reklama
mój to nawet wypychał nóżki między zatrzaskami jak miał spioszki zapinane w kroczku, więc nózki były gołe, a nogawki wisiały:-)
Dokładnie Mi to nawet te zatrzaski sie nie przydawaly na poczatku bo lepiej mi bylo zdejmowac spioszki do przewijania bo potem tylko byl kaftanik mokry od siusiu a spioszki ocalały. No ale to chyba tylko uroki dziewczynki, z chłopakiem to trzeba chyba bardziej uwazac na siebie podczas przewijania
Ale to lozeczko ma tekie same wymiary jak drewniane, a nawet jest dluzsze i szersze...
Wiem o tym, ale to łóżeczzko będzie można postawić na środku pokoju i później przestawić np do salonu, gdzie mamy bardzo dużo miejsca. Chodzi mi przede wszystkim o mobilność łóżeczka.
kilolek
podwójna listopadowa mama
na siebi i wszystko w promieniu 2 metrów, włącznie z sufitem :-)Dokładnie Mi to nawet te zatrzaski sie nie przydawaly na poczatku bo lepiej mi bylo zdejmowac spioszki do przewijania bo potem tylko byl kaftanik mokry od siusiu a spioszki ocalały. No ale to chyba tylko uroki dziewczynki, z chłopakiem to trzeba chyba bardziej uwazac na siebie podczas przewijania
Sylaba
Fanka BB :)
Dziewczyny
Dzięki wam nabrałam odwagi i wbrew przesądom zrobiłam pierwsze zakupy dla maleństwa, taki komplet 3 bawełnianych pajacyków do spania z postaciami z Kubusia Puchatka na 56 cm (słodkie zwałaszcza ten w Prosiaczki ) . Kupiłam je w Tesco za jedyne 19,90 zł za 3 szt !!!! Nie miałam pojęcia, że tak tanio można dostać coś dla maluszka a ubranka są dobrej jakości z serii Disney.
A dla siebie zainwestowalam w krem przeciw rozstępom Mustela (do końca 3 miesiąca stosowałam Gerbera ale zapach mi się znudził) Kupiłam taki zestaw w 2-paku ale i tak tanio nie było, mam nadzieje, że warto.
Dzięki wam nabrałam odwagi i wbrew przesądom zrobiłam pierwsze zakupy dla maleństwa, taki komplet 3 bawełnianych pajacyków do spania z postaciami z Kubusia Puchatka na 56 cm (słodkie zwałaszcza ten w Prosiaczki ) . Kupiłam je w Tesco za jedyne 19,90 zł za 3 szt !!!! Nie miałam pojęcia, że tak tanio można dostać coś dla maluszka a ubranka są dobrej jakości z serii Disney.
A dla siebie zainwestowalam w krem przeciw rozstępom Mustela (do końca 3 miesiąca stosowałam Gerbera ale zapach mi się znudził) Kupiłam taki zestaw w 2-paku ale i tak tanio nie było, mam nadzieje, że warto.
witajcie mamusienki:-)a ja wpadlam wieczorem na pomysl...wsumie nie jest on niczym nowym,ale stwierdzilam ze fajnie by bylo kupic jakis maly kuferek i wkladac do niego rozne pierwsze pamiatki juz z czasu ciazypierwsze zdjatko jakie dostalam...moze napisac jakis liscik jak sie czuje albo jakie mam zachcianki...nawet i pierwsze wymyslone imiona dla niuniusia....potem jak sie dzidzia urodzi...to pierwszy loczek wlosow,ktory ostrzyge...zabek..itp...ot..to taki moj pomysl,bo szczerze mowiac juz zapomnialam jak to bylo gdy bylam w ciazy....a taka ktuszyka jak urosnie,bedzie miala super pamiatke,od samego poczatku jak juz jest w brzusiu:-)
szkoda ze ja takiej nie mialam...mam jedynie zdjecia,jak my wszyscy i to wszystko,niestety moja mama juz dawno odeszla a teraz gdy pytam ojca,to nie potrafi mi odpowiedziec na moje pytania..jaka bylam,na co chorowalam itp....stad moj pomysl..co o tym sadzicie...nie za wczesnie na takie pamiatki???:-)
szkoda ze ja takiej nie mialam...mam jedynie zdjecia,jak my wszyscy i to wszystko,niestety moja mama juz dawno odeszla a teraz gdy pytam ojca,to nie potrafi mi odpowiedziec na moje pytania..jaka bylam,na co chorowalam itp....stad moj pomysl..co o tym sadzicie...nie za wczesnie na takie pamiatki???:-)
R
rouż
Gość
Z tymi pamiatkami to super pomysl!!! Ja nie o wszystkim pamietalam przy synku...zapomnialam o wloskach...I musze kartonik kupic, bo wszystko trzymam w siateczce.
Co do ubranek, ja synka od samego urodzenia ubieralam w body i nie mialam z tym problemow, a na to najczesciej pajacyk i to wszystko. Pajacyk mocno rozpinany i nie bylo problemow z przebieraniem. Kafataniki rzadziej i spioszki. A wlasnie spioszki dokupowalam mniejesze, bo jak pisalyscie-dwie nozki ladowaly w jednej nogwce i maly sie wsciekal, ze ma ograniczone ruchy! Teraz zastanawiam sie, czy nie zainwestowac w takie spiworki bez nozek, zaokraglone...Wiecie oco mo chodzi? Niuni bedzie cieplo a bedzie miala swobode ruchow...Jak myslicie?
Dla siebie w zeszlym tygodniu ukpilam krem przeciw rozstepom Zajka mamama, firmy Zaja. W pierwszej ciazy sprawdzil mi sie znakomicie! Fakt, ze duzo nie przytylam, bo ok 10kg, ale brzuszek mi niezle na koniec do przodu wypchalo, a ani jednego rozstepu nie mialam! I nie jest drogi! ok 14-16zl. Zajke stosowalam glownie rano i w goretsze dni, a na noc i w dni chlodniejsze uzywalam(teraz zreszta tez)oliwki w zelu Jonson&Jonson kwiatowa swiezosc(pomaranczowa)-uwielbiam ten zapach!!!
Co do ubranek, ja synka od samego urodzenia ubieralam w body i nie mialam z tym problemow, a na to najczesciej pajacyk i to wszystko. Pajacyk mocno rozpinany i nie bylo problemow z przebieraniem. Kafataniki rzadziej i spioszki. A wlasnie spioszki dokupowalam mniejesze, bo jak pisalyscie-dwie nozki ladowaly w jednej nogwce i maly sie wsciekal, ze ma ograniczone ruchy! Teraz zastanawiam sie, czy nie zainwestowac w takie spiworki bez nozek, zaokraglone...Wiecie oco mo chodzi? Niuni bedzie cieplo a bedzie miala swobode ruchow...Jak myslicie?
Dla siebie w zeszlym tygodniu ukpilam krem przeciw rozstepom Zajka mamama, firmy Zaja. W pierwszej ciazy sprawdzil mi sie znakomicie! Fakt, ze duzo nie przytylam, bo ok 10kg, ale brzuszek mi niezle na koniec do przodu wypchalo, a ani jednego rozstepu nie mialam! I nie jest drogi! ok 14-16zl. Zajke stosowalam glownie rano i w goretsze dni, a na noc i w dni chlodniejsze uzywalam(teraz zreszta tez)oliwki w zelu Jonson&Jonson kwiatowa swiezosc(pomaranczowa)-uwielbiam ten zapach!!!
reklama
co do Ziajki to ja też kupiałam i właśnie zaczęłam stosować, a co do oliwki J&J TO mi strasznie wysuszała skórę i przestałam jej używać. Miałam kupić Mustelle ale jak usłyszam że jeśli będą miały powstać rozstępy to i tak powstaną. Ważne żeby natłuszczać i masować skórę ) Jak często smarujecie brzuszki??Z tymi pamiatkami to super pomysl!!! Ja nie o wszystkim pamietalam przy synku...zapomnialam o wloskach...I musze kartonik kupic, bo wszystko trzymam w siateczce.