reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Oj to chyba Cię wpakowałam na minę ale słyszałam że dobre są i że łączą się z Duplo. A łączą się?
Dziunka, nie nie - wszystko jest ok :). Pisałam swoje wrażenia. Kolejką bawi się M :) dziś zbudował tory takie wspinajace się po słupkach z duplo i kolejka nawet dała radę podjechać pod górę.

Jixin i Hello Kitty pasują do Duplo, z tym, że Jixin dość cięzko się wciskają a HK troszkę za lekko, ale da się przeżyć.

Na święta nie kupuję więcej zabawek bo to się mija z celem - Ala nic teraz nie potrzebuje. Kupuję książki, może tablicę.

reklama
Oj ja wogóle nie mam pomysłu na gwiazdkę.
Kupiłam Julce świetną, grubą bluzę Nexta, ubraną zaledwie kilka razy, taką z tych modnych teraz i z opisem w ogłoszeniu jak nowa więc to jej "wsadzę do buta" i z dwie paczki karteczek Monster High, a na gwiazdkę na pewno lalkę Monster High dostanie bo to aktualnie największe jej marzenie. Cena powala jak za zwykłą lalkę no ale dobra, przeżyję. W klasie dziewczyny podobno po 10 mają z relacji matek:dry:

Za to Asi nie mam pojęcia co ani na Mikołaja ani na Gwiazdkę.

reklama
Dziunka, a te lalki Monster High to pewnie z jakiegoś filmu tak / Bo widze że mnóstwo gadżetów z tym jest. Ciekawe kiedy u maluchów taka faza się zacznie.

Ala dziś dostała pościel z Dorą i książkę z jej ulubionej serii "Jesień na ulicy czereśniowej". Z pościelą rano był zonk, bo zamówiłąm już dawno temu pościel i wkłąd na tej samej aukcji. Pościel uprana czekała, a chciałam włożyć wkłady dziś i pościelić. A tu się okazuje ze poszewka 40x70, a poducha 70x80.. wrr... takich poduch 40x70 jak się okazuje wogole nie ma, kupilam 50x60 i wyjełam połowę wypełnienia. Ale jestem zła bo na aukcji sprawdziłam nie ma wymiarów tej pościeli (być może byly nieprawidłowe i teraz wcale nie ma) a ja się zasugerowałam, ze skoro ktoś poleca ten wkłąd do pościeli to musi pasować.. A druga prawa to to, ze pościel jest z mikrofibry, a wiec poprostu polietser - nie znoszę. Czywasze posciele licencyjne, np. z krecikiem też tylko takie ? Musze kupić w Jysku bo tam jest hello kitty 100% bawełny tylko oczywiscie wymiar poduszki jeszcze inny.

A jeśli chodzi o prezenty u nas to na mikołaja Ala dostanie ludziki z happy land i 2 książki (od mojej mamy "jak to jest zrobione" i od nas "zima na ulicy czereśniowej"). Od szwagierki pewnie kalndarz adwentowy. A Wojtuś takie gumowe figurki do kąpieli, samolocik, samochodzik, helikopter i statek ;)

Na gwiazdję Ala ode mnie też książki, mam upatrzoną taką: K o k o n F a n t a z j i: "Mysi domek", Karina Schaapman. Od szwagierki chyba taką tablicę: TABLICA DWUSTRONNA MAGNETYCZNA i do PISANIA - Playme - EDUKACYJNE - Kraków Michałowice Małopolska albo jakąś grę.

Nie mam za to zupełnie pomysłu na prezent dla M. Myślałam o elektrycznej szczoteczce, ale już sama nie wiem - kilolku, słyszałam ze moze ścierać szkliwo, to prawda ?

Do góry