reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Kikolek - to prezenty full wypas!!
Gonia dostała w zasadzie mikrofalę hello kitty, 2 płyty z bajkami, 2 książki z puzzlami, zdjęcie nie pamiętam którego z dziadków (babci lub dziadka ) jako puzzle, ale 80 szt, więc na razie schowane , spódnicę i w zasadzie drobniejsze rzeczy. ( tylko byli dziadki i my )
Ja sobie wreszcie kupiłam buty i kurtkę, zdjęcie zrobię;-)
Co do prezentów zawsze mam z tym problem, bo ,, widomo gdyby kasa była to by można było kupić dużo , fajnych rzeczy, ale tak, żeby było tanio, fajne i przydatne to już raczej trzeba gimnastykować się - małżon kupi historię, więc dla niego książka to jest to;-), któregoś roku na imieniny chrzestej małżona kupiliśmy kiełkownicę i ziarna do robienia kiełków. Któregoś roku moim sprezentowaliśmy frytownicę, teściom telefon stacjonarny , jakieś rękawiczki, szale dla kobitek to też mi się wydaje dość trafiony prezent. Gorzej z biżuterią, pierścionkami , bo nie wiadomo czy się trafi w gust.
Co do prezentów dla dzieci z przedszkola - Gonia dostała naczynka w zeszłym roku, a Hanka lalkę bobaska z pozytywką,na dzień dziecka tablica do malowania patyczkiem i ścierania, taka malutka, a druga zestaw ludzików z jakiś klocków. Pralka była dla nich też trafionym pomysłem.;-)

reklama
matko mnie myśl o ilości prezentów zaczyna przerażać..
teraz myślę, ze może kupiłabym Ali jakąs kolejkę, tylko nie wiem jaką. Fajne są te drewniane IKEA i podobne, ale nie wiem czy ją to zainteresuje już teraz bo to chodzi głównie o konstrukcję.
Myślałam o tych z klocków Jixin - któraś z was chyba kupowała - fajne są ? Bo do nich chyba da się włożyć ludziki zgadza się ? takie z duplo tez się zmieszczą ?
KLOCKI DUŻA KOLEJKA PAŁAC MARZEŃ JIXIN somap TYCHY (2740290262) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

tylko ich się nie da rozbudowywać..

jeszcze takie proste znalazłam:
WESOŁA KOLEJKA ŁĄCZY SIE Z DUPLO DŹWIĘKI 56519 (2726278752) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Drugi pomysł do MEGA BLoks z Dorą:
DORA - klocki MEGA BLOKS

a mój ostatani pomysł to takie materiałowe produkty spożywcze z IKEA, mamy już warzywa, ale są inne fajne:
DUKTIG Łosoś, 8 elementów - IKEA
DUKTIG Zestaw śniadaniowy, 15 szt. - IKEA
DUKTIG Zestaw deserowy, 18 szt. - IKEA
DUKTIG Kosz owoców, 9 szt. - IKEA

powiem wam, ze nie chce jej kupowac takich zabawek imitujących coś dorosłego (no poza kuchnią), np. pralek, waniene, itp, bo ona sobie na razie świetnie sama wymyśla rożne obejścia, nie chcę w niej zabijać tej wyobraźni.

Agrafka Jixin dobre są i łączą się z Duplo. JDLT nie polecam, nie są złe i są w ciągłym użytku u nas ale jednak nie bardzo z Duplo się łączą... choć Asi to nie przeszkadza, teraz ma na dywanie pobudowane domki dla zwierzaków i z duplo i z mega bloks i z drewnianych :-D:-D ogólnie ze wszystkich klocków jakie znalazła :-D

Powiem Ci że ta Dora to chyba tak średnio jest fajna, raz że same Mega Bloksy jakoś słabo się nawzajem trzymają, dwa, że tu w największym zestawie jest tylko 46 el. Choć bardzo podobają mi się SMERFY i Pszczółka Maja z Mega Bloks, obie ulubione postacie Asi.

Od nas Asia dostanie na pewno klocki Hello Kitty i zastanawiam się czy komuś nie zlecić kupna jakiegoś fajnego zestawu ciastoliny, bo nasze Asi powoli się już nudzą, a codziennie ciastolina idzie w ruch.

Widzę , że pojawił się garaż w planach zakupowych listopadowych mam. My właśnie chcemy Antkowi kupić jakąś ciekawie wydaną książkę o dinozaurach i garaż/parking.
JAKI MOŻECIE POLECIĆ? ODRADZIĆ?

My mamy świetną książkę ale napiszę o niej póxniej, jak Kuba uśnie to sprawdze dokładnie tytuł itp

z góry dziękuje:tak:

edit.
i jeszcze polecam rękodzieło , maskotki w wykonaniu Bodzinki :) maxweel już Wam o niej pisała. Zamówiłam od niej Franklina dla Antka i Pana Metkę dla Ali i naszego sąsiada :)
prześliczne , jedyne w swoim rodzaju. Zastanawiam się jeszcze nad szmacianą lalą dla Ali- tak na później

Ostatnia edycja:
Marta no Miłosz ma Wadera i jest naprawdę mocny. Nic się z nim nie dzieje. Już pisałam - ulubiona zabawka mojej córy ;-)

Też proszę o fotki szmacianek :-)

reklama
Do góry