reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

mój to nawet wypychał nóżki między zatrzaskami jak miał spioszki zapinane w kroczku, więc nózki były gołe, a nogawki wisiały:-)

reklama
mój to nawet wypychał nóżki między zatrzaskami jak miał spioszki zapinane w kroczku, więc nózki były gołe, a nogawki wisiały:-)

Dokładnie:-D Mi to nawet te zatrzaski sie nie przydawaly na poczatku bo lepiej mi bylo zdejmowac spioszki do przewijania bo potem tylko byl kaftanik mokry od siusiu:-D a spioszki ocalały. No ale to chyba tylko uroki dziewczynki, z chłopakiem to trzeba chyba bardziej uwazac na siebie podczas przewijania:-D

Dokładnie:-D Mi to nawet te zatrzaski sie nie przydawaly na poczatku bo lepiej mi bylo zdejmowac spioszki do przewijania bo potem tylko byl kaftanik mokry od siusiu:-D a spioszki ocalały. No ale to chyba tylko uroki dziewczynki, z chłopakiem to trzeba chyba bardziej uwazac na siebie podczas przewijania:-D
na siebi i wszystko w promieniu 2 metrów, włącznie z sufitem :-)

Dziewczyny

Dzięki wam nabrałam odwagi i wbrew przesądom zrobiłam pierwsze zakupy dla maleństwa, taki komplet 3 bawełnianych pajacyków do spania z postaciami z Kubusia Puchatka na 56 cm (słodkie zwałaszcza ten w Prosiaczki ) . Kupiłam je w Tesco za jedyne 19,90 zł za 3 szt !!!! Nie miałam pojęcia, że tak tanio można dostać coś dla maluszka a ubranka są dobrej jakości z serii Disney.

A dla siebie zainwestowalam w krem przeciw rozstępom Mustela (do końca 3 miesiąca stosowałam Gerbera ale zapach mi się znudził) Kupiłam taki zestaw w 2-paku ale i tak tanio nie było, mam nadzieje, że warto.

witajcie mamusienki:-)a ja wpadlam wieczorem na pomysl...wsumie nie jest on niczym nowym,ale stwierdzilam ze fajnie by bylo kupic jakis maly kuferek i wkladac do niego rozne pierwsze pamiatki juz z czasu ciazy:tak:pierwsze zdjatko jakie dostalam...moze napisac jakis liscik jak sie czuje albo jakie mam zachcianki...nawet i pierwsze wymyslone imiona dla niuniusia....:-Dpotem jak sie dzidzia urodzi...to pierwszy loczek wlosow,ktory ostrzyge...zabek..itp...ot..to taki moj pomysl,bo szczerze mowiac juz zapomnialam jak to bylo gdy bylam w ciazy....a taka ktuszyka jak urosnie,bedzie miala super pamiatke,od samego poczatku jak juz jest w brzusiu:-)
szkoda ze ja takiej nie mialam...mam jedynie zdjecia,jak my wszyscy i to wszystko,niestety moja mama juz dawno odeszla a teraz gdy pytam ojca,to nie potrafi mi odpowiedziec na moje pytania..jaka bylam,na co chorowalam itp....stad moj pomysl..co o tym sadzicie...nie za wczesnie na takie pamiatki???:-)

Anja_27 - świetny pomysł !!!! Ja do swojego kuferka włożę jeszcze test ciążowy z 2 kreseczkami !!!
Jeszcze dziś kupię jakieś fajne pudełeczko.

Z tymi pamiatkami to super pomysl!!! Ja nie o wszystkim pamietalam przy synku...zapomnialam o wloskach...I musze kartonik kupic, bo wszystko trzymam w siateczce.

Co do ubranek, ja synka od samego urodzenia ubieralam w body i nie mialam z tym problemow, a na to najczesciej pajacyk i to wszystko. Pajacyk mocno rozpinany i nie bylo problemow z przebieraniem. Kafataniki rzadziej i spioszki. A wlasnie spioszki dokupowalam mniejesze, bo jak pisalyscie-dwie nozki ladowaly w jednej nogwce i maly sie wsciekal, ze ma ograniczone ruchy! Teraz zastanawiam sie, czy nie zainwestowac w takie spiworki bez nozek, zaokraglone...Wiecie oco mo chodzi? Niuni bedzie cieplo a bedzie miala swobode ruchow...Jak myslicie?

Dla siebie w zeszlym tygodniu ukpilam krem przeciw rozstepom Zajka mamama, firmy Zaja. W pierwszej ciazy sprawdzil mi sie znakomicie! Fakt, ze duzo nie przytylam, bo ok 10kg, ale brzuszek mi niezle na koniec do przodu wypchalo, a ani jednego rozstepu nie mialam! I nie jest drogi! ok 14-16zl. Zajke stosowalam glownie rano i w goretsze dni, a na noc i w dni chlodniejsze uzywalam(teraz zreszta tez)oliwki w zelu Jonson&Jonson kwiatowa swiezosc(pomaranczowa)-uwielbiam ten zapach!!!

reklama
Z tymi pamiatkami to super pomysl!!! Ja nie o wszystkim pamietalam przy synku...zapomnialam o wloskach...I musze kartonik kupic, bo wszystko trzymam w siateczce.

Co do ubranek, ja synka od samego urodzenia ubieralam w body i nie mialam z tym problemow, a na to najczesciej pajacyk i to wszystko. Pajacyk mocno rozpinany i nie bylo problemow z przebieraniem. Kafataniki rzadziej i spioszki. A wlasnie spioszki dokupowalam mniejesze, bo jak pisalyscie-dwie nozki ladowaly w jednej nogwce i maly sie wsciekal, ze ma ograniczone ruchy! Teraz zastanawiam sie, czy nie zainwestowac w takie spiworki bez nozek, zaokraglone...Wiecie oco mo chodzi? Niuni bedzie cieplo a bedzie miala swobode ruchow...Jak myslicie?

Dla siebie w zeszlym tygodniu ukpilam krem przeciw rozstepom Zajka mamama, firmy Zaja. W pierwszej ciazy sprawdzil mi sie znakomicie! Fakt, ze duzo nie przytylam, bo ok 10kg, ale brzuszek mi niezle na koniec do przodu wypchalo, a ani jednego rozstepu nie mialam! I nie jest drogi! ok 14-16zl. Zajke stosowalam glownie rano i w goretsze dni, a na noc i w dni chlodniejsze uzywalam(teraz zreszta tez)oliwki w zelu Jonson&Jonson kwiatowa swiezosc(pomaranczowa)-uwielbiam ten zapach!!!
co do Ziajki to ja też kupiałam i właśnie zaczęłam stosować, a co do oliwki J&J TO mi strasznie wysuszała skórę i przestałam jej używać. Miałam kupić Mustelle ale jak usłyszam że jeśli będą miały powstać rozstępy to i tak powstaną. Ważne żeby natłuszczać i masować skórę :)) Jak często smarujecie brzuszki??

Do góry