reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

hahaha ;-) wymądrzam się? sorki, już nie będe :-)
właśnie dobrze... hehe powysilasz się a my nie kupimy niepotrzebnych rzeczy;-):-p

katarzyna a ja uwarzam że kiedyś zyli bez sterylizatorów więc jak nie masz za dużo kaski to sobie odpuść....:tak: wystarczy gotowana woda i wyparzysz butelke bez problemu......:-) ja nie mam zamiaru kupować sterylizatora....
laktator może Ci śię również nie przydać więc jak co albo nie kupuj albo kup jakiś tani w aptece.... najwyżej później kupisz bardziej potrzebny...
z wózkami to nie pomogę bo sama mam ogromny problem... wczoraj z bólem serca zmniejszałam listę moich wózków i z 12 zostały mi 4 :-)
a jak chcesz róznież na podgrzewaczu zaoszczędzić to możesz podgrzewać po prostu dziecku wodę na bierząco... a nie musisz trzymać butelki z wodą cały dzień w podgrzewaczu...

reklama
KILOLEk to w takim razie jak kupiłam czpeczki rozmiar 56 i 62 to jak sie to przekłada na rozmiarówkę 1-4?:-) Bo już zgłupiałam:-)

a no własnie ciężko powiedzieć. Wielkośc głowki dziecka nie trzyma się nigdy rozmiaru ubraniowego. Z rresztą doroslego tez nie. Bo to bardzo róznie z nimi jest. Lepiej się ich wystrzegać tak samo jak czapeczek w kompletach z innymi ciuszkami. Zawsze, ale to zawsze jak kupiłam taki komplet to czapeczka byla na zupełnie inny rozmiar. Najlepiej jak już sie ma taką czapeczkę to naciągnąć ją tylko nie za mocno i zmierzyć jej obwód centymetrem i wtedy się wyjaśni. Tylko do tego to raczej 2 osób potrzeba

a skoro tak już mi sie wolno powymądrzać ;-):-p ja owszem mam sterylizator, laktatoor, podggrzewacz i nie wyobbrazam sobie bez nich życia ;-) ale wszystko to kupiłam juz po porodzie, dopiero jak zaczęly byc potrzebne. A że nie były pottrzebne na raz to mogłam sobie w spokoju poooglądać i powybierać. No poza laktatorem, bo myslałam że on się przydaje tylko jak się chce gdzies wyjśc i zrobić zapas mleka, a ze ja nie zamierzałam to nie kupiłam. Okazało się, ze był mi potrzebbny jeszcze w szpitalu (z resztą zaraz po porodzie położna była zdziwiona że nie mam) i mąż poszedł kupić. Ja się wczesniej tym nie interesowałam i nie miałam wybranego. Mąż pojechał do smyka i kupił taki jaki mu sprzedawczyni doradziła, czyli najdroższy. Więc radze laktator sobie wybrać, zeby kazac potem ewentualnie kupić mężowi konkretny model ale na razie nie kupować, a ze stterylizatorem i podgrzewaczem się wstrzymać do momentu jak będą potrzebne no chyba, ze ktoś karmić piersią nie chce |(do czego moim zdaniem mma prawo)

Kam... o tak dla jasnosci nie jest tak ze mamy trudna sytuacje materialna... bede troche malego/mala rozpieszczac... i mam wiele swoich dziwactw wiec po przeliczeniach wyszlo mnie o zgrozo do ok 8-9000 :( chce sobie ulatwic zycie - stad bede kupowac na pewno sterylizator i podgrzewacz, laktator tez - bo trzeba go miec moim zdaniem juz w szpitalu aby nie eksplodowac...
ale jest duzo firm oprocz Aventu a ja sie na tym niestety nie znam :(

i tak staram sie ograniczyc moje fanaberie... np. z posciela szalalam za gluckiem warner brossa,, kosztuje 189 zl... ale chyba wole kupic np drewexu za 77 zl... rowniez sliczna....
wozka tez nie odpuszcze bedzie Xlander...
a mebelki bede juz kupowac w komplecie... aby mu starczylo do ok. 7 roku zycia... wiec troche to kosztuje wszystko :||||

więc tak w sumie dobrze mówiłam że póki co niepotrzebne:-p
a laktator to można jakiś tani zwykły na początek...
maja mama siotrze kupiła w aptece w pl za 8zł....i nie był jej potrzebny więc nie było szkoda kasy.... a kumpela kupiła elektryczny za ok 400zł a się okazało że mleka nie miała i karmiła butelką....:sorry:

Kilolek ale ja potem juz nic nie chce kupowac... to nasze pierwsze dziecko... licze na trojke.... wiem powiecie ze mam na razie jedno przezyc... ale takie mamy marzenie... moj m na pewno po sklepach nie bedzie chodzic... wiec albo kupie cos do porodu albo juz nie bede tego miec.... a butelki z doswiadczenia rodzinki wiem ze jednak sie na dokarmianie np. przydaja a wtedy zestaw potrzebny :)

ps. wydaje mi sie ze nawet jak bede 0,6 m-ca karmic piersia jak chcialabym, to i tak predzej czy pozniej mi sie sprzecicho przyda....

katarzyna1893 ja nie mówię że masz trudną sytuację ....:sorry: a przynajmniej nie że napewno..
podałam przykład że jeśli masz trudną... sytuację to nie musisz wszystkiego kupować... mam nasdzieję że nie uraziłam.....:zawstydzona/y:
zresztą tu nie chodzi nawet o to jaką kto ma sytuację ale o to że jak można coś taniej a służy tak samo to warto zaoszczędzić.... a jeśli nie trzeba czegoś wogóle lub nie na gwałt to można poczekać....
sama nie wszystko będę kupowała bo po co niepotrzebnie wyrzucać pieniądze... wolę potem więcej ciuszków kupić maleństwu... lub jakies droższe zabawki:tak:

Kam nie urazilas mnie :) tylko chcialam powiedziec ... bez kasy tez mozna sobie dac rade wiem :) a w moim przypadku o cos innego chodzi... chce wydac kase ale z glowa wlasnie :) Ciuszki dostaniemy w wiekszosci po rodzince wiec wlasnie zostaje wydawanie kasy na takie rozpieszczenia, udogodnienia itp... :) ale tez za rozsadna cene :)

reklama
Kilolek ale ja potem juz nic nie chce kupowac... to nasze pierwsze dziecko... licze na trojke.... wiem powiecie ze mam na razie jedno przezyc... ale takie mamy marzenie... moj m na pewno po sklepach nie bedzie chodzic... wiec albo kupie cos do porodu albo juz nie bede tego miec.... a butelki z doswiadczenia rodzinki wiem ze jednak sie na dokarmianie np. przydaja a wtedy zestaw potrzebny :)

ps. wydaje mi sie ze nawet jak bede 0,6 m-ca karmic piersia jak chcialabym, to i tak predzej czy pozniej mi sie sprzecicho przyda....

Kasia a patrzylas za tymi rzeczami co cie ineteresuja na necie??w roznych sklepach internetowych albo allegro??np do sterylizatora aventu czesto sa dodane butelki i smoki na poczatek..a moze popatrz za uzywanym??ja mam sterylizator aventa i mi sie b.przydal,podgrzewacz mam canpol i tez sie super sprawdzil laktator tez canopol ale chce kupic aventa ale nie wiem czy reczny czy elektryczny lepszy??x-landery na allegro sa czasami duzo tansze niz w sklepie

Ka..M to co za laktator za 8zl Twoja mamakupila??nigdy nie slyszalam o takiej cenie za laktator???

Do góry