reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Wlasnie wpadla mi rece gazetka z Reala i sa tam sliczne malutkie body dzieciece w trojpaku za 8zl :) 1szt na dlugi rekaw, 1szt na krotki i 1 szt na szerokich ramiaczkach. Zolte, zielone, rozowe i n iebieskie. Przeslodkie:) Chyba kupie:) W pierwszej ciazy tez kupowalam wczesnie i rowniez w realu i wcale nie zaluje, jakosc wcale nienajgorsza, a cena konkurencyjna do innych :)

reklama
też je widziałam i mi się podobały. Moja koleżanka też się zaopatrywała w te z realu albo innych marketów bo takie 3-paki to się najbardziej opłaca :)) ja jeszcze nic nie kupiłam dla dzidzi, ale tylko dlatego że nie wiem jaki rozmiar wziąść?? skąd mam wiedzieć jakie duże się urodzi ?? Moja siostra bliźniaczka urodziła córeczkę na 60 cm. Z resztą u mnie wszyscy w rodzinie są wysocy, ja jestem najmniejsza bo mam 176 a brat największy bo 198. Mój M też ma 192 więc nie wiem jakie duże wziąść ciuszki, bo jak się poda na rodziców to będzie duże dzidzi :))

Ja kupowalam na 62 i wzwyz, tylko kilka sztuk mialam na 56. Jak sie urodzil Macius to dokupilam kika ciuszow na 56 bo byl kruszynka, ale dzieci szybciutko rosna, wiec sie dopasowal do ciuszkow :)

Poza tym już mi sie trochę znudził tten biały. Zastanawiam sie co teraz zrobić żeby do siebie pasowały? Macie jakiś pomysł?[/QUOTE]

kilolek: To może kup jakaś ładną okleinę, która będzie pasować do olchowych mebli, nowe zabawne uchwyty- np. jakieś misie, rybki czy słoneczka. I będzie pięknie:-)

A ja jednak podjelam decyzje i nie kupuje nowego wozka! Stwierdzilam, ze moj Roan jednak wejdzie do windy(wymierzylam go) i szkoda byloby pozbyc sie go, bardzo go lubie! Wczesniej byl troszke uciazliwy-mieszkalam na 3pietrze bez windy, wiec mialam klopot. kazdy spacer na dwor to byly 3 kursy po schodach-zniesc stelaz, zniesc gondole, zniesc synka- po spacerze 3 kusy na gore w odwrotnej kolejnosci...Ale teraz jeden kurs bo winda :) Zostane przy moim ulubionym wozku :) Dokupie chyba tylko nowy fotelik samochodowy z tej firmy, abym mogla w razie potrzeby wozic go na stekazu, bo stary fotelik znudzil mi sie...Musze go sprzedac :)

Wlasnie wpadla mi rece gazetka z Reala i sa tam sliczne malutkie body dzieciece w trojpaku za 8zl :) 1szt na dlugi rekaw, 1szt na krotki i 1 szt na szerokich ramiaczkach. Zolte, zielone, rozowe i n iebieskie. Przeslodkie:) Chyba kupie:) W pierwszej ciazy tez kupowalam wczesnie i rowniez w realu i wcale nie zaluje, jakosc wcale nienajgorsza, a cena konkurencyjna do innych :)
w biedronce też często sa takie trojpaki, tanie i dobrej jakości

też je widziałam i mi się podobały. Moja koleżanka też się zaopatrywała w te z realu albo innych marketów bo takie 3-paki to się najbardziej opłaca :)) ja jeszcze nic nie kupiłam dla dzidzi, ale tylko dlatego że nie wiem jaki rozmiar wziąść?? skąd mam wiedzieć jakie duże się urodzi ?? Moja siostra bliźniaczka urodziła córeczkę na 60 cm. Z resztą u mnie wszyscy w rodzinie są wysocy, ja jestem najmniejsza bo mam 176 a brat największy bo 198. Mój M też ma 192 więc nie wiem jakie duże wziąść ciuszki, bo jak się poda na rodziców to będzie duże dzidzi :))
ja miałam niewiele na 56, a większość na 62. Nawet do szpitala wzięłam trochę takich, trochę takich. Ale mimo, ze mój synek miał 57 cm jak się urodził to te 56 wydawały sie za duże, bo taki maluszek bardzo podciąga nóżki i rączki i wszystko mu potem wisi. Jak wychodząc ze spzitala ubrałam go w pollarkowy kombinezonik to w ogóle rękawki i nogawki okazały się niepotrzebne :-) ale fakt, że po 2 tygodniach już nosił wyłącznie 62 bo wyrósł.

ale kaftaników czy bodziaków bym nie kupowała na 56, bo rękawki zawsze można zawinąć. Tylko śpioszków kilka, bo to zawsze lepiej pieluszkę trzyma zwłaszcza jak jest kaftanik a nie body (a noworodka latwiej ubrać w kaftanik, zwłaszcza, ze one zwykle nie lubią jak się przy nich zbyt długo gmera ;-))

hejka:-)
poruszam jeszcze raz temat wozkow....wkleilam rowniez linki ale ponoc nie otwieraly sie...powtarzam poraz kolejny,poniewaz znalazlam rowniez polska strone z tymi wozkami i o 100% maja przebitki zdzierusy...gdyby komukolwiek sie podobal i dopuki turlam sie powoluku moglabym w jakis sposob pomoc ten wozek sprowadzic po cenie takiej jak jest w holandii...a jesli nie to chociaz popatrzcie,chyba sie zdecyduje na ten wozek,poniewaz nie jest drogi,widzialam w realu jak dziewczyny takimi tu jezdza...:tak:porownajcie same:-)
W

reklama
Do góry