reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

A ja szukałam bez skutecznie pamiętnik ciąży na allegro:-( taki w którym mogłabym pisać co czuję, jak się czuję, wklejać zdjęcia itp..... Może widziałyście coś takiego???

reklama
co do Ziajki to ja też kupiałam i właśnie zaczęłam stosować, a co do oliwki J&J TO mi strasznie wysuszała skórę i przestałam jej używać. Miałam kupić Mustelle ale jak usłyszam że jeśli będą miały powstać rozstępy to i tak powstaną. Ważne żeby natłuszczać i masować skórę :)) Jak często smarujecie brzuszki??

Ja na 100% raz dziennie, wieczorkiem po kapieli, ale czesto rowniez rano:-)

A ja szukałam bez skutecznie pamiętnik ciąży na allegro:-( taki w którym mogłabym pisać co czuję, jak się czuję, wklejać zdjęcia itp..... Może widziałyście coś takiego???

wiesz ja szukalamm na necie tez czegos takiego i nie ma tylko jest np 1 roczek itp ale wpadlam na pomysl ze kupie piekny album i sama bede pisala tam tez wkleje zdjecia z usg test i wszystkie pamiatki
Śliczny niebieski DZIECIĘCY album na 200 10x15 (631912683) - Aukcje internetowe Allegro cos takiego badz podobne :) a pozniej jak bedzie maluch na swiecie uzupełnie zdjeciami i pamiatkami do konca i bedzie mial :)

witajcie mamusienki:-)a ja wpadlam wieczorem na pomysl...wsumie nie jest on niczym nowym,ale stwierdzilam ze fajnie by bylo kupic jakis maly kuferek i wkladac do niego rozne pierwsze pamiatki juz z czasu ciazy:tak:pierwsze zdjatko jakie dostalam...moze napisac jakis liscik jak sie czuje albo jakie mam zachcianki...nawet i pierwsze wymyslone imiona dla niuniusia....:-Dpotem jak sie dzidzia urodzi...to pierwszy loczek wlosow,ktory ostrzyge...zabek..itp...ot..to taki moj pomysl,bo szczerze mowiac juz zapomnialam jak to bylo gdy bylam w ciazy....a taka ktuszyka jak urosnie,bedzie miala super pamiatke,od samego poczatku jak juz jest w brzusiu:-)
szkoda ze ja takiej nie mialam...mam jedynie zdjecia,jak my wszyscy i to wszystko,niestety moja mama juz dawno odeszla a teraz gdy pytam ojca,to nie potrafi mi odpowiedziec na moje pytania..jaka bylam,na co chorowalam itp....stad moj pomysl..co o tym sadzicie...nie za wczesnie na takie pamiatki???:-)
ja mam takie pudełko i mam w nim test ciązowy, zasuszoną pępowinkę, pierwsze obcięte wloski, pamiatki z chrztu, pierwsze skarpeteczki, gazetę z ogłoszeniem o narodzinach Kubusia itp.
A pamiętnik ciązy polecam internetowy! Jest taki fajny portal dla rodziców www.Benc.pl Który miałam przyjemnośc testować i jest tam trochę moich pomysłów. Właśnie na tym portalu można zalożyć bardzo prosty pamiętnik dziecka i ciązy. Wkleja się zdzjęcia, daje wpisy, prowadzi książeczkę zdrowia, kalendarz zabkowania, jak wprowadzamy wagę i wzrost dziecka to sama nam sie tworzy siatka centylowa i liinia przyrostu. I co najważniejsze nie każdy może to wejśc i obejrzeć. Trzeba wysłać znajomemu zaproszenie na maila i tylko zaproszone osoby mają możliwośc wglądu w pamiętnik. Do tego możecie część wpisów zastrzec tylko dla rodziny, bo może nie chcecie, żeby kolega z pracy wiedział, ze macie rozwarcie itp... Jesli jesteście zainteresowane jak to wygląda od środka to ppodajcie maila to Was zaprosze do swoich znajomych i zobaczycie sobie mój pamiętnik dziecka i ciązy.
Z tymi pamiatkami to super pomysl!!! Ja nie o wszystkim pamietalam przy synku...zapomnialam o wloskach...I musze kartonik kupic, bo wszystko trzymam w siateczce.

Co do ubranek, ja synka od samego urodzenia ubieralam w body i nie mialam z tym problemow, a na to najczesciej pajacyk i to wszystko. Pajacyk mocno rozpinany i nie bylo problemow z przebieraniem. Kafataniki rzadziej i spioszki. A wlasnie spioszki dokupowalam mniejesze, bo jak pisalyscie-dwie nozki ladowaly w jednej nogwce i maly sie wsciekal, ze ma ograniczone ruchy! Teraz zastanawiam sie, czy nie zainwestowac w takie spiworki bez nozek, zaokraglone...Wiecie oco mo chodzi? Niuni bedzie cieplo a bedzie miala swobode ruchow...Jak myslicie?

Dla siebie w zeszlym tygodniu ukpilam krem przeciw rozstepom Zajka mamama, firmy Zaja. W pierwszej ciazy sprawdzil mi sie znakomicie! Fakt, ze duzo nie przytylam, bo ok 10kg, ale brzuszek mi niezle na koniec do przodu wypchalo, a ani jednego rozstepu nie mialam! I nie jest drogi! ok 14-16zl. Zajke stosowalam glownie rano i w goretsze dni, a na noc i w dni chlodniejsze uzywalam(teraz zreszta tez)oliwki w zelu Jonson&Jonson kwiatowa swiezosc(pomaranczowa)-uwielbiam ten zapach!!!
ja takich śpiworków jeszcze do niedawna używałam do spania

ja takich śpiworków jeszcze do niedawna używałam do spania

Ja takie spiworki dostalam jak Macius mial juz prawie 5 miesiecy i w dodatku byly na wieksze dzieci. I jak zapakowalam Maciejka w spiworek to taka jazde mi urzadzil, ze hej! Wsciekl sie, ze nie chce i koniec. Mysle, ze dlatego, ze nie byl od malenkiego nauczony i przyzwyczajony:tak:

ja tez chyba sie zdecyduje na taki spiworek bez nozek bo moja Maja sie ciegle odkrywala przez co spala niespokojnie i teraz nie chce aby drugi bobas marzl w nocy!!

Royanka fajny ten album co dalas ale drogi jak dla mnie...poza tym ja mam slomiany zapal i pewnie po pewnym czasie przestalabym go uzupelniac:p

reklama
Royanka fajny ten album co dalas ale drogi jak dla mnie...poza tym ja mam slomiany zapal i pewnie po pewnym czasie przestalabym go uzupelniac:p

Ja tez go nie kupuje, bo jest drogi i tez mam slomiany zapal! A najwazniesze informacjie zapisuje w kalendarzyku kieszonkowym:tak:Z Maciem tez tak mialam i mam taki kalendarzyk. Po prostu, inf kiedy do gin, jakie wyniki, kiedy ruchy jaka waga. I to mi wystarcza:-D a pamiatka jest:-)

Do góry