reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
dziewczyny, chcialam sie poradzic w sprawie wozka lalkowego, bo jak zobaczylam dzis czym się moje dziecko bawi to mnie pusty śmiech ogarnął:

pojazd.jpg

dla wyjaśnienia, to jest spacerówka zszywana już x-razy, generalnie nie wiem już gdzie igłę wbijać żeby jakoś te strzepy materiału scalić :). Do spacerówki przymocowany jest gumką do majtel fotelik nosidełko :))))

Ciesze się, ze Ala jest tak kreatywna, ze zupełnie jej nie przeszkadza stan tej zabawki tylko nie wiem jak długo ta konstrukcja jeszcze wytrzyma :)

Chciałam jej kupić taki wózek wakart:
Wózek lalkowy Ewa III Wakart - Lalki i akcesoria • Pati i Maks
jako prezent od Wojtusia.
Tylko musze poszukać różowego z regulowaną rączką...

Mamy u teściów taki głęboki, ale on ejst wielki, poza tym nie ma tego nosidełka ani opcji spacerówki.
No i myślę nad jakąś ładniejszą lalą - mozecie coś polecić ? Zerkałam dziś w smyku, ale te lalki takie udziwnione, ze na szybko nie byłam w stanie ogarnąć o co chodzi. Ala ma bobasa golasa, który miał sikać i nie sika, ale jest cały z plastiku i można go brać do wanny, a do tego ma jeszzce dwie lale materiałowe z plastikowa głową (jedna taka z biedronki wydajaca dźwięki).
Myślałam o jakimś bobasie ładniejszym, moze troszkę większym niż te które ma, ale bez przesady :). U tesciów ma taką starą ruską lalkę po szwagierce - bobas na któregio wchodzą dopiero obranka 86 i któego Ala ledwo dźwiga, zeby do wzóka wsadzić :)

Ostatnia edycja:
No cóz ja się na lalkach ani wózkach nie znam, wiec nie pomogę.
Powiem tylko, ze moi chlopcy od Zuzi dostana drobiazgi typu samochodzik hot wheels. Żadnych wielkich prezentów. Poza tym zaraz dzien dziecka dostana wypasione jak na moj gust prezenty, bo zebralismy kase od dziadkow, my sie dolozymy i chlopcy dostana trampoline 2,5 m średnicy i po rowerku biegowym. Dlatego od Zuzi symbolicznie. Ale i jak Michał sie urodzil Kuba dostal niby wiekszy prezent ale tez bez szalenstw i wogole go nie obszedl. Zajol sie bratem

Jeśli chodzi o wózek to mamy trzy i właśnie Asia najbardziej lubi ten duży Julkowy z Wakartu - mamy ten sam tylko inny kolor:
Wakart wózki lalkowe
gleboki_b.jpg

Co do lalki to mamy ich sporo ale najukochańszą lalą jest Baby Born Princess, ale nie mogę jej znaleźć na allegro:dry: w każdym razie ma już 5 lat, nigdy się z nią nic nie stało mimo intensywnego eksploatowania, ba, nawet pachnie nadal tak samo przyjemnie(jej "skóra") i ma taką delikatną "skórkę" jakkolwiek to brzmi:-D Ma magiczną butelkę która świeci jak pije z niej mleczko, czapeczkę która świeci, śliniaczek ze świecącym serduszkiem, gada, płacze, beka.

Włąśnie Ala też do tej pory wolała misie, ale ostatnio misie leczy, a w wózku wozi lale. A te lale ma wszystkie takie byle jakie, wiec my ślałam o jakiejś fajniejszej - musze w sklepie jakąś "pomacać" bo nie chce w ciemno kupować.

A te wózki wakart fajne są, ja chcę taki z regulowaną wysokością rączki i z wyciąganym nosidełkiem. Tylko niestety musi być różowy - Ala ma różową faze i koniec :)
Dziś M załamany bo kupował ten rowerek biegowy i nie było opcji, Ala powiedziała, ze ma byc różowy. Jak proponował inny (z myślą o Wojtku :) ) to stwierdziła, ze moze kupic dwa :))))))

reklama
Buuuuu... Ja też chcę o wózeczkach i lalkach pogadać buuuuu.......... Mam nadzieję, że przy następnym stworku się uda :)))

Do góry