reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Royanka daj zdjecie pokoju synka z tymi meblami mammut a wozek roan jaki masz??one chyba maja duza gondole co??

Wkleje fotki pokoju, ale nie wiem, czy bedzie dobrze widoczne;-)
a wozek postaram sie znalezc w internecie:) bo nasz zlozny. Chyba ze znajde foto z wozkiem:)

reklama
Zdjecie wozka: ROAN z tym, ze nie ma tam tej kolorystyki. Ja mam w dwoch odcieniach-bezowym i waniliowym, w malutka krateczke. Buda jest bezowa. Te wozki maja pompowane kola(swietnie sie je prowadzi, ale niestey czasem lapia kapcia, brrr), regulowane raczki, i duze gondole. Ta gondola spowodowala, ze wybralam ten model, bo synek mial sie urodzic na poczatku wrzesnia, wiec chcialam, aby spokojnie sie miescil cala zime i wiosne, nawet w becikach i spiworkach. Sprawdzilo sie :)

Tu na zdjeciu model ma 5punktowe pasy, nasz ma trojpunktowe, bo starszy model. Ale pozniej dokupilam szeleczki i maly byl bezpieczny, a nie musial siedziec mocno oparty do wozka i sie nie pocil. Mialam porownanie bo na wakacjiach u rodzicow mielismy jakas spaceroke z 5punktowymi i mial czasto mokre plecki i sie wsciekal, ze musi przylegac.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a ja znalazlam jeszcze takie naklejki dla corki: http://fidoo.pl/component/page,shop...product_id,24/option,com_virtuemart/Itemid,1/
a jak bedzie synek to takie wezme jeszcze: http://fidoo.pl/component/page,shop...product_id,33/option,com_virtuemart/Itemid,1/ co o tym sadzicie??

Royanka daj zdjecie pokoju synka z tymi meblami mammut a wozek roan jaki masz??one chyba maja duza gondole co??
Kubus ma niebieski pokoik z białymi mebelkami. Chciałam mu kupić najpierw takie naklejki http://fidoo.pl/component/page,shop...product_id,32/option,com_virtuemart/Itemid,1/
teraz myslę nad czymś większym. Tyle, ze już 2 lata z tym zwlekam, bo wpadłam na pomysł ze przeniosę malego do większego pokoiku. I jakoś nie mogę tego wykonac, bo najpierw z brzuchem mi było cięzko, a potem mi było szkoda Kubunia przenosić, bo już się przyzwyczaić. ALe chyba teraz wreszcie to wykonam

A pokoik dziecięcy teraz wygląda tak:

Największy problem mam z mebelkami, bo w sumie wszystkiedo nowego pokoiku mam tylko część jest biała jak w starym a część olchowa z mojego panieńskiego pokoju. Wszystkie są w bardzo dobrym stanie, więc szkoda kupowac nowe. Tylko dorosłe łózeczko dla synka musze kupić. Niestety ładnie to wyglądac nie będzie. Zastanawiam się co by tu wykombinować. Te białe mebelki przerabiałam. dostałam wtedy łóżeczko białe i nie mogłam do niego dokupić pozostalych mebelków, więc przerobilam stare meble mojego M. Były czarne - jeszcze wystane na kartki ;-)i przemalowałam je na biało. Ale te olchowe jest mi szkoda przemalowywać. Poza tym już mi sie trochę znudził tten biały. Zastanawiam sie co teraz zrobić żeby do siebie pasowały? Macie jakiś pomysł?

Pokoik sliczny:) Macius tez mial miec niebieski. Nawet mielismy juz farbe kupiona, ale w naszym bloku sa takie sciany, ze jak zaczelismy je malowac, to nic nie bylo widac, farba sie nie trzymala...Trzebaby najpier zrobic gladz, a na to nie mielismy juz kasy i czasu, wiec kupilismy zielona tapete(bo stwierdzilismy, ze bedzie ciplejsza niz niebieska) i tak zostalo :)

Royanka dziekuej za zdjecia..juz na 100%bede kupowac Mai mamuty tylko nie wiem ktory kolor:-)widze ze Twoj synek ma kuchnie dziecieca bawi sie nia??Maja ma ale narazie olewa ja!!

kiloleksuper te mebelki biale...

dziewczyny widze ze Wasze dzieciaki tez maja taka wielka ilosc zabawek co moja Maja hehe:-)

kilolek bardzo tanie te naklejki z allegro co dalas i sliczne sa:-)

Royanka
tak patrze na zdjecia tego pokoju synka i tak na te sciany by jakies naklejki sie przydaly:-)

Royanka dziekuej za zdjecia..juz na 100%bede kupowac Mai mamuty tylko nie wiem ktory kolor:-)widze ze Twoj synek ma kuchnie dziecieca bawi sie nia??Maja ma ale narazie olewa ja!! (...)

Royanka
tak patrze na zdjecia tego pokoju synka i tak na te sciany by jakies naklejki sie przydaly:-)

Macio dostal kuchnie na 6 grudnia i uwielbia ja! On kocha poagac w kuchni :tak:Wczesniej ona stala w naszej kuchni, ale od miesiaca u niego w pokoju bo kupilismy zmywarke i nie ma juz miejsca na kuchenke. Macio czesto robi nam obiadki:-D

Co do scian to zgadzam sie, koniecznie trzeba im naklejek:tak: Mam jeszcze do zawieszenia 3 kolorowe polki mamut, a z naklejek wybire chyba safari, a jak urodze coreczke i pozniej(za 2lata) bedzie to wspolny ich pokoj, to dokleje motylki :):-D

reklama
Jak znudzil Ci sie bialy, to moze te biale przemaluj bejca czy czyms na kolor olchy i wtedy bedzie dobrze :tak::-D
tylko obawiam się, ze trzeba by najpierw szlifowac te białe szafki żeby cała biała farbę zdjąć. Myślałam może nad tapetą samoprzylepną? A szczerze mówić to nie za bardzo mi sie chce to robić :-) przyszło mi nawet do głowy by na jednej ścianie postawić te olchowe a na drugiej biale. Tylko nie jestem pewna czy to będzie dobrze wyglądac. Musze się chyba przejechać do jakiegos marketu budowlanego, może tam wpadnę na jakis pomysł.

Do góry