reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

dziewczyny mam wielki dylemat...
co myślicie o kolorze wózka dla dziewczynki...
czy moż być błękitny?? tak typowo błękitny...
bo właśnie z D odrzuciliśmy prawie wszystkie wózki(na szczęście) i zostało nam do wyboru z 5 :-p ale nie podoba nam sie żaden w wersji różu, pomarańczu ani czerwieni....:sorry:
i ja j on chcemy błękitny...
ale boimy się że na spacerze ktoś nam powie... "ślicznego macie synka":sorry: no nie wiem....
czy Wy może albo znajome wasze macie jakieś córcie w niebieskich albo np fioletowych wózkach??

Myślę, że spokojnie możesz kupić niebieski wózek, skoro Ci się podoba.
Przecież to uniwersalny kolor-niekoniecznie tylko dla chłopców, tylko tak głupio się utarło, że jesli chodzi o niemowlaki to niebieski kolor jest zarezerwowany dla chlopca a rożowy dla dziewczynki.

Jak jesteśmy dorośli to my babki przecież chodzimy we wszystkich kolorach, faceci też.
Np moj mąz chodzi w różowych koszlulkach, koszulach i dobrze w nich wygląda.

Ja np gdybym miała mieć syna bez problemu kupiłabym czerwony wózek, ale kupiłam zielony (niez znając jeszcze płci), bo odcien czerwieni w X landerze był zbyt "brudny" jak na mój gust.

A tym, że ktoś powie "gratuluję synka" się nie przejmuj, bo nawet bez wózka pewnie będą takie sytuacje :-)

Widzisz ja też będę miała córę, ale mimo to kupilam jej śpiochy i kaftanik również w kolorze niebieskim.
A co !!! :-)
Mam też jakieś różowo-czerwone, zielone, żółte, ale wcale nie uciekam przed kolorem niebieskim dla dziewczynki.

reklama
wprawdzie jeszcze nie wiemy kogo bedziemy miec u siebie - synusia czy corunie :) ale wozek wybrany a kolorystycznie wahamy sie miedzy niebieskim - moj wybor... corcia na pewno nie bedzie landrynkowa aby w rozu siedziec ;) a tatus wybral zielony... czekamy tylko az na zywo niebieski zobaczymy i zadecydujemy :)))

wnerwilam sie maksymalnie.... dostalam wiadomosc z Quellle ze najwazniejszy zakup - posiciel do łóżeczka nie przyjdzie!!! choroba juz nigdy u nich nic nie kupie.... nie pierwszy raz tak nabijaja klienta... oprocz tego zamowilam biustonosze do karmienia i koszulki dla malucha i majtki dla tatusia... na razie ida same MAJTKI.... najwazniejsze z tego wszystkiego......... wrrrrrrrrr

bo właśnie z D odrzuciliśmy prawie wszystkie wózki(na szczęście) i zostało nam do wyboru z 5 :-p ale nie podoba nam sie żaden w wersji różu, pomarańczu ani czerwieni....:sorry:
ale boimy się że na spacerze ktoś nam powie... "ślicznego macie synka":sorry: no nie wiem....
czy Wy może albo znajome wasze macie jakieś córcie w niebieskich albo np fioletowych wózkach??
jak najbardziej błekitny pasuje do dziewczynki! z resztą ta moda błękit - chłopiiec, róż- dziewczynka obowiązuje u nas od niedawna. Jak my byłysmy małe, a przynajmniej ja. Było, że niebieski dla dziewczynki, bo to kolor maryjny, a czerwony/ różowy dla chłopca, bo to kolor krwi czyli chrystusowy. Więc starszym osobom i tak się wszystko myli. Ja myslę, ze to bez znaczenia. Mam dla synka jeden super pajacykróżowy, a dziewczynkę jak najbardziej ubierałabym na niebiesko.

Ja też bardzo lubię błękitny i niebieski kolor i nie mam zamiaru rezygnowac z ubranek w tym kolorze tylko dlatego, że będzie dziewczynka. Zwłaszcza, ze dośc dużo mam ciuszków po synku i mam zamiar jej stosowac. A mój syn też miał 2 pary różowych śpiochów - dostał w prezencie i wynosił po domu;-) Przecież nie wyrzucę.

ja zawsze lubiłam niebieski kolor bo pasował mi do oczek :)) jeszcze nie wiem co siedzi u mnie w brzuszku, ale nie mam zamiaru sugerować się kolorami. U mnie w rodzinie wszyscy mieli dziewczynki więc ja większość ciuszków będę miała różowych, a jak będzie chłopak to też mam zamiar go ubierać w to chociaż po domu, bo przecież nie będę wszystkiego kupować nowego. No może tylko będę zwracać uwagę żeby na ciuszkach nie było żadnych księżniczek i falbanek :)))

ja zawsze lubiłam niebieski kolor bo pasował mi do oczek :)) jeszcze nie wiem co siedzi u mnie w brzuszku, ale nie mam zamiaru sugerować się kolorami. U mnie w rodzinie wszyscy mieli dziewczynki więc ja większość ciuszków będę miała różowych, a jak będzie chłopak to też mam zamiar go ubierać w to chociaż po domu, bo przecież nie będę wszystkiego kupować nowego. No może tylko będę zwracać uwagę żeby na ciuszkach nie było żadnych księżniczek i falbanek :)))
ja z kolei mam dziewczynke ale mam tylko pare ciuszkow rozowych planujemy drugiego bobaska zaraz po tym wiec chcemy zatrzymac ubranka dla nastepnego jesli bedzie chlopiec nie bedzie problemu bo wszystko mam w neutralnych kolorach kupilam tylko 2 polarki rozowe i 2 kompleciki kaftanik + spodenki i bluzeczka + spioszki takze w rozu na specjalne wyjscia lub okazje dla naszej ksiezniczki:happy:

moim zdaniem jak najbardziej tak ja chcialam kupic zgnila zieleń dla córki i tez uwazam ze pasuje kupując wozek zwróc uwage ze jak bedzie drugie dziecko tez bedzie jezdzic wiec jakbys kupila rozowy wozek i wozila w nim synka to wtedy bylo by smiesznie :)

a tak pozatym przypomnialo mi sie... bo na chrzcie jak bylam u siostry (okolice Olsztyna) to na chrzczace kolorek dla chłopca ma byc niebieski a natomiast u mnie (Białytok) dla chłopca róz a dla dziewczynki niebieski,... jak to jest u was?

my mamy upatrzony wózek
ZESTAW ESPIRO VECTOR Z POMP. KOŁAMI + FOTELIK !!! (685548514) - Aukcje internetowe Allegro
i jeszcze nie wiemy kto mieszka w brzuszku i podoba nam sie kolor czerwony i nie patrze na płeć dziecka.... bo jej nie znam ale na estetykę i już!!! Nie kupuję wózka żeby podobał się sąsiadom itd tylko MNIE i mojemu M>;-);-);-)
widzialam ten wozek w hurtownii fajny tylko ten plecaczek nie przemawia do mnei a kolor czerwony naprawde fajny

reklama
dziękuję za uświadomienie:sorry: faktycznie to ma się podobać mnie i D ....
więc chyba weźmiemy ten błękutny bo właśnei planujemy drugą dzidzię a jeśli wózeczek wytrzyma a to będzie synek.... to dziwnie by w różowym wyglądał....;-)
co do ciuszków to napewno niebieskie będę kupować .... i tego się nie boję...
widziałam ostatnio śpioszki niebieskie które były bardziej dziewczęce....:tak:

więc za tydzień robimy najważniejszy zakup:tak:
wózek i łóżeczko....

Do góry