reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Gawit ja kupiłam 2 czapeczki w rozmiarze 56 i dwie w rozmiarze 62
(gdyby synek okazał się większy ) powinno wystarczyć :-)

reklama
co do czapeczki to chyba na wyprawkę ze szpitala się jedną zawsze dostaje.... ięc uważam że może lepiej większą na w razie w ...
bo nie wiadomo czy dzidzia będzie miała większą główkę czy mniejszą:tak:
a szpitalna jak już to na te powiedzmy ewentualne 2 dni starczy a później mąż może szybko do sklepu skoczyć i kupić jaąś malutką a większa przyda się na później.....:-D ja sama nie wiem jaką kupić....

u nas jest tak że wypełniam kartkę z moim adresem i dostaję taką wyprawkę w aptece :-p będzie mydełko, oliwka, czaoeczka, sudocrem na odparzenia, myjka dla dzieci i jeszcze jakieś tam duperelki.... za tydzień jak będę miała już nowy adres to wypełnię to i pojadę odebrać więc zobaczę co mi tam popakowali;-)

Widzę, że Wy tez się tak podniecacie zakupami dla maluszka :-)
Na adres mojej firmy właśnie przyszły ciuszki dla małej- mówię Wam siedzę jak wariatka sama w pokoju i macam i macam i macam :-)

Miałam napisac jak jakość ciuszków-bardzo mi sie podobają, tylko potwierdza się to, że co9 firma to inna rozmiarówka.
Radzę nie sugerować się tym jaki jest rozmiar na metce tylko mierzyć długość w centymetrach.
Ja tak zrobiłam całe szczęście, bo inaczej okazałoby się , że jedne body 56 mają taką samą długość co 68 :-)

Jutro powinna dotrzec pościel, więc też napiszę jak jakość.
Niektóre z was były zainteresowane tą w paseczki różowo-fioletowo-niebieskie.

co do czapeczki to chyba na wyprawkę ze szpitala się jedną zawsze dostaje.... ięc uważam że może lepiej większą na w razie w ...
bo nie wiadomo czy dzidzia będzie miała większą główkę czy mniejszą:tak:
a szpitalna jak już to na te powiedzmy ewentualne 2 dni starczy a później mąż może szybko do sklepu skoczyć i kupić jaąś malutką a większa przyda się na później.....:-D ja sama nie wiem jaką kupić....

u nas jest tak że wypełniam kartkę z moim adresem i dostaję taką wyprawkę w aptece :-p będzie mydełko, oliwka, czaoeczka, sudocrem na odparzenia, myjka dla dzieci i jeszcze jakieś tam duperelki.... za tydzień jak będę miała już nowy adres to wypełnię to i pojadę odebrać więc zobaczę co mi tam popakowali;-)
u nas ze szpitala się nic nie dostaje i wszystko trzeba sobie kupić z tego co wiem :)) czasami po porodzie dają taką paczkę reklamową z pampersa albo innych firm ale tam są tylko próbki i to nie zawsze się dostaje :))

u nas ze szpitala się nic nie dostaje i wszystko trzeba sobie kupić z tego co wiem :)) czasami po porodzie dają taką paczkę reklamową z pampersa albo innych firm ale tam są tylko próbki i to nie zawsze się dostaje :))
no właśnie miałam to na myśli... to tzw wyprawka....:tak:
wiem że w moim mieście w pl się to dostaje...
nie wiedziałam że nie wszędzie....
sa tam po kilka sztuk wszystkiego... pamiętam jeszcze pampersy chusteczki nawilżone....
wiadom że to tylko taie jakby weekendowe bo na dłużej nie starczy ale zawsze coś;-)

moim zdaniem jak najbardziej tak ja chcialam kupic zgnila zieleń dla córki i tez uwazam ze pasuje kupując wozek zwróc uwage ze jak bedzie drugie dziecko tez bedzie jezdzic wiec jakbys kupila rozowy wozek i wozila w nim synka to wtedy bylo by smiesznie :)

a tak pozatym przypomnialo mi sie... bo na chrzcie jak bylam u siostry (okolice Olsztyna) to na chrzczace kolorek dla chłopca ma byc niebieski a natomiast u mnie (Białytok) dla chłopca róz a dla dziewczynki niebieski,... jak to jest u was?
u nas wszystie dzieci na bialo, więc nie ma problemu.

my mamy upatrzony wózek
ZESTAW ESPIRO VECTOR Z POMP. KOŁAMI + FOTELIK !!! (685548514) - Aukcje internetowe Allegro
i jeszcze nie wiemy kto mieszka w brzuszku i podoba nam sie kolor czerwony i nie patrze na płeć dziecka.... bo jej nie znam ale na estetykę i już!!! Nie kupuję wózka żeby podobał się sąsiadom itd tylko MNIE i mojemu M>;-);-);-)
ładny, tylko ten plecak jakoś tak dziwnie z wózkiem wygląda.

a powiedzcie mi na jaki rozmiar kupić czapeczkę? taki sam jak body i pajacyk ? znaczy 62? (bo taki rozmiar ubranek kupiłam). mniejszych akurat nie mieli, a poza tym 56 to ja właśnie od znajomych dostałam :)
czapeczki zwykle mają inne rozmiary 1-4 Dla noworodka najlepsze 1. Najlepiej kkupić takie bawełniane, które się będą dobrze rozciągać to nie będzie problemu, bo jak dzidzia podrosnie albo bedzie miałą większą główkę to po pprostu się rozciągnie. Większośc czapek mma oprócz tego podane centymetry. 37 cm to największy obwód główki jaki może mieć zdrowy noworodek.

reklama
wlasnie sporzadzam liste tego co kupic i w jakich sklepach jest najtaniej... zalamka... nie znalazlam jeszcze sklepu gdzie moglabym wszystko kupic... a nie usmiecha mi sie podroz po paru miastach z lista co taniej a co drozej... a na durnym wozku roznica miedzy miastami 300zl, a na sama mysl juz o sterylizatorach, laktatorach i podgrzewaczach dostaje gesiej skkorki i nie wiem co wybrac :| Co polecacie - bo na avent i ich ceny patrzec dzisiaj nie moge jak nic mi wychodzi wiecej niz 500 zl.... moge miec tylko sterylizator parowy badz elektryczny? nie wiem czy sie wogole roznia... ale tak pisza ;) pogrzewacz wazne aby szybko grzal a o laktoatorach tyle czytalam ze ISIS mi sie najlepszy wydaje ale rowniez drooogi ....

Do góry