reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
Klaudzia zazdroszcze mozliwosci kupowania na angielskim ebayu! w irlandii niestety jestesmy podlaczeni pod angielski, bo jakos tutaj ludzie nie kwapia sie do sprzedawania na ebayu i niestety jak cos mi sie spodoba to przesylka do nas kosztuje tyle, ze lepiej juz isc do sklepu! Zaczelam juz za polskim allegro tesknic :-) ale trudno trzeba sie jakos odnalezc w irlandzkiej rzeczywistosci :happy:

nie sądzę, bo nawet mojego serca nie było slychać a ono przeciez bije duzo głosniej.
kilolek zrobiłaś już z tą przesyłką??
a wiesz tak sobie pomyślałam ... bo jak raz nie posmarowałam brzucha tym żelem to też nic nie słyszałam...
może też nie miąłaś posmarowanego i nie było słychać...
nie chcę obrażać ani nic sugerować ... no ale możliwość jest ze się zagapiłaś i zapomniałaś np....

doświadczone mamusie wiem, że to pytanie już gdzieś tu było, ale nie mogę znaleźć, a mam problem odnośnie tego ile body, śpioszków, kaftaników itp rozmiaru 56 kupić ? mniejszego nie kupuję, bo najwyżej, jak dzidzia będzie malutka, to mama bądź mąż dokupią, ale tego 56 nie wiem ile? takie małe dziecko chyba często się przebiera? a z drugiej strony to dość szybko rosnie.nie chcę przesadzić w jedną bądź drugą stronę, dlatego będę wdzięczna za jakieś instrukcje :-)

Klaudzia zazdroszcze mozliwosci kupowania na angielskim ebayu! w irlandii niestety jestesmy podlaczeni pod angielski, bo jakos tutaj ludzie nie kwapia sie do sprzedawania na ebayu i niestety jak cos mi sie spodoba to przesylka do nas kosztuje tyle, ze lepiej juz isc do sklepu! Zaczelam juz za polskim allegro tesknic :-) ale trudno trzeba sie jakos odnalezc w irlandzkiej rzeczywistosci :happy:

Lena ja nieraz widze rzeczy z irlandii. Teraz chcialam tez licytowac fotelik maxi cosi, ale trzeba odebrac osobiscie w galway tam gdzie mieszka Mary wiec dla mnie to za daleko a nie maja mozliwosci wysylki, wiec jezeli jestes nim zainteresowana to moge Ci podeslac linka. a jak cos kupujesz a chcialabys tylko z irlandii to gdy wpiszesz juz co wyszukujesz i pojawi ci sie lista wszystkich rzeczy to po lewej stronie na dole w opcjach jest funkcja "DISTANCE" tam wpisujesz swoj kod pocztowy i ustalasz do ilu mil do sprzedawcy chcesz cos kupic. :-) wtedy pokaza ci sie opcje tylko w tym rejonie jaki chcesz :) mam nadzieje ze troszke pomoglam :-)

A ja chwale sie juz ze wygralam fotelik Maxi cosi cabrio fix, uzywany ale w bardzo dobrym stanie, nigdy nie bral udzialu w zadnym wypadku (to niestety moge wierzyc tylko na slowo) za niecale 28 funtow czyli okolo 130zl razem z przesylka :-) wklejam zdjecie fotelika i zdjecie przewijaka ktory kupilam wczoraj, zdjecia sa robione przez wlascicieli. :-)

Załączniki

• maxi cosi.JPG
    maxi cosi.JPG
    23,3 KB · Wyświetleń: 46
  • przewijak.JPG
    przewijak.JPG
    13,4 KB · Wyświetleń: 48
Lena ja nieraz widze rzeczy z irlandii. Teraz chcialam tez licytowac fotelik maxi cosi, ale trzeba odebrac osobiscie w galway tam gdzie mieszka Mary wiec dla mnie to za daleko a nie maja mozliwosci wysylki, wiec jezeli jestes nim zainteresowana to moge Ci podeslac linka. a jak cos kupujesz a chcialabys tylko z irlandii to gdy wpiszesz juz co wyszukujesz i pojawi ci sie lista wszystkich rzeczy to po lewej stronie na dole w opcjach jest funkcja "DISTANCE" tam wpisujesz swoj kod pocztowy i ustalasz do ilu mil do sprzedawcy chcesz cos kupic. :-) wtedy pokaza ci sie opcje tylko w tym rejonie jaki chcesz :) mam nadzieje ze troszke pomoglam :-)

A ja chwale sie juz ze wygralam fotelik Maxi cosi cabrio fix, uzywany ale w bardzo dobrym stanie, nigdy nie bral udzialu w zadnym wypadku (to niestety moge wierzyc tylko na slowo) za niecale 28 funtow czyli okolo 130zl razem z przesylka :-) wklejam zdjecie fotelika i zdjecie przewijaka ktory kupilam wczoraj, zdjecia sa robione przez wlascicieli. :-)

Klaudia super kolorek maxi cosi wybralas:-)i faktycznie tanio..przewijak mi sie bardzo podoba..pewnie tez grosze kosztowal..no i pasuje Ci do lozeczka:-)

Klaudia super kolorek maxi cosi wybralas:-)i faktycznie tanio..przewijak mi sie bardzo podoba..pewnie tez grosze kosztowal..no i pasuje Ci do lozeczka:-)

hihi dziekuje. Wlasnie dlatego wybralam ten przewijak hehehe, wsumie to kosztowal 40 funtow, ale nowki stoja po 150funtow wiec sie oplacalo, a jest dosc duzy, pozniej moge wykorzystac na polke na zabawki i jakies pierdolki albo sprzedac bo napewno znajdzie sie kupiec, wiec nic straconego. tylko kolor jest taki bardziej kremowy niz bialy i troche mnie to drazni, musze pomyslec gdzie go wstawic zeby sie nie gryzl z bialymi meblami hehehe glupek ze mnie, wszystko musi byc perfekcyjne

lena ja kupuję na allegro do domu rodziców a później jak jest lekkie to mama mi pocztą przesyła (tak jak przesłała mi urządzenie do podsłuchu serduszka i pilekuszki tetrowe)
a teraz wózek i łóżeczko będzie mi wysyłała pocztą kurierską DPD i tak jest że za przesyłkę do 30kg płacisz 44 e....
tyle będzieważył wózek więc jak łóżeczko dołożę to wyniesie mnie ok 70e....:tak:

Kilolek wlasnie dlatego na angielskim ebayu jest tak ze kupujacy gdy wystawi negatywa sprzedawca nie ma mozliwosci oddania takiego komentarza. Ja ostatnio wystawilam negatywa facetowi ktory sprzedal mi zele do paznokci ktore mozna bylo zdzierac paznokciem jak wosk od swieczki, byly poniszczone i mialam wrazenie ze byly wczesniej uzywane. Od razu dostalam kase z powrotem.
no ebay dużo lepszy. Z angielskigo nie kożystałam ale z amerykańskiego bardzo dużo i różnica między ebayem a allegro ogromna.

kilolek zrobiłaś już z tą przesyłką??
a wiesz tak sobie pomyślałam ... bo jak raz nie posmarowałam brzucha tym żelem to też nic nie słyszałam...
może też nie miąłaś posmarowanego i nie było słychać...
nie chcę obrażać ani nic sugerować ... no ale możliwość jest ze się zagapiłaś i zapomniałaś np....
hahahha ja się nie obrażam :-) zwłaszcza, ze po ciązy strasznie nierozgarnięta jestem. Moje zdanie jest takie: dziewczynki odbieraja matkom urodę, a chlopcy rozum!!! Ale nie. W instrukcji było wyrraźnie napisane, ze nei wymaga żelu, a wręcz, ze nie można stosować. Bo to nie jest taki aparat jak mają lekarze typu "maluutkie usg" ("doplerowski" to się chyba nazywa tak? albo cos pokręciłam) tylko stetoskopowy dlatego jest taki tani. Czyli na dorą sprawę zwykły stetoskop byłby lepszy.

hihi dziekuje. Wlasnie dlatego wybralam ten przewijak hehehe, wsumie to kosztowal 40 funtow, ale nowki stoja po 150funtow wiec sie oplacalo, a jest dosc duzy, pozniej moge wykorzystac na polke na zabawki i jakies pierdolki albo sprzedac bo napewno znajdzie sie kupiec, wiec nic straconego. tylko kolor jest taki bardziej kremowy niz bialy i troche mnie to drazni, musze pomyslec gdzie go wstawic zeby sie nie gryzl z bialymi meblami hehehe glupek ze mnie, wszystko musi byc perfekcyjne
a moze przemalowac na biało?

reklama
bo mój aparat jest z wyglądu taki sam jak Twój... więc i pomyśląłam że tak samo będzie działał...
nie patrzyłam jak działa Twój... ale pamiętam że w zestawie miałam właśnie gratis ten żel do usg.....
i z żelem działa perfect a bez żelu ciężko było cokolwiek usłyszeć....:sorry:

Do góry