reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Dziewczyny oplułam monitor :-)

Też byłam jakiś czas temu na etapie co to rampers i pajac. :-D
Śpiochy to wiedzialam od zawsze.

Podobno pajace są wygodniejsze czyli te a`la kombinezoniki, niż śpiochy z kaftanikami, bo kaftaniki wychodzą, podwijają się jak podnosi się dziecko.

No i nie wiem co z tymi niedrapkami-może kupię jedną parę na próbę.
Kup 2 pary. To w zupełności wystarczy.

reklama
ja mam 2 pary niedrapków i uważam, że starczy :-)

a powiedzcie mi, bo gdzieś wyczytałam, czy słyszałam, że jak się dziecko urodzi, to póki mu pępuszek nie odpadnie, to lepiej zakładać kaftanik niż body! i się zastanawiam czy to prawda i dlaczego ewentualnie

Gawit tez czytalam ze lepiej kaftanik... i podobno tak jest... nie odpowiem czemu :) jedynie wiem ze aby pepusia nie dotykalo... dlatego teraz pieluchy robia tez z wycieciem na pepek :) np. pampers newborn :)

ja mam 2 pary niedrapków i uważam, że starczy :-)

a powiedzcie mi, bo gdzieś wyczytałam, czy słyszałam, że jak się dziecko urodzi, to póki mu pępuszek nie odpadnie, to lepiej zakładać kaftanik niż body! i się zastanawiam czy to prawda i dlaczego ewentualnie
żeby był przewiew.wtedy pępuszek sie lepiej goi, a w bodziaczku się nie wentyluje tak, to samo w pajacyku. Bo dotykac można.
A przy okazji ja np. nie wiedziałam kiedyś, że przy tym można majstrować, a właściwie ttrzeba i przemmywałam tylko tak z wierzchu do okoła i strasznie długo sechł aż mnie jedna lekarka ochrzaniła i pokazala jak to się dokładnie robie. To trzeba tak mocno odgiąć żeby dostać się do tych miejść kóre jeszcze nie są suche, czyli od środka pępuszka.

Gawit tez czytalam ze lepiej kaftanik... i podobno tak jest... nie odpowiem czemu :) jedynie wiem ze aby pepusia nie dotykalo... dlatego teraz pieluchy robia tez z wycieciem na pepek :) np. pampers newborn :)
czy newborn to inne niż pampers 1? Boja mam 1 i one wcale nie mają wycięcia. Kiedyś, dawno te,mu widziałam reklamę pieluch z tym wycięciem ale w żadnym sklepie nie umieli mi powiedzieć, które to pieluchy.

na tych happy nawet jest narysowane wycięcie na opakowaniu ale pampersy nie mają, sprawdzalam przed chwilą

hmmm na razie jeszcze tak dokladnie nie rozpracowywalam pieluch :) zostawiam to sobie na 8 miesiac... jakbym w blad wprowadzila to Kilolek przepraszam.... dzisiaj za to zaopatrzylam sie w czopki przeciwgoraczkowe dla niemowlakow :) to juz paranoja chyba... :|||||||

Kikutek od pępka ma na sobie jeszcze taką małą plastikową klamerkę, więc pewnie lepiej, żeby dzidziuś był w kaftaniku , a do tego luźnych śpioszkach, które nie będą mu obcierały tego miejsca.
Emilce pępek odpadł 7 dnia, ale od początku obsuszałam go spirytusem na patyczku do uszu i też położna pokazała mi jak mocno można odginać na boki by dotrzeć do miejsc ukrytych.

reklama
Kikutek od pępka ma na sobie jeszcze taką małą plastikową klamerkę, więc pewnie lepiej, żeby dzidziuś był w kaftaniku , a do tego luźnych śpioszkach, które nie będą mu obcierały tego miejsca.
Emilce pępek odpadł 7 dnia, ale od początku obsuszałam go spirytusem na patyczku do uszu i też położna pokazała mi jak mocno można odginać na boki by dotrzeć do miejsc ukrytych.
no właśnie a mi na począttku nikt nie pokazał i balam sie tam majsttrować. Potem byłam w szoku jak w szpitalu pielęgniarki się tym zajmowały (jak byłam drugi raz, na pediatrii- Kuba miał wtedy 3 dni)

Do góry