reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Ja robilam zakupy od samego poczatku jak dowiedzialam sie, ze bedziemy mieli dzidziusia:)
Na miesiac przed terminem porodu mialam wszystko, ubranka poprane i poprasowane poukladane w komodzie, wyprawka uszykowana-maz poinformowany co i gdzie i torba spakowana:)
Teraz planuje zakonczyc zakupy we wrzesniu a w pazdzierniku miec wszystko przygotowane, a do 15.10 wszystko zapiete na ostatni guzik lacznie z rozlozonym lozeczkiem aby sie wietrzylo:) ale ja jestem w goracej wodzie kapana;)
to tak jak ja. We wrzesniu już wszystko musi być gotowe. Wiem, ze w październiku już nie będę miała sily na żadne zakupy. A Kuba miałam brzuch o polowę mniejszy a w oostatnim mesiącu nie miałam siły przejść przez miasto.

reklama
Ostatnia edycja:
dziewczyny co do podgrzewacza slyszalam ze z innej firmy niz avent tez sa dobre a tansze o wiele... musze jeszcze podpytac...
Niunias co do sterylizatora tez nie mamy mikrofali dlatego chce miec taki elektryczny...
A laktator moze macie racje na razie kupic cos prostszego a najwyzej potem sie rozejrzec za ISIS, nie wyobrazam sobie na razie abym nie mogla karmic piersia... ale wiem ze teraz niestety coraz z tym trudniej....
Co do sterylizatora to wlasnie myslalam o takim zestawie razem z butelkami itp... w sobote jedziemy - jak wszystko bedzie dobrze do sklepu dzieciecego.. to jakby co powiem co i jak w poniedzialek :)

A oto mój wczorajszy zakup...może nie pierwszej potrzeby, ale nie mogłam się powstrzymać :-D empik.com - Pamiętnik Niemowlaka z Wierszykami i Rymowankami - Alison Brown- 20.49zł
Mam taki sam tylko, że różowy :tak: I o dziwo nawet "Pan Tata" powiedział, że to super sprawa, świetna pamiątka dla dziecka jak już będzie dorosłe i w ogóle. A w środku są miejsca na wklejenie zdjęć, w tym np. pierwsze usg. Wpisujemy też nasze pierwsze reakcje na wieść o ciąży, kiedy pierwszy raz poczułyśmy ruchy itp. + wierszyki, rymowanki. Jest jeszcze np. pierwsi przyjaciele, pierwszy śnieg, pierwszy krok, pierwsza przespana noc:-) Zastrzyki, waga, wzrost, choroby no wszystko. Już się nie mogę doczekać żeby zacząć wypełniać, póki jeszcze pamiętam np. kiedy pierwszy raz poczułam malutką:-)

A oto mój wczorajszy zakup...może nie pierwszej potrzeby, ale nie mogłam się powstrzymać :-D empik.com - Pamiętnik Niemowlaka z Wierszykami i Rymowankami - Alison Brown- 20.49zł
Mam taki sam tylko, że różowy :tak: I o dziwo nawet "Pan Tata" powiedział, że to super sprawa, świetna pamiątka dla dziecka jak już będzie dorosłe i w ogóle. A w środku są miejsca na wklejenie zdjęć, w tym np. pierwsze usg. Wpisujemy też nasze pierwsze reakcje na wieść o ciąży, kiedy pierwszy raz poczułyśmy ruchy itp. + wierszyki, rymowanki. Jest jeszcze np. pierwsi przyjaciele, pierwszy śnieg, pierwszy krok, pierwsza przespana noc:-) Zastrzyki, waga, wzrost, choroby no wszystko. Już się nie mogę doczekać żeby zacząć wypełniać, póki jeszcze pamiętam np. kiedy pierwszy raz poczułam malutką:-)

Marta bede w empiku szukac tej ksiazeczki i jak dorwe i zobacze srodek to tez kupie :) bo jednak jest to niesamowity okres :)

Marta bede w empiku szukac tej ksiazeczki i jak dorwe i zobacze srodek to tez kupie :) bo jednak jest to niesamowity okres :)
Właśnie dlatego kupiłam ten pamiętnik. Sama chciałabym dostać kiedyś takie coś od rodziców...to jednak cudowna pamiątka:tak: W Empiku jest jeszcze taki "album dziecka" za chyba 50zł ale za to w nim są miejsca na zapiski chyba nawet do 18stego roku życia dziecka...:szok:Więc super prezent na urodziny;-)
co do pamiętników to ja znalazłam cos takiego i napewno to kupię ALBUM 5 LAT DZIECKA-A.Geddes- OD WYDAWCY -BORDOWY (692565540) - Aukcje internetowe Allegro
myśle ze bedzie to super pamiatka...
Helena śliczny jest ten pamiętnik, kupuj bez zastanowienia!!:blink:

Ka...M świetna ta huśtawka, taka kolorowa :-)Oglądałam już ją kiedyś na allegro i mi się bardzo spodobała. Ale jak na razie nie na moją kieszeń niestety...:confused2:

reklama
Ka..M śliczna huśtawka.....tez o niej myślałam ale kolezanka pozyczy mi swojej bo poki co jest jej nie potrzebna... ale za to wypatrzyłam juz cos innego moze podobne ale starczy na dłużej FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK HUSTAWKA L0539 HIT (654647581) - Aukcje internetowe Allegro
Ja wlasnie mam zamiar kupic taki lezeczek bujaczek do 18kg(kaske juz odlozylam:-)), z mysla lezeniu w kuchni jak bede gotowac i o karmieniu, zanim maluszek dorosnie do drewnianego krzeselka po braciszku:tak:. Tylko ogladam i ogladam te bujaczki i widzialam kilka modeli w tej samej cenie i zastanawiam sie czym sie roznia:sorry:

Do góry