reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Dziekuje dziewczyny za rady co do prania :-) juz sie nie moge doczekac prasowania tych malutkich ciuszkow. Nie wiem tylko czy mama mi pozwoli bo ona tez uwielbia prasowac takie malutkie rzeczy hehe :-)

Marta ja mysle ze kobinezonik i jakis cieply kocyk w razie czego wystarczy ;-) Ja doswiadczona mamuska nie jestem ale tak mi sie wydaje. Wkoncu pod kombinezonik tez pewnie nalozysz ze 2 warstwy ciuszkow ;-)

reklama
Ja używałam pampers sensitiv i jak dla mnie są najlepsze (nivea jakoś zupelnie mi nie pasowały) w tej chwili kupuje jakie się trafią najczęściej dzidziusie albo bambino
kombinezon mam gruby taki puchowy mam też spiworek który dostałam od cioci i też był w użyciu :tak:
co do pozostałych kosmetyków to nam na szkole rodzenia polecano balneum do kąpieli i oliwke bambino odradzano za to bardzo Johnosons Baby bo podobno jest więcej podróbek niż oryginałów niestety moja córka nie toleruje oliwek (żadnych) ani tego typu kosmetyków bo robią się jej takie ropne chrosty (ma to po mamie ) i dlatego zmuszona jestem używać mleczka i żelu z musteli który jest super niestety bardzo drogi

Marta na allegro pelno jest niefirmowych spiworkow...niestety spworki quinny sa strasznie drogie ale podobno dobre..jednak ja bym nie dala za sam spiworek firmowy ponad 200zl...a poza tym tj pisze Klaudia mysle ze kombinezon plus koczyk spokojnie wystarcza do wozia poza tym do gondoli sa oslonki!

co do chusteczek to tez polecam dzidziusia...i bambino...i tez slyszalam ze kosmetyki Jonhon i Johnson czesto uczulaja!!polecam za to kosmetyki nivea baby(biala seria)u mnie sie w 100% sprawdzily:-)

A mi wlasnie przyszla karuzela i inne ubranka jak znaje aparat to cykne zdjecia:-)

Marta na allegro pelno jest niefirmowych spiworkow...niestety spworki quinny sa strasznie drogie ale podobno dobre..jednak ja bym nie dala za sam spiworek firmowy ponad 200zl...a poza tym tj pisze Klaudia mysle ze kombinezon plus koczyk spokojnie wystarcza do wozia poza tym do gondoli sa oslonki!

co do chusteczek to tez polecam dzidziusia...i bambino...i tez slyszalam ze kosmetyki Jonhon i Johnson czesto uczulaja!!polecam za to kosmetyki nivea baby(biala seria)u mnie sie w 100% sprawdzily:-)

A mi wlasnie przyszla karuzela i inne ubranka jak znaje aparat to cykne zdjecia:-)

Gosiu czekamy na zdjecia :-):-):-) a jestes wogole zadowolona z karuzelki i ubranek?

ja strasznie mi sie podobaja:-)juz nie moge sie doczekac az synus bedzie w nich chodzil:-)

no to superancko, zadowolenie najwazniejsze :tak:

A ja co jakis czas dostaje od mojej ukochanej cioci i przyszlego ojca chrzestengo mojego syna prezenty. Wczoraj moja ciocia dala mi kubelek z tommy tippe na pampersy bo akurat byl na promocji, chciala kupic zestaw butelek i sterylizator z aventu a przyszly ojciec chrzestny kupil kolejne adidasy z Nike. co do adidasow to nie mam pytan bo wprawdzie sa uzywane ale i tak drogieeee :szok: a buciki sa do 3 miesiecy wiec maly pewnie zalozy je ale po domu. Dostal ochrzan za kupowanie firmowych rzeczy ale stwierdzil ze jego chrzesniak jest wart takich prezentow. I nie przegadasz im ze za duzo kupuja i rozumie ze chca cos kupic jako rodzina ale za duzo sie wykosztowywuja.
Moj maz za to stwierdzil ze bardzo dobrze bo wsumie to moglby sobie teraz zrobic dlugiiiii urlop jak juz nie ma na co zarabiac, bo inni ciagle cos kupuja i brakuje nam tylko pierdolek typu wanienka i kosmetyki dla dziecka i kilka malych drobiazgow. ;-)

no to superancko, zadowolenie najwazniejsze :tak:

A ja co jakis czas dostaje od mojej ukochanej cioci i przyszlego ojca chrzestengo mojego syna prezenty. Wczoraj moja ciocia dala mi kubelek z tommy tippe na pampersy bo akurat byl na promocji, chciala kupic zestaw butelek i sterylizator z aventu a przyszly ojciec chrzestny kupil kolejne adidasy z Nike. co do adidasow to nie mam pytan bo wprawdzie sa uzywane ale i tak drogieeee :szok: a buciki sa do 3 miesiecy wiec maly pewnie zalozy je ale po domu. Dostal ochrzan za kupowanie firmowych rzeczy ale stwierdzil ze jego chrzesniak jest wart takich prezentow. I nie przegadasz im ze za duzo kupuja i rozumie ze chca cos kupic jako rodzina ale za duzo sie wykosztowywuja.
Moj maz za to stwierdzil ze bardzo dobrze bo wsumie to moglby sobie teraz zrobic dlugiiiii urlop jak juz nie ma na co zarabiac, bo inni ciagle cos kupuja i brakuje nam tylko pierdolek typu wanienka i kosmetyki dla dziecka i kilka malych drobiazgow. ;-)

Klaudia to tylko sie cieszyc ze caly czas cos dostajecie bo przynajmniej nie musicie sami tego kupowac...super...mi jeszcze nikt nic nie dal wiec ubranka musze sama kupowac!!

wkleje zdjecia ubranke ktore kupilam ale sa to zdjecia nie mojego autorstwa..jak dorwe aparat porobie je wieksze:-)

Załączniki

• Bluza 5-10-15-68.jpg
    Bluza 5-10-15-68.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 28
  • bluza bawelniana 3-6mcy GRATIS.JPG
    bluza bawelniana 3-6mcy GRATIS.JPG
    3,6 KB · Wyświetleń: 83
  • Bluza next.jpg
    Bluza next.jpg
    38,9 KB · Wyświetleń: 29
  • Butki ocieplane Tomleag 3-6.jpg
    Butki ocieplane Tomleag 3-6.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 29
  • Dres H&M polar 4-6mcy.JPG
    Dres H&M polar 4-6mcy.JPG
    24,9 KB · Wyświetleń: 30
  • kurtka zip-zap rozmiar3-6.JPG
    kurtka zip-zap rozmiar3-6.JPG
    2,9 KB · Wyświetleń: 85
  • pajac george z grzbietem 0-3m-GRATIS.JPG
    pajac george z grzbietem 0-3m-GRATIS.JPG
    3,5 KB · Wyświetleń: 85
  • pajac georgia 1.JPG
    pajac georgia 1.JPG
    3,6 KB · Wyświetleń: 83
  • spodnie cherokee 3-6mcy GRATIS.JPG
    spodnie cherokee 3-6mcy GRATIS.JPG
    4,2 KB · Wyświetleń: 86
  • pajac georgia bok.JPG
    pajac georgia bok.JPG
    3,4 KB · Wyświetleń: 84
Ostatnia edycja:
cd...
reszte dolacze jak porobie lepsze zdjecia:-)

Załączniki

• Spodnie Gap3-6mcy.JPG
    Spodnie Gap3-6mcy.JPG
    24,4 KB · Wyświetleń: 20
  • spodnie mini mode 3-6mcy.JPG
    spodnie mini mode 3-6mcy.JPG
    33,8 KB · Wyświetleń: 23
  • Spodnie St.Bernard 3-6mcy.JPG
    Spodnie St.Bernard 3-6mcy.JPG
    28,6 KB · Wyświetleń: 34
  • Sweterek next-6-9.JPG
    Sweterek next-6-9.JPG
    46,5 KB · Wyświetleń: 23
  • sweterek pickOuick i spodnie ocieplane.JPG
    sweterek pickOuick i spodnie ocieplane.JPG
    3,4 KB · Wyświetleń: 83
  • sztruksowe na bawelnie.JPG
    sztruksowe na bawelnie.JPG
    28,3 KB · Wyświetleń: 27
reklama

Dziubasek fajny bajer musi być z tej poduszki, ale już Ci to pisalam :-)

Gosia śliczne ciuszki !!!

Właśnie do pracy przyszedł przewijak i ten czerwony kombinezon na zimę.
Jedno i drugie EKSTRA !!!

Wczoraj dostałam ten kupiony na Allegro używany fotelik Maxi Cosi za 250 zł i jestem w szoku-on w ogóle nie jest zniszczony, tapicerka cudo-jakby nie była używana, po bokach na tych plastikach tylko ze dwa małe zarysowania.
Niektre modele na Allegro są strasznie wyeksplatowane i porysowane, a ten egzemplarz to mam wrażenie, że leżał szczelnie zamknięty w piwnicy :-)
Tak się cieszę ze swojego interesiku, że aż mi się dziś śnił ten fotelik-chyba mam objawy choroby psychicznej :-)

W pracy się już ze mnie śmieją, że co chwilę kurier częściej przyjeżdza do mnie niż ogólnie do firmy :-)

Do góry