martolinka
Mama i nie tylko :-)
Gawit ja kupiłam 2 czapeczki w rozmiarze 56 i dwie w rozmiarze 62
(gdyby synek okazał się większy ) powinno wystarczyć :-)
(gdyby synek okazał się większy ) powinno wystarczyć :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
u nas wszyscy mają przeważnie białą, niezależnie od płcino ta szatka
u nas ze szpitala się nic nie dostaje i wszystko trzeba sobie kupić z tego co wiem ) czasami po porodzie dają taką paczkę reklamową z pampersa albo innych firm ale tam są tylko próbki i to nie zawsze się dostaje )co do czapeczki to chyba na wyprawkę ze szpitala się jedną zawsze dostaje.... ięc uważam że może lepiej większą na w razie w ...
bo nie wiadomo czy dzidzia będzie miała większą główkę czy mniejszą
a szpitalna jak już to na te powiedzmy ewentualne 2 dni starczy a później mąż może szybko do sklepu skoczyć i kupić jaąś malutką a większa przyda się na później..... ja sama nie wiem jaką kupić....
u nas jest tak że wypełniam kartkę z moim adresem i dostaję taką wyprawkę w aptece będzie mydełko, oliwka, czaoeczka, sudocrem na odparzenia, myjka dla dzieci i jeszcze jakieś tam duperelki.... za tydzień jak będę miała już nowy adres to wypełnię to i pojadę odebrać więc zobaczę co mi tam popakowali;-)
no właśnie miałam to na myśli... to tzw wyprawka....u nas ze szpitala się nic nie dostaje i wszystko trzeba sobie kupić z tego co wiem ) czasami po porodzie dają taką paczkę reklamową z pampersa albo innych firm ale tam są tylko próbki i to nie zawsze się dostaje )
u nas wszystie dzieci na bialo, więc nie ma problemu.moim zdaniem jak najbardziej tak ja chcialam kupic zgnila zieleń dla córki i tez uwazam ze pasuje kupując wozek zwróc uwage ze jak bedzie drugie dziecko tez bedzie jezdzic wiec jakbys kupila rozowy wozek i wozila w nim synka to wtedy bylo by smiesznie
a tak pozatym przypomnialo mi sie... bo na chrzcie jak bylam u siostry (okolice Olsztyna) to na chrzczace kolorek dla chłopca ma byc niebieski a natomiast u mnie (Białytok) dla chłopca róz a dla dziewczynki niebieski,... jak to jest u was?
ładny, tylko ten plecak jakoś tak dziwnie z wózkiem wygląda.my mamy upatrzony wózek
ZESTAW ESPIRO VECTOR Z POMP. KOŁAMI + FOTELIK !!! (685548514) - Aukcje internetowe Allegro
i jeszcze nie wiemy kto mieszka w brzuszku i podoba nam sie kolor czerwony i nie patrze na płeć dziecka.... bo jej nie znam ale na estetykę i już!!! Nie kupuję wózka żeby podobał się sąsiadom itd tylko MNIE i mojemu M>;-);-);-)
czapeczki zwykle mają inne rozmiary 1-4 Dla noworodka najlepsze 1. Najlepiej kkupić takie bawełniane, które się będą dobrze rozciągać to nie będzie problemu, bo jak dzidzia podrosnie albo bedzie miałą większą główkę to po pprostu się rozciągnie. Większośc czapek mma oprócz tego podane centymetry. 37 cm to największy obwód główki jaki może mieć zdrowy noworodek.a powiedzcie mi na jaki rozmiar kupić czapeczkę? taki sam jak body i pajacyk ? znaczy 62? (bo taki rozmiar ubranek kupiłam). mniejszych akurat nie mieli, a poza tym 56 to ja właśnie od znajomych dostałam
hahaha ;-) wymądrzam się? sorki, już nie będe :-)kilolek co my byśmy be Ciebie zrobiły :-)
normalnie wiesz wszystko jak prawdziwa weteranka;-)