reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
No ja też mam nadzieję, że obecne zabawki będą w użyciu ale wózkiem i kilkoma lalkami bym nie pogardziła :)))

U nas młoda bawi się zarówno autami, klockami jak i lalami. No a jej marzenie to motor :-) jak tylko gdzieś widzi go czy słyszy to przez następne 15 minut tylko o tym gada, rowerek biegowy też motorem ochrzciła, ale jak przyszło co do czego i brat chciał ją przewieźć na swoim skuterze to stchórzyła:cool:

Alicja też się bawi bardzo różnymi rzeczami - klockami i ludzikami bardzo chętnie, choć faza na ludziki już troszkę mija. Misie i lalki do wozenia wózkiem, karmienia i leczenia obowiązkowo :)
Poza tym rysowanie, ostatanio malowałyśmy akwarelkami. Uwielbiała znikopis, ale zajeździła go i tablicę suchościerną w miesiac :)

No i książeczki - jeśli o to chodzi jest niezmordowana, ma swoje żelazne pozycje od których ja już wymiotuję :)

Moje niby wózki mają, lalki też, ale etap latania z tym na spacery im przeszedł, wolą rowerki:szok:. A wożą w razie co różne rzeczy.:-D
Hanka buduje teraz z każdego rodzaju klocków, a Gośka szałaput bawi się wszystkim i niczym przez góra 15 min.

Dziewczyny, jakie sa mydła w płynie dla noworodków ? W moim szpitalu trzeba mieć mydło w płynie jeśli mają wykąpać dziecko. Ali nie kąpali bo byłam tylko 2 doby, ale wolę być przygotowana.
W płynie dla noworodków jest właściwie tylko johnson (używałam go ale po roku zaczął Alę uczulać) i Mustella. Mydło Biały Jeleń pewnie jest za bardzo wysuszajace ?

reklama
My teraz stosujemy jelenia i białego i szarego i moja skóra po nim jest ok, nie jest wysuszona jak po innych mydłach, tak samo skóra moich panienek ;-)o gruboskórym facecie już nie mówiąc;-):-D

Do góry