reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

coś pusto..
to ja porusze temat dużych mamuś. Noszę rozmiar 48-50... do tego jestem wysoka. Mam ogromny problem w zakpie spodni ciązowych, jak już sa długie to za waskie w udzie i za szerokie w biodrach.
Jeśli ktoś widział ciążówki na 113cm (bez pasa) długości.. conajmniej 83 cm od kroku w doł biodra 124 i udo 76 byłabym wdzięczna. Pas jak wiadomo teraz juz bez znaczenia bo się tylko powiększa. Przed ciążą było 94 cm.. teraz juz jest prawie 10 więcej!

Spodnie to nie jedyny problem.. biustonosze... :-) zawsze miałam duze cycki.. ale teraz zmieniły rozmiar.. z 90e na 90F boje się co bedzie dalej..

jesli coś Wam rzuciło by się w oczka w tych rozmiarach to bede wdzięczna za cynk.
co do spodni to nie pomoge, ale wiem ze triumph ma spore rozmiary biustonoszy. sama je kiedys sprzedawalam wiec wiem, ale nie sa tanie.

reklama
Ja tez czesto kupuje córce uzywane rzeczy na alegro i jestem bardzo zadowolona bo za nie zbyt duze pieniadze jest superancko ubrana.

Co do ubranek z Tesco to podobno są dobre jakościowo, chociaz sama nie kupowalam ale duzo takich opini słyszalam. Chcialam nawet kupic spioszki/pizamki ale u mnie z kolorowych nie sa rozpinane na calej dlugosci a biale mi sie nie podobaja.

Z biedronki kiedys kupilam body i dosyc szybko sie rozciagnely i zmechacily, ale takie maluszki to nie zdążą ich chyba tak szybko zużyć, za to są chyba cieplejsze.

Ja jestem bardzo zadowolona z firmy Early Days, ma super jakosciowo rzeczy, duzo kupuje z tej firmy i długo są jak nowe. A i cenowo nie najgorzej. Lece poszukac czy mają jakies spioszki:tak:

Ja większość ciuszków jakie mam dla maluszka są z ciucholandów lub z ebaya... prześliczne, a wiekszość ciuszków i tak funfel nówki bo takie maluszki założa 2 razy i już za małe wiec nie ma co przeplacac przynajmniej na poczatku a zainwestowac mozna w inne rzeczy :-):-)

Ja tez prowadzę pamiętnik i kiedyś pokażę mojemu dziecku jak sie mamusia stresowała jak przytyła 5kg w pierwsze 2 miesiące hehehe :-):-)

Posciel śliczna, ale do turystycznego łóżeczka to chyba nawet ochraniacza sie nie założy, a szkoda bo z ochraniaczem slicznie łózeczko wygląda

slodka ta posciel dla maluszkow:-)ja jeszcze sie nad posciela nie zastanawialam ani nad lozeczkiem...wiem tylko ze lozeczko bym chciala na koleczkach,bym mogla bez problemu zawsze je przesunac do drugiego pokoju,gdy bedzie taka potrzeba:-)

Ja większość ciuszków jakie mam dla maluszka są z ciucholandów lub z ebaya... prześliczne, a wiekszość ciuszków i tak funfel nówki bo takie maluszki założa 2 razy i już za małe wiec nie ma co przeplacac przynajmniej na poczatku a zainwestowac mozna w inne rzeczy :-):-)

Ja tez prowadzę pamiętnik i kiedyś pokażę mojemu dziecku jak sie mamusia stresowała jak przytyła 5kg w pierwsze 2 miesiące hehehe :-):-)
ja też sporo kupowałam na ebayu jak jeszcze dolar był tani. A sama mam mnóstwo ciuszkó, których nawet nie zdążyłam małemu założyć.

slodka ta posciel dla maluszkow:-)ja jeszcze sie nad posciela nie zastanawialam ani nad lozeczkiem...wiem tylko ze lozeczko bym chciala na koleczkach,bym mogla bez problemu zawsze je przesunac do drugiego pokoju,gdy bedzie taka potrzeba:-)
a wiesz, ze kóleczka można założyć do każdego łóżeczka? Kiedyś widziałam takie na allegro, nawet płozy były żeby łóżeczko sie bujałoo

reklama
znalazłam przed chwila na allegro śliczna pościel :)
#12-CZ POŚCIEL Z APLIKACJĄ DO ŁÓŻECZKA 140x70 (635654802) - Aukcje internetowe Allegro
co o niej myslicie? baldachim mi sie strasznie podoba :) ale chyba nei bede zakladala go na moje turystyczne łózeczko heh
pościel bardzo ładna. Szkoda przede wszystkim, ze ochraniacza nie można założyć, bo to ochraniacz nadaje ten super efekt. :-) a szczerze nie polecam baldachimów, bo gromadzi masę kurzu mimo, że wygląda naprawdę super! szkoda. Sama kupiłam tiulowy przeciw komarom lato ale używałam, go bardzo mało, bo mój Kuba wcześniej nie przyzwyczajony do niego, bał sie bardzo jak sie przebudzał i z każdej strony miał tą moskitierę.

A sama mam taką pościel ~ 11-CZ POŚCIEL 90x120 MAMO-TATO + SUPER GRATISY (628655487) - Aukcje internetowe Allegro
tu lepiej widać wzory PRZEWIJAK MIĘKKI NA KOMODĘ ~WE WZORACH POŚCIELI (627668662) - Aukcje internetowe Allegro
mam "drabinki z miasiami na kremowym tle" oraz "księżyc na niebie". Zostanie akurat dla maluszka, bo przez 1,5 roku wcale sie nie zniszczyła. A starszemu kupię do większego już łóżeczka ŁÓŻECZKO DLA JUNIORA + BARIERKI + SZUFLADA (629672460) - Aukcje internetowe Allegro niebieskie albo zielone slimmaki

Do góry