reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

A no chyba ze kupujesz mebelki z mamuta :) No ale one sa ze starej kolekcji. Mi tez sie bardzo podobaja :) ale na takie mam jeszcze czas a narazie uzyje swoich starych mebelkow dla maluszka (tez z ikei hehe)
Chodzilo mi o najnowsze kolekcje... ze nic ciekawego nie wprowadzili ale ogolnie Ikee zawsze lubilam i to bardzoooo :-) i tez zalezy za czym konkretnym sie jedzie.
Zycze udanych zakupow :-):-):-)
zgadzam sie ze teraz z nowej kolekcji nic ciekawego nie ma ale mammutki sa super:-)
Ja ostatnio widzialam na miescie dziewczyne z najnowszym buzzem w kolorze "greystone" w srodku jest taki szaroblekitny na zawnatrz ciemny fiolet a budka ma czerwone detale. Bardzo ladny ale jakos teraz te kolorki co dali wydaja mi sie troche nijakie. jedynie to strawberry i ten grystone jeszcze mi sie podoba. ale oczywiscie kazdy ma swoj gust :-) jak dla mnie capri jest o wiele bardziej powalajacy :-)
no wiem ze najnowsze kolorki sa takie nijakie dlatego musze porownac capri z ta nowa kolekcja jak sie okaze ze sa takie same wymiary to zdecyduje sie na capri a poza tym moj m uwielbia niebieski wiec problemu aby go przekonac nie bedzie:-)

reklama
Witajcie, podczytuje Was od pierwszej strony, ale chyba tutaj sie jeszcze nie odzywałam, jednak na temat Ikeii też dodam coś od siebie... byłam ostatnio w tym przybytku z zamiarem kupna komody , białej..........powiem jedno dno i szuwary, szajs, wykończenie , wykonanie, materiał, beznadzieja :no: weszłam do pierwszego lepszego meblowego w moim mieście i zamówiłam sobie komodę, taką jak chce, wymiary pod przewijak, wykończenie porządne, cena przystępna i mebel konkretny do 400 zł to już super mebel można sobie zaprojektować, a nie papierowy szajs za 500 zł , a te łóżeczka....:shocked2: przecież to się ledwo trzyma kupy bez dziecka w środku...mam wrażenie że na słowo honoru stoją....skusiłam się tylko na te ręczniczki dla dzieci w promocji 10 zeta za 10 szt ale zanim doszłam do kasy to stwierdziłam że są tak szare jakby juz 3 lata używane były i wyszłam z niczym:tak: na otarcie łez loda chciałam wrzucić przy wyjściu ale ze 100 ludzi w kolejce po te głupie lody stało, reasumując porażka, a co do mamuta się zgadzam, jedyny fajny zestaw dla maluchów

Ostatnia edycja:
No to i ja się pochwalę :happy2:
Dokonałam dziś świetnego (jak mi się wydaje) zakupu;
kosz na pieluchy tak jak tutaj w linku
TOMMEE TIPPEE - SANGENIC -kosz na pieluchy (668970174) - Aukcje internetowe Allegro
Z tymże tutaj jest prawie 100zl za sam kosz i 1 wkład a ja dałam 145zl za kosz z 6 wkładami.
W sumie nie planowałam tego zakupu no ale autentycznie stał na półce i czekał żeby go kupić w tej promocyjnej ofercie ;-)
dla porównania same wkłady tutaj:
TOMMEE TIPPEE WYMIENNY WKŁAD Z WORECZKAMI 3 SZT. (666990422) - Aukcje internetowe Allegro

Ciekawa jestem jak się sprawdzi...:-p

(...) a co do mamuta się zgadzam, jedyny fajny zestaw dla maluchów
Nie wiem jak reszta ale mamuty sa super! Moj synek ma w swoim pokoiku juz prawie rok czasu i dalej ladnie sie prezentuje:-D:-D:-DSa drewniane, tylko nie malowane a oklejone(lozko, komoda) a reszta plastikowa-ale o to mi chodzilo-dla dzieciaczka w sam raz:tak:

No to i ja się pochwalę :happy2:
Dokonałam dziś świetnego (jak mi się wydaje) zakupu;
kosz na pieluchy tak jak tutaj w linku
TOMMEE TIPPEE - SANGENIC -kosz na pieluchy (668970174) - Aukcje internetowe Allegro
Z tymże tutaj jest prawie 100zl za sam kosz i 1 wkład a ja dałam 145zl za kosz z 6 wkładami.
(...)
Szczerze? Dla mnie to zbedny zakup:tak:, szkoda kasy, ale to tylko moja opinia:-). Moim zdaniem nie gorzej wcale sie sprawdzi zwykly kubelek na smieci(maly)z bujana pokrywka(taki biurowy) i worki na smieci:tak:

Szczerze? Dla mnie to zbedny zakup:tak:, szkoda kasy, ale to tylko moja opinia:-). Moim zdaniem nie gorzej wcale sie sprawdzi zwykly kubelek na smieci(maly)z bujana pokrywka(taki biurowy) i worki na smieci:tak:
Być może - życie pokaże, ale patrząc na to że kosztował on tyle ile 4 drinki w knajpce, lub lepszej jakości bluzka (zakupy w euro) to nie potrafiłam sobie odmówić;-)

Mary__Mary - kupiłam taki sam tylko z 2 wkładami (79zł) i też uważam, ze to świetny zakup, pokój maluszka mam na górze to mi oszczędzi dodatkowego biegania po schodach do kosza z każda brudną pieluszką no i odpady z mojego domku są odbierane co 2 tyg. a w tym pojemniku pieluszki są dobrze zabezpieczone i mam nadzieję, że nie bedą "pachnieć" na całe osiedle zwłaszcza latem :-)

Też uważam że te wymyślne kubełki na pieluchy to wyrzucenie kasy... ale jak kogoś stać to spoko. fajnie sprawdzają się specjalne woreczki: Paklanki, bo pochłaniają zapachy i można zabrać ze sobą wszędzie:)

Mary__Mary - kupiłam taki sam tylko z 2 wkładami (79zł) i też uważam, ze to świetny zakup, pokój maluszka mam na górze to mi oszczędzi dodatkowego biegania po schodach do kosza z każda brudną pieluszką no i odpady z mojego domku są odbierane co 2 tyg. a w tym pojemniku pieluszki są dobrze zabezpieczone i mam nadzieję, że nie bedą "pachnieć" na całe osiedle zwłaszcza latem :-)
Sylaba
Podbudowałaś mnie trochę bo już zdążyłam pomyśleć że przesadzam.... ;-)

Sylaba
Podbudowałaś mnie trochę bo już zdążyłam pomyśleć że przesadzam.... ;-)
Nie przesadzasz:tak:, kazdy z nas ma inne piorytety, inne wydatki i kazdy z nas chce jak najlepiej dla maluszka:tak:. Dla mnie to zbedna rzecz, dla Ciebie i Sylaby moze najodpowiedniejsza:tak:. W sumie to fajny bajer;-)

reklama
Mary ja tez mam zamiar kupic taki kubelek. U nas to inny wydatek niz w Polsce. Zaplace za taki kubelek 10funtow czyli liczac do zarobkow to tak jakbym wydala 10zl w Polsce. Niestety 145zl w Polsce to duzo pieniazkow i nie kazdy chce wydawac pieniadze na takie rzeczy.
Ale nie powariowalas, bo wiem jak patrzysz na ten kubelek pod wzgledem kasy. :-)

Do góry