reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Na to forum dołączyłam całkiem niedawno i przepraszam, że nie przeczytałam jeszcze wszystkiego. Mam takie pytanko i wiem, że może już o tym było :-( ale kto pyta nie błądzi.
Zaczęłam kupować już ciuszki dla Maleństwa i wiem, że wszystkie trzeba wyprać i tu mam dwie różne opinie na temat w czym. Moje znajome twierdzą,że w specjalnych proszkach dla niemowląt, np. Dzidziuś, a położna twierdzi, że trzeba prać od początku w normalnym proszku dobrej jakości i dopiero jak Maluszkowi będzie się coś działo to zmienić na specjalne. Ponoć używając specjalnych preparatów od początku przyzwyczja się skórę dziecka do łagodnych rzeczy i później ma ono problem z przejściem na zwyczajne proszki. Pojawiają się alergie.
Co o tym myślicie?

reklama
myślę tak jak twoja położna...
ja chyba będę prała w zwykłym proszku ale dodawać będę płynu do płukania z niemowlakiem na obrazku....:tak:
muszę jeszcze się dowiedzieć jak robiła moja siostra i bratowa...
bo też słyszałam historię że dziecko nawet już ak było starsze i możnabyło zmieniać proszek to miało alergię....:sorry:

Kilolek jedzcie z tesciem puki tam sa.... A jak to nie podziala to tego samego dnia napisz pismo i wyslij nie tylko mailem ale i listem poleconym ze zadasz zwrotu pieniedzy w innym przypadku zawiadomisz policje.. itd....
w piewszej kolejności powiadomie alegro. Dam i jeszcze dobę. Licze na to, z emoż epo tym telefonie cos się ruszy. Jakby to ode mnie zależalo to już bym tam była, ale tak to jest jak sie nie ma auta.

można powiadomić allegro oni też zajmują się takimi sprawami nawet chyba do jakiejś kwoty zwracają pieniądze
:tak:

a wracajac do materaca rozumiem ze grubosc nie ma az takiego znaczenia....
chyba nie... ale pewności nie mam :baffled: ale coraz bardziej mi się podobają te materace i chyba obu chłopakom kupie takie same.

Na to forum dołączyłam całkiem niedawno i przepraszam, że nie przeczytałam jeszcze wszystkiego. Mam takie pytanko i wiem, że może już o tym było :-( ale kto pyta nie błądzi.
Zaczęłam kupować już ciuszki dla Maleństwa i wiem, że wszystkie trzeba wyprać i tu mam dwie różne opinie na temat w czym. Moje znajome twierdzą,że w specjalnych proszkach dla niemowląt, np. Dzidziuś, a położna twierdzi, że trzeba prać od początku w normalnym proszku dobrej jakości i dopiero jak Maluszkowi będzie się coś działo to zmienić na specjalne. Ponoć używając specjalnych preparatów od początku przyzwyczja się skórę dziecka do łagodnych rzeczy i później ma ono problem z przejściem na zwyczajne proszki. Pojawiają się alergie.
Co o tym myślicie?

Ja dość długo prałam w Jelpie i teraz chyba też nie będę ryzykować wydaje mi sie że zwykłe proszki są za "ostre" dla noworodków i pomijając alergie mogą wywoływać podrażnienia ...nie miałam żadnych problemów po przejściu na zwykły proszek

Co o tym myślicie?
hmmm to w sumie brzmi logicznie co mówi ta położna ale ja bym się chyba bała. Ja od poczatku prałam w bobasie, który z reszta dopiera wszystk duzo lepiej niż proszki dla dorosłych np persil czy vizir. Musze go używac do tej pory, bo mały ma atopowe zapalenie skóry ale na pewno nie od proszku. Kilka razy próbowałam wprowadzić zwykły proszek ale zaraz była wysypka. Myslę, ze jak nie ma przeciwskazac alergicznych w wywiadzie tzn jak żadne z rodziców nie ma alergi to można w zwykłym prać. My niestety oboje jestesmy alergikami, więc i tak były małe szanse. a moze uupać na wszelki wypadek kilka w dziecięcym? W razie gdyby jednak uczulił?

Kilolek ja straszny alergik - maz astmatyk... zakladam ze na 90% bobas niestety bedzie obciazony... zastanawiam sie nad oczyszczaczem powietrza... do sypialni... sharpa :( na razie wywiad probuje przeprowadzic... uzywal ktos moze? lub cos slyszal?

hahaha!!!!! jjednak mam dar przekonywania!!! Dostałam zwrotnego maila od tych od detektora!!! Niby dziś wysłali pieniądze! No zobaczymy. Ale już nic od nich nie kupię :no:

Kilolek ja straszny alergik - maz astmatyk... zakladam ze na 90% bobas niestety bedzie obciazony... zastanawiam sie nad oczyszczaczem powietrza... do sypialni... sharpa :( na razie wywiad probuje przeprowadzic... uzywal ktos moze? lub cos slyszal?
ja słyszalam. Jak byłam z małym w szpitalu na zapalenie płuc to lekarze kazali nawizac powietrze ale absolutnie zabraniali tych oczyszczaczy i nawilżaczy, bo to strasznie rozprzestrzenia grzyby. Z drugiej strony wiem, ze badzo wiele mam je sobie chwali

ja słyszalam. Jak byłam z małym w szpitalu na zapalenie płuc to lekarze kazali nawizac powietrze ale absolutnie zabraniali tych oczyszczaczy i nawilżaczy, bo to strasznie rozprzestrzenia grzyby. Z drugiej strony wiem, ze badzo wiele mam je sobie chwali

kurcze a ja znowu slyszalam ze zadnych nawilzaczy :|
i badz tu madry :szok:

reklama
Do góry