reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Weri poszłam Twoim śladem i podliczyłam mniej więcej wszystki koszty jakie do tej pory poniosłam związane z wyprawką dla dziecka plus jeansy ciążowe i buty płaskie dla mnie.
Większość rzeczy mam kupione i koszty to 2800 zł:szok::-(

A potrzebuję jeszcze:
- laktator
- sterylizator do butelek
- biustonosze do karmienia
- materac do łóżeczka
- kubeł na pampersy
- kombinezon na zimę dla dziecka
- pampersy, chusteczki
- majtki poporodowe, podkłady
- wkładki laktacyjne
z kombinezonem na zimę to raczej się wstrzymaj do jesieni, bo będzie większy wybór i będą tańsze, no i łatwiej będzie dobrać odpowiedni rozmiar jak już się urodzi, a na listopad lepiej kupić taki przejściowy z grubszego polarku.

reklama
z kombinezonem na zimę to raczej się wstrzymaj do jesieni, bo będzie większy wybór i będą tańsze, no i łatwiej będzie dobrać odpowiedni rozmiar jak już się urodzi, a na listopad lepiej kupić taki przejściowy z grubszego polarku.

Myslisz? :-) No zobaczymy.

No ja te 3000zl to juz ze wszystkim liczę - wraz z wózkiem i łózeczkiem, więc podobnie :tak:
W sumie też nie zastanawiałam sie jak to finansowo wyjdzie... :sorry2:

Aha :-) Myslałam , że wózek osobno liczysz :-)

Ufffffffffffff..... przeczytałam cały wątek !! :cool: Zmodyfikowałam listę zakupów, doszłam do kompromisu sama ze sobą w sprawie pieluch (w dzień tetra, na noc jednorazówki), zastanawiam się nad detektorem oddechu. No i okazało się, że właściwie to niewiele mam, a chodzenie po sklepach coraz bardziej mnie męczy i wkurza. A gdybym słuchała J. to do dzisiaj nie miałabym nic, bo oczywiście jeszcze za wcześnie na zakupy. Czuł już kopniaki córuni i co, nie wierzy, że to dziecko, myśli, że to ruchy robaczkowe moich jelit ?! :wściekła/y:

Z tym kombinezonem może być problem bo we wrześniu zazwyczaj jest już bardzo mały wybór (zimowe kolekcje już są w sklepach) ja mam taki przejściowy z grubego polaru na 62 cm i typowo zimowy na 68 cm Zuzia urodziła się pod konie wrzesnia mam nadzieje że na moją listopadową córę będą pasować

Z tym kombinezonem może być problem bo we wrześniu zazwyczaj jest już bardzo mały wybór (zimowe kolekcje już są w sklepach) ja mam taki przejściowy z grubego polaru na 62 cm i typowo zimowy na 68 cm Zuzia urodziła się pod konie wrzesnia mam nadzieje że na moją listopadową córę będą pasować
duzo zalezy od sklepó w których robi sie zakupy. W markowych rzeczywiście kolekcje zimowe sa już teraz, ale w zwyklych będa dopiero na jesieni. Ja ta właśnie zrobiłam ze starszym, bo szczerze móówiąc kupiłam jesienny, a zimowy mi jakoś wylecił z glowy, a potem nie bylo najmniejszego problemu. Nawet poszlam na spacerze do sklepu i przymierzyłam kubusiowi kombinezonik, który chcialam kupić.

Oj nie wiem z tym kombinezonem. Ja mam na 62 i jest dosyć mały, a wiadomo ze taki noworodek to musi miec kilka warstw ubran pod spodem, no i ciezko go ubrac w taki kombinezon (w sensie wygiąć rączki itp.). Jakbym miała kupować to bym chyba sie zdecydowała na 68 tylko zwracała uwage zeby nie był znowu zbyt wielki bo wiadomo jak z tymi rozmiarówkami bywa:baffled: Bo to nawet dłużej wystarczy, zawsze mozna troszke podwinąć rękawki. A z tym przejsciowym to tez mam mieszane uczucia, bo pamiętam jak w zeszłym roku szliśmy na Zaduszki to w zimowych ubraniach a moją Zuzie opatuliłam ze wszystkich stron tak zimno było. Zawsze mozna troche cieniej ubrac pod spodem albo lżejszym kocykiem przykryc.:tak: Tak mi sie wydaje, chociaz nie wiem bo ja mam letnie dziecko i zupełnie nie wyobrażam sobie tej zimowej aury przy narodzinach i pierwszych spacerach...

Kikolek - kupujesz jednak podwójny wózek??
Olica - daj znać jak posciel do wozka, czy nie jest sztywna

Dziewczyny, co sądzicie o tym łózeczku
http://www.allegro.pl/item688971037_kojec_lozeczko_sun_max_6_kolorow_ceny_hurtowe.html kolor w paski
troche za duzo bajerów ale mi zależy na tej półeczce i przewijaku (w nocy sie przyda), planuje go uzywac około roku, moze macie jakies doswiadczenia z nim, np czys sie nie rozpadnie zaraz...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry