madziek
listopadówka 2009 :)
A ja szukałam bez skutecznie pamiętnik ciąży na allegro:-( taki w którym mogłabym pisać co czuję, jak się czuję, wklejać zdjęcia itp..... Może widziałyście coś takiego???
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
co do Ziajki to ja też kupiałam i właśnie zaczęłam stosować, a co do oliwki J&J TO mi strasznie wysuszała skórę i przestałam jej używać. Miałam kupić Mustelle ale jak usłyszam że jeśli będą miały powstać rozstępy to i tak powstaną. Ważne żeby natłuszczać i masować skórę ) Jak często smarujecie brzuszki??
A ja szukałam bez skutecznie pamiętnik ciąży na allegro:-( taki w którym mogłabym pisać co czuję, jak się czuję, wklejać zdjęcia itp..... Może widziałyście coś takiego???
Widzialam w katalogu KDC! Chyba ok 49zl! to katalog z ksiazkami. jest tez strona internetowa, chyba Książki, Księgarnia Internetowa - Sklep Internetowy, tania książka - KDC.pl
ja mam takie pudełko i mam w nim test ciązowy, zasuszoną pępowinkę, pierwsze obcięte wloski, pamiatki z chrztu, pierwsze skarpeteczki, gazetę z ogłoszeniem o narodzinach Kubusia itp.witajcie mamusienki:-)a ja wpadlam wieczorem na pomysl...wsumie nie jest on niczym nowym,ale stwierdzilam ze fajnie by bylo kupic jakis maly kuferek i wkladac do niego rozne pierwsze pamiatki juz z czasu ciazypierwsze zdjatko jakie dostalam...moze napisac jakis liscik jak sie czuje albo jakie mam zachcianki...nawet i pierwsze wymyslone imiona dla niuniusia....potem jak sie dzidzia urodzi...to pierwszy loczek wlosow,ktory ostrzyge...zabek..itp...ot..to taki moj pomysl,bo szczerze mowiac juz zapomnialam jak to bylo gdy bylam w ciazy....a taka ktuszyka jak urosnie,bedzie miala super pamiatke,od samego poczatku jak juz jest w brzusiu:-)
szkoda ze ja takiej nie mialam...mam jedynie zdjecia,jak my wszyscy i to wszystko,niestety moja mama juz dawno odeszla a teraz gdy pytam ojca,to nie potrafi mi odpowiedziec na moje pytania..jaka bylam,na co chorowalam itp....stad moj pomysl..co o tym sadzicie...nie za wczesnie na takie pamiatki???:-)
ja takich śpiworków jeszcze do niedawna używałam do spaniaZ tymi pamiatkami to super pomysl!!! Ja nie o wszystkim pamietalam przy synku...zapomnialam o wloskach...I musze kartonik kupic, bo wszystko trzymam w siateczce.
Co do ubranek, ja synka od samego urodzenia ubieralam w body i nie mialam z tym problemow, a na to najczesciej pajacyk i to wszystko. Pajacyk mocno rozpinany i nie bylo problemow z przebieraniem. Kafataniki rzadziej i spioszki. A wlasnie spioszki dokupowalam mniejesze, bo jak pisalyscie-dwie nozki ladowaly w jednej nogwce i maly sie wsciekal, ze ma ograniczone ruchy! Teraz zastanawiam sie, czy nie zainwestowac w takie spiworki bez nozek, zaokraglone...Wiecie oco mo chodzi? Niuni bedzie cieplo a bedzie miala swobode ruchow...Jak myslicie?
Dla siebie w zeszlym tygodniu ukpilam krem przeciw rozstepom Zajka mamama, firmy Zaja. W pierwszej ciazy sprawdzil mi sie znakomicie! Fakt, ze duzo nie przytylam, bo ok 10kg, ale brzuszek mi niezle na koniec do przodu wypchalo, a ani jednego rozstepu nie mialam! I nie jest drogi! ok 14-16zl. Zajke stosowalam glownie rano i w goretsze dni, a na noc i w dni chlodniejsze uzywalam(teraz zreszta tez)oliwki w zelu Jonson&Jonson kwiatowa swiezosc(pomaranczowa)-uwielbiam ten zapach!!!
ja takich śpiworków jeszcze do niedawna używałam do spania
Royanka fajny ten album co dalas ale drogi jak dla mnie...poza tym ja mam slomiany zapal i pewnie po pewnym czasie przestalabym go uzupelniac