reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
kolezanka ta moja mowila tez ze miala problem od samego poczatku z mlekiem i musiala sciagac i mąż jej pożyczył na początku ze szkoly rodzenia niby mozna no ale pozyczyl jakiejs firmy nie pamietam zreszta co dzwiek przypominał odkurzacz i szybko zainwestowala w ten wiadomo drozszy ale w nocy nikt nie pomysli ze odkurzasz :D ten jest cichutki i jak patrzylam bardzo delikatny

ja sterylizatora nie kupuje bo i tak nie mamy mikrofali bo ją wyrzuciliśmy bo nie używaliśmy. Podgrzewacza też raczej nie, bo będę przygrzewała na bierząco. Mam już wprawę bo bracia albo siostra ciągle podrzucali mi dzieci nawet w na noc więc dam sobie radę. A laktator mam od siostry Avent ręczny w razie jak by był potrzebny. Wolę zaoszczędzić na czym się da i biorę od rodzeństwa też łóżeczko i pościel, materac kupie sama i poszewki, a za to kupię maleństwu leżaczek, który się potem przyda do karmienia :))

trochę zazdroszcze tym mamuśkom co mają juz ciuszki i przydatne rzeczy dla malca po straszym rodzenstwu albo dostają od znajomych
tez bym chciała tak po kimś dostac , a wiadomo ze te pierwsze ciuszki starczają na bardzo krótko zawsze mozna ciut zaoszczędzic :-D
a ja nie ma zielonego pojęcia czego ille kupić :szok:zeby nie przesadzić ...

trochę zazdroszcze tym mamuśkom co mają juz ciuszki i przydatne rzeczy dla malca po straszym rodzenstwu albo dostają od znajomych
tez bym chciała tak po kimś dostac , a wiadomo ze te pierwsze ciuszki starczają na bardzo krótko zawsze mozna ciut zaoszczędzic :-D
a ja nie ma zielonego pojęcia czego ille kupić :szok:zeby nie przesadzić ...
Lucy, a ja zazdroszcze, ze Wy, ktorym rodza sie pierwsze maluszki kupujecie to wszystko:tak::-D:-D:-D. Wiem, ze tak jak ja mam wiele rzeczy po synku to odciaza finasowo, ale te zakupki, myslenie o nich, planowanie to takie cudowne uczucie! A ja mam tak niewiele do kupienia:-(
Ale na pewno jakis lezaczek-bujaczek(przy synusiu nie bylo mnie stac) i przewijak-regalik(ktoras kiedys wklejala linka z allegro, ok 130zl)bo przyda sie do lazienki bo nie mam tam pralki aby na niej postawic przewijkak.:-D

Lucy, a ja zazdroszcze, ze Wy, ktorym rodza sie pierwsze maluszki kupujecie to wszystko:tak::-D:-D:-D. Wiem, ze tak jak ja mam wiele rzeczy po synku to odciaza finasowo, ale te zakupki, myslenie o nich, planowanie to takie cudowne uczucie! A ja mam tak niewiele do kupienia:-(
Ale na pewno jakis lezaczek-bujaczek(przy synusiu nie bylo mnie stac) i przewijak-regalik(ktoras kiedys wklejala linka z allegro, ok 130zl)bo przyda sie do lazienki bo nie mam tam pralki aby na niej postawic przewijkak.:-D

z jednej strony te zakupy to całkiem fajna sprawa , tylko jak ja wejde w jakis dział to mogłabym tam korzenie zapuścić , nie mam pojęcia co jest lepsze, bardziej praktyczne etc. no ale bedzie okazja sie nauczyc :laugh2: w który tygodniu ciąży najlepiej robić takie zakupy, bo nie mam zamiaru czekac ze wszystkim na ostatnią chwile ??

Ja robilam zakupy od samego poczatku jak dowiedzialam sie, ze bedziemy mieli dzidziusia:)
Na miesiac przed terminem porodu mialam wszystko, ubranka poprane i poprasowane poukladane w komodzie, wyprawka uszykowana-maz poinformowany co i gdzie i torba spakowana:)
Teraz planuje zakonczyc zakupy we wrzesniu a w pazdzierniku miec wszystko przygotowane, a do 15.10 wszystko zapiete na ostatni guzik lacznie z rozlozonym lozeczkiem aby sie wietrzylo:) ale ja jestem w goracej wodzie kapana;)

reklama
Ja robilam zakupy od samego poczatku jak dowiedzialam sie, ze bedziemy mieli dzidziusia:)
Na miesiac przed terminem porodu mialam wszystko, ubranka poprane i poprasowane poukladane w komodzie, wyprawka uszykowana-maz poinformowany co i gdzie i torba spakowana:)
Teraz planuje zakonczyc zakupy we wrzesniu a w pazdzierniku miec wszystko przygotowane, a do 15.10 wszystko zapiete na ostatni guzik lacznie z rozlozonym lozeczkiem aby sie wietrzylo:) ale ja jestem w goracej wodzie kapana;)

oj wcale nie w gorącej wodzie , czasem sie zdarza ze kobieta 2 ostatnie m-ce musi
leżeć albo sie bardzo oszczędzać i kto zrobił te zakupy -mąż:rofl2::laugh2::rofl2:????
a poza tym te zakupy mają dawać nam przyjemność , a nie niechęć i obijanie brzucha o wieszaki .
mój maz ciągle mi odradza kupowania ciuszków- nie wiem czego on sie boi:eek:

Do góry