reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

a ja za godzine licytuje na ebay torbe do spania dla malej nie wiem jak to sie w polsce nazywa tu to bardzo popularne ;-) moze mi sie uda wygrac a na prawde warto bo nowa i super firmy
0-6 Months Girls 2.5 Tog Grobag on eBay (end time 12-Aug-09 11:31:24 BST)
(...)
Tutaj to raczej jako śpiwore dla dziecka. Widziałam takie cos w tesco, cheeroke, za jakies 60zł, ale dokładnie nie pamietam. Ostatnio było przecenione o połowe, ale nie kupowałam tego bo wydaje mi sie że skoro bede miec posciel, to po co mi spiwor?
Ale fajne to :)

reklama
a ja za godzine licytuje na ebay torbe do spania dla malej nie wiem jak to sie w polsce nazywa tu to bardzo popularne ;-) moze mi sie uda wygrac a na prawde warto bo nowa i super firmy
0-6 Months Girls 2.5 Tog Grobag on eBay (end time 12-Aug-09 11:31:24 BST)
(...)
Tutaj to raczej jako śpiwore dla dziecka. Widziałam takie cos w tesco, cheeroke, za jakies 60zł, ale dokładnie nie pamietam. Ostatnio było przecenione o połowe,
o naprawdę? a dawno to było?

Tutaj to raczej jako śpiwore dla dziecka. Widziałam takie cos w tesco, cheeroke, za jakies 60zł, ale dokładnie nie pamietam. Ostatnio było przecenione o połowe, ale nie kupowałam tego bo wydaje mi sie że skoro bede miec posciel, to po co mi spiwor?
Ale fajne to :)
ja nie mam poscieli mam kocyki i rozek z polski i chce jeszcze taki spiworki kupic mam zestaw koldre i ochronke do lozeczka ale na koldrach wszedzie pisze ze sa od 12 miesiaca :baffled:zalecaja dla noworodkow takie torby zeby sie dziecko nie podusilo i nie rozkopalo takie posciele to raczej dla wiekszych dzieci tylko widzialam:sorry2:

o naprawdę? a dawno to było?

Śpiworki są faktycznie ładne i tanie w Tesco - chyba 53 zł, i w Smyku jest podobna cena.

ja nie mam poscieli mam kocyki i rozek z polski i chce jeszcze taki spiworki kupic mam zestaw koldre i ochronke do lozeczka ale na koldrach wszedzie pisze ze sa od 12 miesiaca :baffled:zalecaja dla noworodkow takie torby zeby sie dziecko nie podusilo i nie rozkopalo takie posciele to raczej dla wiekszych dzieci tylko widzialam:sorry2:

Ja chyba nawet z rożka zrezygnuje i tylko przy śpiworku zostanę - kiedys dzieci w rożkach do domu sie zabierało a teraz tylko w kombinezonach bo inaczej w foteliku się nie zapnie.

Ostatnia edycja:
ja przez pierwszy miesiąc kłaść spac będę w rożku a potem w śpiworku. Ale najmniejszy mam na 68 i zastanawiam się czy nie kupić mniejszego

reklama
Ja właśnie też ew. nad otulaczem myślałam bo po pierwsze jest cieńszy, a po drugie dziecko nie rozkopuje się tak jak z rożka. Ale pogadam jeszcze z moją położną i się zapytam czy jest taka potrzeba.
Podobno dziecko jak wychodzi z brzucha to lubi być jakby ściśnięte, jak w macicy. Wtedy czuje się bezpieczne. Fakt faktem nie wiem jak to jeszcze jest, ale podoba mi się to rozwiązanie :))))
Jutro mam pierwsze zajęcia na szkole rodzenia, dobry pomysł - zapytam położnej!

Do góry