reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

gie-oska Kopiliśmy farbę z Dulux "francuska lilia" oto link do koloru, ale na żywo wygląda znacznie lepiej, jak pokoik będzie pomalowany do końca i urządzony to wkleję fotki: Dulux Polska - Kolory
Z tym, że te dywany są małe:-( bo tylko 100/160, jak nie kupię gdzieś na mieście innego większego, to zamówię ten na allegro z Puchatkiem.

Pytałaś o pralki, te w wersji pomniejszonej, tez takiej szukam, bo zależy mi na wąskiej z wsadem z przodu, w domu u moich rodziców jest Whirlpool, ale ta duża i mogę Ci tą firmę polecić, bo jest rewelacyjna, oszczędna i ładna:tak:
To link do sklepu, który jest też w Oleśnicy, można zakupy robić przez internet, jest nie drogo i ceny można negocjować: "Kajt" - AGD/RTV

czyli wszystkie 4 sciany masz pomalowane na ta francuska lilie??ja dla Mai tez mam farby dulux wczoraj kupione...dywany z tweety 100na100chyba w kastoranie bly za 100zl a w Konforcie z puchatkiej juz za 300.. wiec wg mnie co dzieciece to drozsze...mi akurat pasuje wymiar tych dywanow z allegro bo wiekszych nie chce tylko ciekawe jakie one grube sa??Ty tez bedziesz pralme z whirpolla kupowac?

Royankka mi lekarka zabronila czytam net np o wycieku wod plodowych uduszeniu pepowina bo tylko niepotrzebnie sie o tym mysli i denerwuje...niestety te uduszenia to chyba robi sie z dnia na dzien albo z godz na godz wiec ciezko temu zaradzic...a moze stetoskop taki jak lekarze maja lepiej tetno lapie??Bura taki uzywala do tetna corek...

reklama
ja miałam pożyczony stetoskop od kuzyna W (jest lekarzem) i było dobrze słychać serduszko tylko nie pamiętam od ktorego tygodnia :baffled:
teraz też sobie pożyczę fajna sprawa tak sobie posłuchać

oj Royannka po co my czytamy takie rzeczy??Ty wyczylalas to na onecie ja to widzialam w zeszlym tyg w filmie i cala zestresowala on tamtej pory chodzilam ale na usg wszystko ok bylo...jakmyslisz do jakiego tyg dziecko jest zagrozone obwinieciem sie pepowina wokolo szyji??
chyba do samego końca. /moja mama mówi, ze czuła jak mój brat się strasznie wierci dzień przed porodem i był właśnie owinięty pępowiną. Przypuszcza, ze właśnie wtedy się oplatał.
Ale chyba najczęściej się plątują jak się przekręcają głową w dół. Chociaz nie wiem czy juz w trakcie porodu nie moga się jeszcze zaplątać.

chyba do samego końca. /moja mama mówi, ze czuła jak mój brat się strasznie wierci dzień przed porodem i był właśnie owinięty pępowiną. Przypuszcza, ze właśnie wtedy się oplatał.
Ale chyba najczęściej się plątują jak się przekręcają głową w dół. Chociaz nie wiem czy juz w trakcie porodu nie moga się jeszcze zaplątać.
Moje drogie
Nie chodzi o to żeby się nakręcać ale prawda jest taka, że trzeba byc czujnym...
Pamiętacie? Pisałam już kiedyś - kuzynka mojego Ł w 7m-cu straciła dziecko bo właśnie pępowiną się owinęło...

gie-oska chciałabym, bo jest wypróbowana i programator ma łatwy ;-), a z Whirlpool można kupić u nich w fabryce na Psim Polu podobno taniej. Nie byłam tam, nie sprawdzałam, ale jak jesteś z Wrocławia i masz czas, to możesz sobie sprawdzić, zadzwonić do nich zapytać.
Ja szukam trochę większego dywanu, bo pokoik jest dość duży i chciałabym, żeby dziecko miało na czym raczkować czy się bawić, pod dywanem mamy parkiet drewniany, ładny jasny:-)

gie-oska chciałabym, bo jest wypróbowana i programator ma łatwy ;-), a z Whirlpool można kupić u nich w fabryce na Psim Polu podobno taniej. Nie byłam tam, nie sprawdzałam, ale jak jesteś z Wrocławia i masz czas, to możesz sobie sprawdzić, zadzwonić do nich zapytać.
Ja szukam trochę większego dywanu, bo pokoik jest dość duży i chciałabym, żeby dziecko miało na czym raczkować czy się bawić, pod dywanem mamy parkiet drewniany, ładny jasny:-)

dzieki za cynk z tymi pralkami..mojego m kolezanka pracuje w tym whirpoolu na Psim Polu...a nie wiesz czy whirpool robi pralki slim czyli te ciensze niz normalne i ladowane od frontu!!
Jakiego rozmiaru dywanu szukasz??i jak duzy pokoik bedzie mial synek??cala podloge macie w parkiecie??

Ja w końcu się przełamałam i rozpoczęłam zakupki dla Mluszka :-D Pierwszy zakup to łóżeczko :-) Byli u nas znajomi z 9 miesięcznym szkrabem i stwierdziliśmy z mężem, że skoro przyjeżdzają na kilka dni, to bez sensu żeby mały się męczył z rodzicami na materacu (nasz drugi pokój nie jset do końca umeblowany ) Łóżeczko przeszło chrzest bojowy, Szkrab był zachwycony pozytywką i wiszacymi maskotkami :-) Mam nadzieję, że Nasz Maluch również podzieli jego zdanie:-D

Lekarz (specjalista do spraw wad płodu) powiedział mi dzisiaj, że dziecko w brzuchu może się owijać pępowiną jak mu się podoba, problem może (ale nie musi) być dopiero przy porodzie. A zawinąć może się w każdej chwili.

reklama
co do pepowiny... wiem ze w wiekszosci Was to nie uspokoi... ale kiedys w Ostrym dyzurze byl taki odcinek ze wlasnie glownym bohaterom chyba w 7,8 lub 9 miesiacu bobas umarl bo sie obwiazal pepowina...i bylo pokazane ze niestety jak tak ma byc to nic temu nie zapobiegnie... po prostu tak bylo pisane i nic nie dalo sie zrobic... obojetnie kim sie jest i jakich sie ma lekarzy... takze ja w ten sposob sobie to tlumacze... co ma byc bedzie i nie panikuje... bo sa rzeczy niezalezne calkowicie od nas....

teraz wroce do przyjemniejszego tematu : zakupy :)
wczoraj nabylam w Fashion House w skepie drewexu DREWEX PLED WELUROWY konik 70x100 /zielony/ (688515285) - Aukcje internetowe Allegro za 28 bedzie ladnie pasowac do zielonego Xlanderka :)

oraz DREWEX ogromne okrycie kąpielowe 100x100cm WZORY! (685930067) - Aukcje internetowe Allegro pozycja 12 my zaplacilismy 25zl w kremie ale z helikopterkiem (gat II byl po 20zl)

posciel safari 3 el. byla tez w cenie chyba ponizej czy kolo 100zl.. ale akurat wykupili... wiec zamowimy chyba...

mam juz jeden reczniczek ale te z drewexu sa o niebo lepsze, jak tamten pierwszy mial wkladana tekturke aby grubo wygladac... tak tez z drewexu sa wlasnie takie grube... i zastanawiam sie czy nie dokupic sobie jeszcze dwoch, aby latwiej mi z praniem szlo... a sa na prawde milusie w dotyku, gruba bawelna i pisze na nich ze sluzyc moga do 3 roku zycia...

Do góry