłp ma dobrrze robić. Ale czy robi to nie wiem. W sumie ja nie nosiłam na okragło więc nie było mi potrzebne. Wydaje mi sie to niezbyt wygodne w użytkowaniu.

a to ja znowu do otulacza nie mam przekonania, u nas mowi sie ze rozek jest glownie po to aby ulatwic trzymanie malucha mamie i innym osobkom... ma pomoc w nieodchylaniu glowki do tylu ip... a wklad kokosowy jeszcze bardziej pomaga jak maluch sie wygina spooooro ... :)

Ja ostatnio spędziłam dzień z 4 dniowym maluszkiem, który nie ma rożka i nie było żadnego problemu z jego trzymaniem. Myślę, że to sie zmienia m.in dlatego, że nawet w wyprawece dla dziecka, szpitale nic o rozkach nie wspominają.

Ja ostatnio spędziłam dzień z 4 dniowym maluszkiem, który nie ma rożka i nie było żadnego problemu z jego trzymaniem. Myślę, że to sie zmienia m.in dlatego, że nawet w wyprawece dla dziecka, szpitale nic o rozkach nie wspominają.

Riolcia tu zalezy moim zdaniem od pewnosci siebie... ja wiem ze bede sie bala mimo wszystko mala na poczatku trzymac potem sie pewnie przyzwyczaje... :)

o otulaczach w szpitalach tez nie pisza/mowia - przynajmniej u mnie :-p

Riolcia tu zalezy moim zdaniem od pewnosci siebie... ja wiem ze bede sie bala mimo wszystko mala na poczatku trzymac potem sie pewnie przyzwyczaje... :)
o otulaczach w szpitalach tez nie pisza/mowia - przynajmniej u mnie :-p

Racja. Mi się tylko wydaje, że tak jak pisała Dziubasek, otulacz lub rożek ma ew. sprawić, ze dziecko lepiej sie czuje tak ciasno otulone. Kiedyś dzieci były tak zawijane na porodówkach - teraz się chyba tego nie robi, stąd nie ma na liście rzeczy niezbędnych do szpitala ani otulaczy ani rożków. Zresztą, że przy takim maluchu co chwila sprawdza się pieluchę więc jakie zawijanie i odwijanie w ciągu dnia to dodatkowa robota. Ale najlepiej podpytac położną - jezeli mam tego używac tylko przez tydzień to chyba zrezygnuję.

Poszłam dzis na bazarek i nie mogłam sie powstrzymać żeby nie kupić takich słodkich bucików dla Niuni.:-)Akurat na chłodny listopad będzie miała cieplusio w stópeczki:-)koszt niewielki bo 6 zł

Załączniki

• Buciki.jpg
    Buciki.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 24
reklama
a ja za godzine licytuje na ebay torbe do spania dla malej nie wiem jak to sie w polsce nazywa tu to bardzo popularne ;-) moze mi sie uda wygrac a na prawde warto bo nowa i super firmy
0-6 Months Girls 2.5 Tog Grobag on eBay (end time 12-Aug-09 11:31:24 BST)

mam nadzieje ze sie uda:happy2:
ja czekam na wyplate i tez zabieram sie za kompletowanie rzeczy do szpitala mialam od tego zaczac zakupy a skonczylo sie na tym ze mam wszystko dla malej a dla siebie nic:sorry2:
ja dostałam w spadku taki śpiworek i myśle że można spróbować używać :))
a ja na allegro znalazłam ładne kocyki:tak: nie drogie.
Dwustronny Kocyk BOBAS- NAJTAŃSZA PRZESYŁKA!!! (705187034) - Aukcje internetowe Allegro

Weri w Polsce ja bym na to powiedziała śpiworek, ale widziałam twój link i bardzo ładna:tak:
Ja kupiłam kocyk z tej firmy, tylko że inny niż na zdjęciach :)) Jest dosyć gruby bo podwójny i bardzo dobre wykończenie :)) Ja zapłaciłam w smyku ok37 zł :)) kupiłam go właśnie ze względu na grubość, żeby mógł być do wózka na zimę :))

Do góry