reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

A ja dziś dostałam dla synka w prezencie od mojej mamy firankę z Kubusiem Puchatkiem do jego pokoiku i dywan, ale dywan jest kremowo-rudo-zielony z tej długiej puszystej wełny:-) śliczny i milusi. Jak wszystko wsadzę do pokoiku to zrobię fotkę i umieszczę na forum. Już nie mogę się doczekać, bo remont prawie zakończony, teraz tylko sprzątamy i przenosimy się na swoje :tak::-)

reklama
Jak wcześniej pisałam kupiliśmy w hurtowni juz jakiś czas temu wózek X-LANDER XA 2008 ZIELONY (głęboko-spacerowy) za 1199 zł.

A teraz dokupiłam na Allegro używany fotelik Maxi-Cosi Cabrio-Fix za 250 zł.
Odbiór osobisty, bo akurat mąż jest w Wawie w delegacji.

Cieszę się bo wyszło na to, że cały wózek X Lander XA (3w1) wyniósł nas tylko 1450 zł !!!!:tak::-):-D

Oto fotka fotelika (gratis babka dołączyła pałąk z wiszącymi zabawkami) :-)

Załączniki

• 702637012.jpg
    702637012.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnia edycja:
A ja dziś dostałam dla synka w prezencie od mojej mamy firankę z Kubusiem Puchatkiem do jego pokoiku i dywan, ale dywan jest kremowo-rudo-zielony z tej długiej puszystej wełny:-) śliczny i milusi. Jak wszystko wsadzę do pokoiku to zrobię fotkę i umieszczę na forum. Już nie mogę się doczekać, bo remont prawie zakończony, teraz tylko sprzątamy i przenosimy się na swoje :tak::-)

Madzia a jaki dywan dostalas z jakims motywem??nie moge sie doczekac zdjec:-)

Klaudia super ciuszki:-)szalejesz hehe:-)

Kilolek super komplecik i naklejki

kilolek rewelacyjny ten komplecik...
dzięki :-) ja generalnie nie kupuję takich rzeczy, bo wydaje mi się, ze w nich dzieciaczkowi niewygodnie. Raczej jestem zwolenniczką śpioszków i pajacyków ale fajnie jest mieć coś takiego na specjalną okazję np. na święta. Ciesza oko ;-)

A ja ostatnio wybrałam się na zakupki po hurtowniach w Białymstoku. I a propos ciuszków mam do Was kochane pytanko - do jakiego mniej więcej okresu starczają rozmiary 56, 62 i 68. Ja kupiłam sporo tych 56, chociaż ciągle słyszę od mamy i teściowej, że na pewno okażą się za małe dla dziecka... Jaki rozmiar nosi niemowlak jak ma ok 1,5 miesiąca - jeszcze 62? Pytam bo kupiłam ubranko do chrztu i liczę się z tym, że chrzest odbędzie się może na Boże Narodzenie, ale jeśli nie, to czy jeśli ubranko ma przedział od 62 do 68 to 3-miesięczna dzidzia jeszcze się w nie zmieści?

Mam z tymi rozmiarami naprawdę duży kłopot i byłabym wdzięczna za zbliżone namiary :)

reklama
W mojej książce przy siatkach centylowych sa takie dane:
0-3 miesiące: 60 cm, waga do 4,5 kg
3-6 miesięcy: 70 cm, waga do 6,5 kg
6-12 miesięcy: 80 cm, waga do 8,5 kg

Do góry