reklama
jak najbardziej błekitny pasuje do dziewczynki! z resztą ta moda błękit - chłopiiec, róż- dziewczynka obowiązuje u nas od niedawna. Jak my byłysmy małe, a przynajmniej ja. Było, że niebieski dla dziewczynki, bo to kolor maryjny, a czerwony/ różowy dla chłopca, bo to kolor krwi czyli chrystusowy. .
Zgadza się.
Mi teściowa mówiła, że dawniej było tak, że :
- róż-chłopczyk
-niebieski-dziewczynka
Też tłumaczyła to tym, że niebieski to kolor maryjny, a różowy chrystusowy.
xxxklaudziaxxx
Listopadówka 2009
Dziewuszki a ja po pobycie w Polsce klekam przed Wami na kolanach i podziwiam Was jak mozecie żyć i wychowywac dzieci przy tak kosmicznych cenach (porownujac do zarobkow w Polsce) Przestraszylam sie cen nawet w glupich ciucholandach w ktorych nic nie przyciaglo mojej uwagi a co dopiero w normalnych sklepach
WIELKIE UKLONY naprawde podziwiam i przykro sie na to patrzy jak w Anglii pracujac w zwyklej fabryce mozna sobie pozowlic na sliczne ciuszki dla dzieci itd a harujac w Polsce od rana do wieczora nic praktycznie sie z tego nie ma, szlag by mnie chyba trafil jakbym miala dac 30zl za spioszki z ktorych dziecko i tak wyrosnie albo 13zl za uzywane ;/ Masakra.
Tak wiec w efekcie w Polsce kupilam kilka pieluszek tetrowych i malych pierdulek ktore w Anglii ciezej dostac, a moj mezus kupil stroj pilkarki oczywiscie bialo czerwony z godlem Polski dla synusia :-):-):-)
A mnie zaskoczyla mila niespodzianka po przylocie- babcia uszyla przesliczna kolderke i ochraniacze na lozeczko :-):-) jak znajde czas to zrobie fotke i wkleje i cala paczka ciuszkow dla syneczka ten to bedzie sie mial dobrze przy dziadkach
WIELKIE UKLONY naprawde podziwiam i przykro sie na to patrzy jak w Anglii pracujac w zwyklej fabryce mozna sobie pozowlic na sliczne ciuszki dla dzieci itd a harujac w Polsce od rana do wieczora nic praktycznie sie z tego nie ma, szlag by mnie chyba trafil jakbym miala dac 30zl za spioszki z ktorych dziecko i tak wyrosnie albo 13zl za uzywane ;/ Masakra.
Tak wiec w efekcie w Polsce kupilam kilka pieluszek tetrowych i malych pierdulek ktore w Anglii ciezej dostac, a moj mezus kupil stroj pilkarki oczywiscie bialo czerwony z godlem Polski dla synusia :-):-):-)
A mnie zaskoczyla mila niespodzianka po przylocie- babcia uszyla przesliczna kolderke i ochraniacze na lozeczko :-):-) jak znajde czas to zrobie fotke i wkleje i cala paczka ciuszkow dla syneczka ten to bedzie sie mial dobrze przy dziadkach
Ostatnia edycja:
u nas na 80% dziewczynka :-) ale wózek będziemy kupować albo błękitny, albo zielony, albo pomarańczowy! i nawet jak naszej córeczce wyrośnie sisiorek to w takim wózku będzie jeździł ;-)
ja tam się tym nie przejmuję! uwielbiam kolor niebieski, turkusowy to mój kolor, więc na bank dziewczynka będzie w takich ciuszkach chodziła!
a od znajomych, którzy mieli córcię dostalismy różowe ciuszki i też zamierzam w nie ubierać synka w razie co! chociaż po domu! nie będą leżały w szafie bezczynnie :-)
ja tam się tym nie przejmuję! uwielbiam kolor niebieski, turkusowy to mój kolor, więc na bank dziewczynka będzie w takich ciuszkach chodziła!
a od znajomych, którzy mieli córcię dostalismy różowe ciuszki i też zamierzam w nie ubierać synka w razie co! chociaż po domu! nie będą leżały w szafie bezczynnie :-)
madziek
listopadówka 2009 :)
Ka...M moim zdaniem pasuje błękitny wózek dziewczynce, gorzej jak byś kupiła różowy i woziła w nim chłopca;-) A tak poważnie, to zawsze do wózeczka możesz kupić dziewczęcy kocyk czy śpiworek i nikt się nie pomyli.
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Ach te ceny.... okazuje się , że najlepiej byłoby mieć ich pełną studnię bez dna żeby kupić wszystko dla maluszków co by się chciało;-) Napalałam sie bardzo na ciucholandy a tam ceny (przynajmniej w trójmiescie) takie jak np. nowych ciuszków w marketach na działach z odzieżą. Mając do wyboru body używane za 10 zł. a nowe za tą samą cenę to wolę nowe.
Byliśmy w zeszły weekend w h&m i powiem Wam , że tam są dopiero ceny, ale jakość ciuchów jest b.dobra. Jak odłożymy trochę kasy to parę fajnych zestawów zimowych zamierzamy kupić:-)
Byliśmy w zeszły weekend w h&m i powiem Wam , że tam są dopiero ceny, ale jakość ciuchów jest b.dobra. Jak odłożymy trochę kasy to parę fajnych zestawów zimowych zamierzamy kupić:-)
to na chrzczace ??? a co to jest??moim zdaniem jak najbardziej tak ja chcialam kupic zgnila zieleń dla córki i tez uwazam ze pasuje kupując wozek zwróc uwage ze jak bedzie drugie dziecko tez bedzie jezdzic wiec jakbys kupila rozowy wozek i wozila w nim synka to wtedy bylo by smiesznie
a tak pozatym przypomnialo mi sie... bo na chrzcie jak bylam u siostry (okolice Olsztyna) to na chrzczace kolorek dla chłopca ma byc niebieski a natomiast u mnie (Białytok) dla chłopca róz a dla dziewczynki niebieski,... jak to jest u was?
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
to masz tak jak ja....niebieski i turkusowy.....u nas na 80% dziewczynka :-) ale wózek będziemy kupować albo błękitny, albo zielony, albo pomarańczowy! i nawet jak naszej córeczce wyrośnie sisiorek to w takim wózku będzie jeździł ;-)
hiii wkońcu łóżeczko będzie turkusowe... bo inne mkolory również mi się nie podobają.....
a wiem że bratowa będzie kupować ciuszki różowe dla mojej córci.... hiiii bo ona kocha jak np jej "księżniczka"jest na różowo i sama mmi powiedziała że moją też będzie stroić a ja wiem że też na różowo
Kasi chodziło o chrzestto na chrzczace ??? a co to jest??
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
reklama
a ja dziś zrobiłam pierwszy zakup dla dzidziusia byłam w realu i mieli w promocji body (za 2 sztuki 13 zł) i pajacyki (też za 2 sztuki 16 zł) . kupiłam w kolorze ecri i żółtym a tak podobały mi się różowe, ale jednak boję się kupować różowe, bo w takich kolorach mam wszystkie ubranka od znajomych (oni mają 2 córeczki) , więc ja kupuję w neutralnych i błękitnych, bo uwielbiam ten kolor.
a powiedzcie mi na jaki rozmiar kupić czapeczkę? taki sam jak body i pajacyk ? znaczy 62? (bo taki rozmiar ubranek kupiłam). mniejszych akurat nie mieli, a poza tym 56 to ja właśnie od znajomych dostałam
a powiedzcie mi na jaki rozmiar kupić czapeczkę? taki sam jak body i pajacyk ? znaczy 62? (bo taki rozmiar ubranek kupiłam). mniejszych akurat nie mieli, a poza tym 56 to ja właśnie od znajomych dostałam