reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
gie-ośka t był taki najtańszy.. hehe ten co na końcówce ma pompkę.... wiedsz taką co jak gruszka wygląda do ściągania wydzieliny z noska...
wiem że cięzko się ją używa ale jak miałaby zmarnować np 40 zł... to lepiej jak zmarnowała jedynie 8 a tak jakby był potrzebny siostrze to by kupiła później droższy

Kasia a patrzylas za tymi rzeczami co cie ineteresuja na necie??w roznych sklepach internetowych albo allegro??np do sterylizatora aventu czesto sa dodane butelki i smoki na poczatek..a moze popatrz za uzywanym??ja mam sterylizator aventa i mi sie b.przydal,podgrzewacz mam canpol i tez sie super sprawdzil laktator tez canopol ale chce kupic aventa ale nie wiem czy reczny czy elektryczny lepszy??x-landery na allegro sa czasami duzo tansze niz w sklepie

Ka..M to co za laktator za 8zl Twoja mamakupila??nigdy nie slyszalam o takiej cenie za laktator???

mi kolezanka pozyczyla sterylizator do mikrofali aventu i sciagacz pokarmu elektryczny tez aventu i ostatnio wlanczalam go i mysle ze te elektryczne to duze udogodnienie bo przykladasz a on sam rytmicznie ci sciaga jest tam tez funkcja reczka ze sama moge se sciagnac

mi kolezanka pozyczyla sterylizator do mikrofali aventu i sciagacz pokarmu elektryczny tez aventu i ostatnio wlanczalam go i mysle ze te elektryczne to duze udogodnienie bo przykladasz a on sam rytmicznie ci sciaga jest tam tez funkcja reczka ze sama moge se sciagnac

ale ten laktator to avent isis(czy jakos tak)elektryczny??

Ka..M to co za laktator za 8zl Twoja mamakupila??nigdy nie slyszalam o takiej cenie za laktator???
ja widziałam taki. W każdej aptece jest. Chyba szklany jest jesli się nie mylę. I zamiast odplywu do butelki mma tylko taki mały balonik, więc niewiel mleczka się zmieści i zaraz trzeba wylewać. Ale wiele osób mi mówilo,ze jest rewelacyjny i gdyby nie to, ze mleko nie leci wprost do butelki byłby najlepszy

Ja dostałam elektroniczny laktator od siostry mojego P(firma BabyOno). powiedziała, że to świetna sprawa i na prawdę się przydaje, tym bardziej dla osób chcących wrócić do pracy, a nawet jak się chce wyjść z mężem na kolacje czy po prostu "podrzucić" dzieciątko dziadkom ;-) Odciągamy i po problemie. A w lodówce pokarm w odpowiednim pojemniku (ja mam taki zestaw tych pojemników z Aventu-też mi dała)może stać nawet do 72h. W zamrażarce 6miesięcy...:-)

Zrobiłam sobie wczoraj listę rzeczy, które jeszcze pozostały mi do kupienia. W sumie to już tylko takie środki higieniczne, czy przybory, typu cążki do paznokci, waciki, poducha do karmienia, przewijak, rożek, paczka pieluch itp. I wyszła mi przerażająca kwota 670zł...Nie liczyłam już swoich rzeczy do szpitala, ale wyjdzie na to że jakiś kolejny tysiączek...Trochę mnie to przeraża:-(

reklama
ja widziałam taki. W każdej aptece jest. Chyba szklany jest jesli się nie mylę. I zamiast odplywu do butelki mma tylko taki mały balonik, więc niewiel mleczka się zmieści i zaraz trzeba wylewać. Ale wiele osób mi mówilo,ze jest rewelacyjny i gdyby nie to, ze mleko nie leci wprost do butelki byłby najlepszy

Ja mialam taki tylko chyba ciut wiekszy i tez bylam zadowolona:tak:. Mialam tez elektryczny Tuffi(na allegro za 129zl) i tez bylam zadowolona. Ale recznym szybciej mi szlo choc minus to wlasnie maly pojemniczek na mleko.;-)

Do góry