reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Gosiu aż musiałam się wrócić i obejrzeć dinozaura jeszcze raz :-) faktycznie superowy! w ogóle wszystko takie fajne!

Ja dziś przejrzałam wszystkie ciuszki jakie mam i już na bank na rozmiar 56-62 nic nie kupuję, bo podejrzewam, że nawet w tym co mam, mała nie zdąży się nachodzić :-) tyle tego dostałam :-)
no chyba, że 25-go na usg okaże się, że małej urósł siusiorek, to będę musiała coś dokupić, bo jednak większość tych rzeczy jest dla dziewczynki :-)

A jeszcze chciałam zapytać o kombinezon! Kupić 62 czy 68? zważywszy na to, że ma starczyć do lutego, a może i marca (bo nie wiadomo jaka zima będzie) to chyba lepiej 68? nie wiem czy dobrze myślę, ale wydaje mi się, że w takim kombinezonie dziecku nie może być ciasno? no mam tu mega dylemat :-)

reklama
gie-oska piekne ciuszki, zwłaszcza dino

Dziekuje dziewczyny za rady co do prania :-) juz sie nie moge doczekac prasowania tych malutkich ciuszkow. Nie wiem tylko czy mama mi pozwoli bo ona tez uwielbia prasowac takie malutkie rzeczy hehe :-)

Marta ja mysle ze kobinezonik i jakis cieply kocyk w razie czego wystarczy ;-) Ja doswiadczona mamuska nie jestem ale tak mi sie wydaje. Wkoncu pod kombinezonik tez pewnie nalozysz ze 2 warstwy ciuszkow ;-)
moim zdaiem wystarczy kombinezon i koc + osłonka

A ja dziś obeszłam całe Centrm i nie kupiła doslownie nic, o przepraszam 10 pieluch tetrowych kupiłam :ico_noniewiem: lipa straszna. W C&A spore wyprzeaże, ale zostały same rozmiary 40 i 50 :ico_noniewiem: i parę sztuk większych dla dziewczynek. Nawet w smyku jakas straszna czystkka, nic nie ma ciekawego, no nawet majtek poporodowych! Ale wybrałam wózek.
GRACO STADIUM DUO KOLEKCJA 2009 GWAR PL PROMOCJA (703354534) - Aukcje internetowe Allegro
ostatecznie okazalo si, ze najlepszy jjest prawie najtańszy, bo te drioższe straznie ciężko sie prowadzi i podnosi, by podjechać pod krawężnik - a wypróbowalam jej bez dzieci, więc z dziecmi na pewno nie da radyy. Jedyny minus w tym wózku to kosz do którego nie ma jak się dostać po rozlożeniu tylnego siedzenia.

ja wczoraj kupiłam wyprawkę dla dzidzi 13 częściową za 50 zł i dzisiaj 3 pak body za 10 zł
a chusteczki będę na początek używała Nivea Soft&Care (czy coś takiego) bo podobno nie uczulają. Tak mi poleciła siostra :))
Mnie czekają większe zakupki niż myślałam bo dzidzi jest Chłopcem, a ja dostałam w spadku większość ciuszków dziewczęcych :)) wiadomo po domu się przydadzą ale trzeba będzie wizytowe kupić :))

kilolek
Wózek wygląda OK. A czy w tym wózku można zamontować gondole w jednej części a w drugiej zostawić siedzonko...?
Ja tam się nie znam na podwójnych wózkach więc pytam
Co do kolorów to jakoś wydają mi się być wyjątkowo nijakie i chyba jednak zdecydowałabym się kolejno na: czarny, granatowy, brązowy :sorry2:

kilolek
Wózek wygląda OK. A czy w tym wózku można zamontować gondole w jednej części a w drugiej zostawić siedzonko...?
Ja tam się nie znam na podwójnych wózkach więc pytam
Co do kolorów to jakoś wydają mi się być wyjątkowo nijakie i chyba jednak zdecydowałabym się kolejno na: czarny, granatowy, brązowy :sorry2:
Przód zostaje spacerówką, a z tyłu rozkłada się siedzonko na płasko, do tego pod podnóżkiem jest taki kawałek materialu, który się podnosi i przypina do boczków i robi się taka jakby gondolka, a i przy rozkładaniu niewielka częśćzagłówka się zagina i tworzy takie zabezpieczenie od strony główki. Więc w sumie wyygląda to jak gondola, troszkę co prawda płytka, no i cienka ale do tego dokupuje się takie nosidełko
www_e-graco_pl GONDOLA NOSIDLO KOSYCOT GRACO (708063524) - Aukcje internetowe Allegro
i ono pasuje idealnie i tworzy cieplutką gondolkę. Nie wygląda źle. Na żywo dużo lepiej. Ale kolory faktycznie nijakie. Mój mąz glosuje za brązowym, ja już sama nie wiem

Kikolek - uwazam ze bardzo fajny za przyzwoitą cenę. Kolor jak dla mnie zdecydowanie granatowy, zwłaszcza ze bedzie 2 chłopców w nim jezdzic:tak:

Co do spiworków to mi sie strasznie podobają te z owczej wełny ale troche drogie, a te tańsze to wydaje mi sie ze kocyk bedzie cieplejszy:tak: Ja mam taki akrylowy i jak optulałam nim to nie było szans zeby dziecko zmarzło:tak:
Zastanawiam sie nad spiworkiem do fotelika:
Śliczny ŚPIWOREK do fotelika i wózka - NOWY !!! (701005485) - Aukcje internetowe Allegro
nie wiem czy jest sens kupować, ale z drugiej strony moznaby włożyc do fotelika dziecko ubrane normalnie (bez kombinezonu) i w tym spiworku przeniesc do samochodu a tam tylko rozpiąć, zaoszczedziłoby to wysadzanie dziecka, wyjmowanie z kombinezonu i wsadzanie z powrotem:dry: Może jakas doswiadczona mama uzywała czegos takiego??

Ubranka prześliczne, az sie napatrzec nie moge:-p

kilolek jak dla mnie to kolor granatowy! zdecydowanie :-)

Ewelia fajny ten śpiworek! i cena przystępna! zastanawiam się czy nie kupic takiego do wózka, zamiast kombinezonu? ale może niech się doświadczone mamusie wypowiedzą w tym temacie! moja koleżanka w takim woziła w zimę swoją półtora roczną córcię, ale mimo wszystko zakładała jej też kombinezon, więc już sama nie wiem!

reklama
Też myślałam o tej poduszce tylko nie do końca przekonana jestem czy to nie jest jakieś takie naciągane.. ;-)
Jak już ją przetestujesz to daj proszę znać (najlepiej również na priv) czy warto było kupować :blink:
Ja go kupiłam bo tak poradziła mi koleżanka, jak marudziłam na temat ciążenia brzucha i tak ogólnie. Powinna przyjść w nast. tygodniu i na pewno podzielę się opinię z Wami. Mam nadzieję, że o wiadomości na priv nie zapomną :))))

Do góry