reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Weri
A to ciekawe co piszesz bo ja mam wrażenie że w Ie są tańsze ubranka niż w Pl. Oczywiście można i droższe kupić jakichś firmowych marek no ale generalnie, patrząc na to że dzieciak i tak tylko kilka miesięcy będzie to nosić to wydaje mi się bezsensem inwestowanie nie wiadomo jakich pieniędzy...

Dziewczy co myślicie o zakupie już teraz odciągaczy pokarmu, sterylizatorów i podgrzewaczy do butelek i innych akcesoriów do karmienia? Ja uważam, że na to jest czas przynajmniej do momentu kiedy będe musiała zostawiac małego z kims innym. W szkole rodzenia ostrzegaja przed ściaganiem nadmiaru pokarmu bo im więcej się ściga, tym więcej sie go produkuje więc samo dziecko powinno to regulować. Więc kto wie, może do 6 miesiąca nie będe miała takiej potrzeby.

sterylizator kupiłam taki: Mikrofalowy sterylizator parowy CANPOL 2/847 A.1 (672717308) - Aukcje internetowe Allegro
w laktator wolałam też wcześniej się zaopatrzyć - Medela * LAKTATOR ELEKTRYCZNY * Mini Electric (678386231) - Aukcje internetowe Allegro
A co do podgrzewacza to dałam sobie spokój - tzn jeśli swierdzę że faktycznie potrzebuję to kupię ale wydaje mi się że garnek z gorącą wodą w zupełności wystarczy ;-)

reklama
Ola jaka masz mate edukacyjna??wklej zdjecie i jaki lezaczek do wanny??w tym sklepie dziecko co bylas wczoraj sa wozki??nie wiesz czy buzz sa tam??chcialam tam pojechac ale to dla mnie na drugim koncu miasta jest:)

podoba mi sie ten kombinezon..i jak za taka cene warto kupic tylko pamietaj ze rozmiar rozmiarowi nie rowny i ja mam kombinezon na 68...ale zawsze mozesz dokupic jakas kurteczke wieksza i jakos przemeczycie sie przez zime:-)

Kochana matę na allegro mąż kupił używaną Mamas Papas.
A leżaczek do wanienki jest taki tradycyjny plastikowy pistacjowy- ze sklepu Dziecko za 12 zł-nie mam jak foty zrobić.
Nie wiem czy byly Buzzy w Koronie, bo już kompletnie nie oglądam wózków, ale jak będę tam jeszcze to zerknę.
Tak wiem-dla Ciebie Korona to koniec swiata :-)

Który byście wolały kombinezon z tych czterech ?

Załączniki

• 1_f.jpg
    1_f.jpg
    35,1 KB · Wyświetleń: 24
  • 702552530.jpg
    702552530.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 30
  • 702552539.jpg
    702552539.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 25
  • 702552596.jpg
    702552596.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 23
  • 657465086.jpg
    657465086.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 23
Ostatnia edycja:
Zmierzyłam właśnie śpioszek, który jest niby na 0-0m, czyli 56 cm. Od dekoltu do wszycia stópki ma 46cm. O co chodzi ?? :szok:
Parę tygodni temu też się tak samo zdziwiłam :-D Chodzi o to, że rozmiar 56 jest na dzidzię o długości 56 czyli razem z nóżkami i główką. W przypadku Twojego ubranka 46 cm to jest po prostu tułów do stópek.

Wie ktoś może ile cm długości powinny mieć body w rozmiarach 56 i 62?

No to kamień z serca, bo mam 9 śpiochów i wszystkie tej długości. Zmierzyłam body. Newborn (mierzone przez środek, po plecach) ma 31cm, a 0-3m 33cm.

Kochana matę na allegro mąż kupił używaną Mamas Papas.
A leżaczek do wanienki jest taki tradycyjny plastikowy pistacjowy- ze sklepu Dziecko za 12 zł-nie mam jak foty zrobić.
Nie wiem czy byly Buzzy w Koronie, bo już kompletnie nie oglądam wózków, ale jak będę tam jeszcze to zerknę.
Tak wiem-dla Ciebie Korona to koniec swiata :-)

Który byście wolały kombinezon z tych trzech ?
Różowo-czerwony to rozmiar 62
Pomaranczowy to rozmiar 62
Zielony to rozmiar 68

a mi sie zielony i zolty podoba:-)

reklama
OOO Wrocławski ten sam gust hehe.
Ja chciałam zielony lub żółty , ale laski strasznie windują cenę na aukcjach-wysoko licytują i dupa......, dlatego kupię chyba ten czerwony w opcji KUP TETAZ.

Do góry